Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Velem ez úgysem történik meg

2014.05.12. 12:21 szancsurrr

unnamed_2.jpg(A poszt nem vidám. És van egy pár nem túl szép fotó. Csak saját felelősségre...)

Mindig más karambolozik. Mindig mást ér baleset. Mindig mást ütnek el. Mindig másért víjjog a mentőautó szirénája. Mindig azt gondoljuk, hogy velem ez úgysem történhet meg. Én is ezt gondoltam. Egészem szombat délutánig.

Gurulok a kereszteződésben és jön felém az autó. Tudom, hogy baj lesz. Félek. És tehetetlen vagyok. Már nem tudok korrigálni, megadom magam a sorsnak. Nekem jön, elsodor. Lefejelem a motorháztetőt aztán rá a betonra, megpördülök. Emlékszem az érzésre. Hogy félek. Aztán az aszfalton ülök. A padkától 10 centire. Mi lett volna, ha...? A sisakom darabjai, a bringám és a kulacsom méterekkel odébb. Fáj. Sírok. Félek. De élek! Kiszállnak az autóból. Hívják a mentőt. Hívom Zolit. Ők is félnek. Tudom, hogy az én hibám. Ez egy jobbkezes utca és nem adtam elsőbbséget. Sziréna. Nagyon fáj a vállam. Jó fej mentősök. Stiffneck gallér, vákumágy. Megkérdezem a mentős srácot, hogy szerinte fogok e tudni ironmant csinálni július végén. Furán néz rám, biztos azt hiszi, beütöttem a fejem. Tényleg beütöttem. Ha nincs rajtam sisak, szerintem meghalok. Mentős srác azt tippeli, hogy kulcscsont törés. Megérkeznek a rendőrök is. Szonda. Megjön Zoli, hozza az igazolványaimat. Jó, hogy itt van. Fura úgy hanyatt feküdni, hogy csak a szemem tudom mozgatni a gallér miatt. Aggódó arcok hajolnak fölém.  Elindulunk. Sziréna. Miattam szirénázik a mentő. Nem hiszem el, nem értem. Honvéd kórház. Nagyon kedves mindenki. A triázsom sürgős. Szerintem kifogtam a kórház legjobbfej dokibácsiját. Megvizsgál. Kulcscsont törést gyanít. Mindenki fiatal és kedves. A pólót levágják rólam, a nadrágot nem hagyom, hajrá kisasszony, akkor vegye le, leveszem, és ezzel a csípő/alsó végtagok csekkolása kipipálva. UH, röntgen, nyaki és koponya CT. Nagyon fiatal uh-s dokinéni: "Nahát, milyen fiatalos! Pedig idősebb nálam!" Cuki. Biztos nagyon előnyős nekem a gallér. Fáj, ahogy az egyik asztalról a másikra húznak a lepedővel. A betegszállító srác minden alkalommal bocsánatot kér. CT. Olyan mint egy űrhajó. Várok a folyosón az eredményekre. Az egybegyűlteket egy részeg cigányasszony szórakoztatja. Doki bácsi: "Jó hírem van! Ct, rtg, uh, negatív. Csak kulcscsont törés!" És nem kell műteni. Csak? Ahhoz képest, hogy meg is halhattam volna, ez tényleg csak. Végre lekerül az inkvizíciós gallér is. Mennyi idő? Hat hét. Aztán gyógytorna. Zokogok. Elhüppögöm az ironmant. Közben az összes doki összegyűlt körém. Ironman? Atádon? Mi is voltunk tavaly váltóban. Tudják, miről beszélek. És azt mondják, hogy esélytelen. Bőgök. Az egyikük azzal vigasztal, hogy budapesti féltáv már reális lehet. Tényleg nagyon jó fejek. De vigasztalhatatlan vagyok. Mi lesz most az álmommal? Jön a gipszmester, aki nem Gipsz Jakab, hanem Mészáros. "Ezekre a csinos fiatal lányokra mostanában rájár a rúd." Hátizsák kötés gyorskötözővel. Megint körülöttem van minden orvos. És mind azt mondják, hogy jó lenne, ha maradnék éjszakára a "fektetőben." Mert hogy ez komoly baleset volt, széttört a sisak és egyébként is. Persze beleegyezek. A fektető nem vidám hely. Végig hallgatok jó pár újraélesztést. Egész éjjel megy a csipogás. Másnap kitolnak egy nénit. Lábbal előre. Szeretnék végre hazamenni...

