Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

A negatív gondolatok pusztító hatásáról

2014.01.13. 16:17 lukacszoli

Manapság a csapból is az folyik, hogy szinte minden fejben dől el. Nem véletlenül. Amire gondolunk, ami állandóan a fejünkben jár, azt vonzzuk magunkhoz, az tud egyszerűbben megteremtődni. Hányszor hallottuk már a következőt:

Amitől félsz, bekövetkezik. Önbeteljesítő jóslat.

Aki attól fél, hogy örökre kövér marad, az ne csodálkozzon, ha tényleg örökre kövér marad. Aki fél a konfliktusoktól, annak minden napja feszültségekkel telivé válik. Akinek a rettegett betegség jár a fejében, jó eséllyel meg is fogja kapni a sorsától.

Gondoljunk most a sikeres emberekre. Megingathatatlanul hisznek és bíznak a pozitív dolgokban. Amit eldöntött, az úgy is fog történni. Bármibe vág, sikeressé válik. A kezei között mindenből arany lesz. Ők valószínűleg pontosan ugyanannyi energiát tesznek a teremtő gondolataikba, mint azok, akik magukat ostorozzák. A sikeres ember és az önsorsrontó sokszor hasonló mértékű erőfeszítést tesz azért, hogy elérje a célját. A különbség mindössze annyi, hogy egyikük a nulla állapotából pozitív irányba halad, a másik pedig negatívba.

Ez a teremtő erő az élet minden területén megjelenik. Egészség és betegség, gazdagság és szegénység, egyensúly és kibillent állapot.

Képzeld magad egy impulzusokkal teli szituációba. Gondold át, hogy ilyenkor mi a reakciód, mit szoktál mondani. Néhány példa, amivel rendszeresen össze szoktam találkozni:

  • - Negatív élmény ér, rossz dolog történik. A válasz: "Csodás" "Remek" "Már csak ez hiányzott"
  • - Szép, szimpatikus, kiemelkedő dolgot látunk, például egy szép ház, vagy drága autó: "Mekkora szar" "De gáz"
  • - Sok sikert kívánunk valakinek: "Kéz- és lábtörést"
  • - Észrevesszük, hogy valaki veszélyes helyzetbe kerül: "Ha nem jössz le, leesel" "Össze fogod törni magad" "Meg fogsz sérülni"
  • - Kitör belőlünk az indulat: "Megőrülök" "Felforr az agyvizem" "Agyhúgykövet kapok" "Rám hozod a szívrohamot"

Csupa olyan dolog, amivel rosszat kívánunk magunknak, vagy másnak. Aki elég kitartóan mondogatja magának, hogy megőrül, az nyilván meg is fog őrülni. Gyerekkoromban volt egy ismerősöm, aki a szokásos indulatszavak helyett mindig azt kívánta magának, hogy rákban haljon meg. Isten nyugosztalja, talán 16 éves volt, amikor elvitte a daganat.

Hasonlóan kártékony, amikor negatív jelzőkkel illetjük magunkat:

  • - Őrült vagyok
  • - Dagadt vagyok
  • - Undorító vagyok
  • - Hülye vagyok
  • - Elegem van magamból
  • - Kiborulok a hülyeségeimtől

A végtelenségig sorolhatnám a negatív megerősítéseket.

Úgy gondolom, hogy a világban ezek nélkül is éppen elég kihívás és negatív folyamat van. Ahelyett, hogy még több terhet pakolunk magunkra, inkább kezdjünk el pozitívabb világképpel élni. Legyen szó akár a belső világunkról, akár a minket körülvevő környezetről. Aki mások gyengeségeire koncentrál, azzal pont ezeket fogja erősíteni. Aki kiválaszt magának egy népcsoportot, vallást, országot, focicsapatot, sportolót, politikust, közszereplőt, stb., és elkezdi mindenhol hangosan szidni őt, talán észre sem veszi, hogy ezzel nagy mértékben erősíteni fogja a gyengéit. Ugyanakkora erővel, mint a saját magunkra alkalmazott negatív megnyilvánulásainkkal.

Azt javaslom, hogy a negatív érzelmek korbácsolása, a feszültségek keltése és saját magunk bántása helyett inkább koncentráljunk a pozitív tulajdonságokra. Ha valaki nagyon ellenszenves és tele vagyunk haraggal iránta, legyen ez saját magunk, vagy valaki más; próbáljunk jó dolgokat találni benne. Ha nehéz az ügy, az sem baj, elég, ha első körben mindössze egyetlen apróságot sikerül összeszedni.

Keressünk valamit, amiben jók vagyunk. Koncentráljunk erre. Dicsérjük meg magunkat. Azzal foglalkozzunk, amiben jók vagyunk. Minél többet gondolunk erre, annál jobb lesz a hangulatunk és annál jobban erősítjük a jó oldalunkat.

Engedjük meg magunknak, hogy felkeljen a nap az életünkben!

rising-sun-goryu-dake-peak201109010102083554937.jpg

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr715756503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása