Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Balaton Szupermaraton tudósitás - Frissül!

2014.03.21. 22:44 lukacszoli

Idén is elindulunk a Balaton Szupermaratonon, azonban ezúttal a Félbalaton versenyszámot választottuk. Szombaton Badacsonytól Balatonfüredig 43,6 km van az étlapon. Vasárnap pedig a Balatonfüred-Siófok etap következik, 50,7 km-es távon. Ancsur és Vanda futnak, Zoli bringán kísér, Gábor pedig autót vezet, frissít, dokumentál, blogol.

Péntek

21:06 - Megérkeztünk Balatonfüredre, itt lesz a szállásunk.

22:42 - Csapatzászlót gyártottunk, most már ilyenünk is van. A wifi jelszó nem működik. De nem baj, mert Vanda hozott magával varrógépet és vasalót. Hajnali fél hétkor ébresztő, 10-kor rajt. 

22.59 - Az altatónak valót Komár László szolgáltatja...

 DSC_5069.jpg

Szombat:

Üdvözöllek benneteket, Runyai Gábor vagyok. A hétvégén én leszek a tudósítótok, szemetek-fületek, ezen a ragyogó március végi futórendezvényen. No, de csapjunk máris bele a közepébe. 

6.00 - 8.00 Az ébresztőórám egy női vokállal tépett ki a legszebb álmomból, de szívesen ott hagytam az ágyat, mert egy nem mindennapi esemény veszi ma kezdetét az EgyensúlyOM csapat életében.

Rövid reggeli rutin szavak nélkül, egy szívdobbanásra. Nézzük mi kell. Gyors listakészítés, Rutinos megbeszélés. Villám bepakolás, irány a festői Teszkó. Energiadús tápérték magunkhoz vétele után irány a helyszín (Baconba csavart sajtos stangli sonkával, mert az elengedhetetlen az egészséges reggelihez). 

A helyszínt illetően gratula a szerevezőknek, mert flottul ment minden. A csapatokat és egyénieket név szerint egyenként indították, amit külön kiemelnék, hiszen így elkerülhető "boyosodás" Vanda rajtolt el.

10.50  Vanda, az eltévedés Nagyasszonya elhalad az első frissítő ponton. Jelentem eltévedésnek nyomát sem láttuk, jókedve töretlen, kellőképpen hidratált. 7 kilinél tartunk.

12.00 A Zánkai frissítőnél aszalódunk a napon, hát még a futók. Zoli üzeni, hogy Vanda önállóan, frissen, vidáman, töretlen lelkesedéssel suhan 18 kili után. 

 14.22 - És végül Megtörtént a fordulópont. Vanda átadta a stafétát Ancsurnak. Hamarosan hallhatjátok a vele készített interjút is. Kicsit azért már gyöngyözött a homloka. 

15.39 - 4:38:26 lett az összesített eredmény a szombati napra. Ancsur hozta be a zászlót a célegyenesbe. Valójában a staféta átadását követő 13.1 kilométer egy erős bemelegítésnek számított, mintsem megerőltető teljesítménynek. Biztos forrásból tudom, hogy épp beállni készült a pulzus, mikor tragikus hirtelenséggel vége is lett a maratoni távnak. Ellenben élvezettel konstatáltuk, hogy bizony csodaszép ez a Tagore sétány. 

A nap további részét kiapadt ásványi anyag, nyomelem, és szénhidrát készleteink gondos visszatöltésével töltöttük. Hamburger, Lellei chardonnay, gyümölcsök, és VÍZ!!! 

Felvesszük a podcast 12. epizódját, amit ennek az eseménynek szánunk. 

 DSC_5273.jpg

Vasárnap:

Hogy Vandát idézzem: Gutten Morgen! Zoli kicsit meghűlve bár, de töretlen lelkesedéssel indul neki a mai napnak. Csak úgy ahogy mi is. Kicsit korán keltünk, hogy legyen időnk mindenre, így most legalább van időnk szolid reggelink elfogyasztására, cseverészésre. 

 8.30 - RAJT! Elindult a váltók mezőnye a Tagore sétányról. Mindenki rajtszámszoknyába, friss, üde és kívánatos. (még) Az idő kielégítő, szélmentes, és még a nap is kicsit megmutatta magát. Igazán szerencsés együttállás. 

Mérhetően kevesebb az egyéni versenyző, persze a kemény mag azért kitartóan rajthoz áll a mai napon is. 

 10.35 - Gyors vásárlást ejtettünk meg Vandával, hogy legyen megfelelő mennyiségi-minőségi reggelink. Rövid utazás a következő frissítőpontig, Alsóörsig. Ancsur itt már 11.1 kilométer után derűs jókedvvel vesz magához némi neon kék színű frissítő nedűt. 

10.35 - Balatonalmádi 16.2 km. A méltán híres Almádiba érkeznek a futók. Ki váltásra, ki csak frissítőre. Gyors szóváltás Zolival, hogy megvan-e minden, szükség van-e valamire. Igény híján tovahaladunk Balatonakarattyára, ahol Vanda fogja leváltani Ancsurt egy jól irányzott pacsival.

Valahány óra valahány perc (itt Ancsur, aki nem oly precíz mint Gábor :) Vanda az előbb váltott le Akarattyán, mert ez volt az akarattya, hiába, akaratos egy csaj. Hősiesen megmásztam a falat a végén, beleséta nélkül, ami 35 kilométer után nem esett jól. Zoli rendületlenül kísér bringán és szükség esetén lelki segélyt is nyújt :)

Kicsivel később, Siófokról jelentem: Másfél órán belül befutunk!

A célban várjuk Vandát és Zolit, pár percen belül megérkeznek. Közben folyamatosan jönnek az egyéni teljesítők is, hihetetlen teljesítmény ezt egyéniben végig csinálni. Külön gratula IronLalinak, Lala Nudlinak, Vörös Mikinek és Rolandnak akik egyéniben teljesítették ezt a négy napot.

Éééés itt vannak! Közösen futunk be, hiszen ez igazi csapatmunka volt.

Az össz időnk 9 óra 36 perc lett. 2 nap, 94,3 kilométer, szuper volt, megcsináltuk!

IMG_0015.JPG

 

 

 

 

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr105873178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amarillalalal 2014.03.22. 10:02:26

Hajrá, hajrá! Itthonról szurkolunk és miközben futunk gondolunk rátok!
süti beállítások módosítása