Már itthon vagyok. Többször végiggondoltam a történteket. Lehetett volna nagyon rossz vége is. Vigyáztak rám fent. Elég egy pillanatnyi figyelmetlenség és máris kész a baj.

Mi lesz az ironmannel? Valószínűleg bebuktam. Ez talán jobban fáj, mint a törés.

Most szomorkodok egy kicsit. Aztán majd igyekszem megtalálni a pozitívumot ebben a történetben.

Galéria erős idegzetűeknek:

Köszönöm mindenkinek, aki gondol rám és aggódik. Nagyon sokat jelent.

Ancsur

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr896154909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KicsiGyík 2014.05.12. 12:47:47

Jaj, nagyon sajnálom!
Gyógyulj mielőbb, gondolom, most a türelem és elfogadás lehet a legnehezebb...

Nekem nagy tanulság a sisak, hajlamos vagyok nem felvenni, de ezentúl tuti nem hagyom otthon :-(

Baduka 2014.05.12. 15:18:08

Gyors és tökéletes jobbulást!!!!!
Viszonylag olcsón megúsztad, hálistennek!!

Valószínűleg egyedül vagyok a véleményemmel, de én lemennék a helyedben Atádra és ha nem is olyan idővel, mint eddig tervezted, de végigcsinálnám.
A törésnek 6 hét a gyógyulása és akkor még mindig van 1 hónapod, hogy összevakard magad. Fogd fel egy szép hosszú pihenőnapnak :-)

panferik · http://www.sporthirugynokseg.hu 2014.05.12. 15:54:17

Bocsi!
Szerintem ez egy figyelmeztetés volt, hogy kicsit tessék visszavenni! Bevallom nagyon örülök, hogy nem történt komolyabb bajod! Már a múltkor is csak hajszálon múlt, ha jól emlékszem (nem biztos)! A sisakot nem dobnám ki, odatenném majd az új bringád mellé, hogy emlékezz rá!

Nagyatád az várhat, de semmi esetre sem osztom Baduka véleményét! Egyenlőre nem kockáztatnék, ráadásul az új bringával is össze kell szoknod!

Találd meg ismét az egyensúlyOD!!!

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2014.05.12. 15:55:08

Hiszem, hogy Isten tartogat alternativát a számodra, IM meg jövőre is lesz. :-) És tényleg örüljünk, hogy nem súlyosabb a dolog. Gondolj bele, hányan örülnének, ha csak annyi lenne a problémájuk, hogy idén nem mehetnek IM-re.

Tudom, könnyű ezt annak mondani, aki jelenleg még az esélyesek között van, de én is, ha sérült vagy beteg vagyok, arra szoktam gondolni, hogy hányan örülnének, ha csak annyi bajuk lenne, mint nekem. Ennek ellenére átérzem a problémádat, és biztos, hogy én se könnyen törődnék bele, de tuti lehet ezt is pozitívan nézni, és tanulni belőle.

MCow · http://lefutom.blogspot.hu/ 2014.05.12. 16:02:55

Én is nagyon sajnálom. Mielőbbi gyógyulást!!! Ha már így alakult a jövő évi Ironmant "agyon kell ütnöd" azért is!!! Fel a fejjel!

Amarillalalal 2014.05.12. 16:47:48

Szuper erős vagy és kitartó, így nagyon gyorsan meg fogsz gyógyulni!

Esések Iskolája Egyesület · http://www.esesekiskolaja.hu 2014.05.12. 19:19:01

Ha az segít, hogy a félelmed ne kísérjen, akkor szívesen megtanítlak jól és biztonságosan esni...annak okán ajánlom fel, hogy ezt tanítom, illetve engem 3 szor ütöttek el kerékpárral. Megúsztam egyrészt, mert fentről is vigyázhattak rám, de én előtte megtanultam nagyon jól esni is. Több reklámot nem csinálnék magamnak, mert ez inkább rólad szól, és kívánom, hogy gyógyulj meg, és keress bátran! Vendégem vagy egy tanfolyamra :-) info@esesekiskolaja.hu Üdv: D. Béla

juctice (törölt) 2014.05.12. 20:42:56

@Esések Iskolája Egyesület: Nem esett, egy kereszteződésben nem adta meg a kötelező elsőbbséget, és összeütközött egy autóval.

@szancsurrr: Jobbulást kívánok!

Esések Iskolája Egyesület · http://www.esesekiskolaja.hu 2014.05.12. 21:12:18

Á értem, akkor is felajánlom a tanfolyamot, mert nem haszontalan a közlekedő embereknek, másrészt megígértem. Kívánok továbbra is jobbulást s ha nem találkoznánk sérülésmentes sportéletet, és érd el az álmaidat :-)

röhögő 2014.05.13. 06:30:52

Hát... most nem röhögök. A poszt pedig nagyon jó.
Sajnálom. Jobbulást!

röhögő 2014.05.13. 06:37:36

@juctice: A helyzet az hogy én egyszer lejtőn lefelé begyorsítottam, úgy hogy felállva tekertem. Leugrott a lánc. Mentem már vagy 30-40-el. Fejjel előre estem. Sisak nem volt rajtam, viszont van mögöttem jó pár év judo. Reflexből guruló esés.
Nem hittem el amikor felálltam, hogy egy karcolás sem volt rajtam.
Persze amikor az embert elcsapja egy kocsi, akkor kérdés mennyit tud korrigálni az esésben, az nem ugyanaz amikor az embert odabasszák a tatamihoz.
De esni megtanulni, az bizony nagyon hasznos.

BGy · http://babosi.blog.hu 2014.05.13. 06:51:42

Ebcsont beforr! ;)) Jobbulást! Én voltam hasonló szituban, csak a kocsiban ültem. A bringást elővette a rendőrség, de írásos figyelmeztetéssel megúszta.

PomberMaci 2014.05.13. 07:43:08

Rettegek a biciklisektől a volán mögött. Gyakorlatilag becsukott szemmel közlekednek, de minimum le van dugózva a füle mindegyiknek és a zene mellett még a dudát sem hallják meg.

A haverom amikor elkezdett vezetni, leállt a bringázással, mondván "... most látom, hogy milyen hülyék a biciklisek az úton ..."

Örülök, hogy megúsztad, mert még így is az autóst hurcolja meg a hatóság miattad.

mel gibson 2014.05.13. 07:48:09

nagyszerű,hogy itt mindenki szarrá sajnál....
én egyáltalán nem.
az az egy jó hír,hogy nem fingtál ki,de ezt az egész szart csak magadnak és a bénaságodnak köszönheted.az a mázli,hogy nem okoztál traumát egy életre a szerencsétlen sofőrnek és nem ott haltál meg az autója alatt.
"fáj,sírok,zoli".......
ez van,ha elb@szatod magad egy jobbkezesnél.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.05.13. 08:47:47

@PomberMaci: a felelősségemet elismertem a rendőröknek. gyakorlott bringás vagyok. gondolom veled még sosem fordult elő, hogy figyelmetlen voltál. én rosszkor rossz helyen voltam figyelmetlen. a poszt lényege az, hogy a sisak életet ment. ha csak egy ember kezdi el használni, már akkor megérte leírni. btw sose hallgatok zenét, se vezetés, se bringázás, se futás közben.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.05.13. 08:49:28

@Esések Iskolája Egyesület: justice leírta amit akartam :) ettől függetlenül érdekel a dolog. majd ha beforrt az ebcsont. szívesen írok az iskoláról blogposztot is.

Liquid_Night 2014.05.13. 08:53:23

www.webkresz.hu/

Kifejezetten ajánlom a közlekedés összes résztvevőjének (magamnak is, hiába vezetek 15 éve, máig hibázok néha)...amúgy nevetséges, hogy pont ebben az agyonszabályozott országban mehetsz ki az utakra biciklivel kötelező kresz nélkül

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.05.13. 08:59:52

@Liquid_Night: a felelősségemet elismertem a rendőröknek. ismerem a kreszt, van jogosítványom 10 éve és soha nem okoztam balesetet. gondolom veled még sosem fordult elő, hogy figyelmetlen voltál. én rosszkor rossz helyen voltam figyelmetlen. a poszt lényege az, hogy a sisak életet ment. ha csak egy ember kezdi el használni, már akkor megérte leírni.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.05.13. 08:59:59

@szancsurrr:
Szia, nem baszogatás vagy káröröm, de te úgy tűnik, olyan vagy, akitől meg lehet ezeket kérdezni:
- Benézted a kereszteződést, vagy felelőtlen voltál?
- Irataidat miért nem hordod magadnál?
- Milyen büntetés(ek)re számíthatsz?
- Ki fizeti a kárt az autóban? Lakásbiztosítás esetleg?
- TB ilyen esetben állja a kezelést?

Bocs a kérdésekért, de nem ismerek senkit, aki okozott volna KGFB nélkül személyi sérüléses közúti balesetet, és mindenféle provokációt félretéve érdekel, hogy ilyenkor mi történik.

jet set 2014.05.13. 09:19:42

@panaszmuki: Igen, nekem is ezek jutottak eszembe. Erre picsog egy verseny miatt.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 09:25:32

@panaszmuki:
Gondolom ő fizeti a kárt az autóban, csak ugye az a különbség, hogy ha nem akarna fizetni, akkor a károsultnak sokkal több időbe telne behajtani rajta, mint ahogy a biztosító fizet, a károkozónak van kötelezője.

A TB meg miért ne állná a kezelést? Ez sosem volt kérdés, a baleset okozó kezelését mindig is állta, mivel bárki hibázhat, tudom, hogy ma van egy 1/3-os különadó a KGFB-n, de a narancskomcsik előtt nem volt, és akkor is állta a TB a balesetet okozó autós kezelését. Ez egyébként eléggé hülye kérdés, gyerekkorában szinte mindenkinek volt legalább egy horzsolása, amit saját magának okozott, mert mondjuk elesett bringával, sosem merült fel, hogy esetleg fizetni kellene az orvosnál, már ha elvitték a gyereket orvoshoz.

(Más kérdés, hogy az vicc kategória, hogy egyes extrém sportoknál nem állja a TB a kezelést, miközben az egészségtelen életmód okozta betegségeknél mindent áll...)

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.05.13. 09:29:42

@Narancskommunista: Kösz a választ.

A TB-t pont az extrémsport miatt kérdezem, hogy erre is van-e már valamilyen kikötés.
A gyerekkori horzsolás azért egy kicsit eltérő attól az esettől, amikor egy rendőrségi eljárás is folyamatban van a sérülés körülményeivel kapcsolatban.

Kérdéseim mögött továbbra sem kell hátsó szándékot vagy burkolt vélemény nyilvánítást keresni, csak tényleg nem találkozik az ember minden nap ilyen esettel. Szerencsére.

belekotty 2014.05.13. 09:37:36

@mel gibson: Aki azt mondja hogy nem nézett el még semmit közlekedésben, az hazudik.
Van ilyen. Én is benéztem már sok mindent, de szerencsém volt. Neki nem. Minek gecizni vele amikor elismerte hogy hülye volt?

mata68 2014.05.13. 09:57:29

Mielőbbi teljes gyógyulást ! Azzal értek egyet, hogy Nagyatádra már felelőtlenség lenne elmenni, viszont a Balatonman Kenese még elcsíphető szerintem.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.05.13. 09:59:21

@panaszmuki: Amint le is írtam benéztem a kereszteződést. Gondolom vagy én, vagy az autótulaj biztosítója fizet. Miért ne állná a Tb?! Amúgy ezeken marhára nem gondolkodtam. Hidd el, van elég bajom jelenleg. Elismertem a felelősséget, vállalom a következményeket. Nem értem miért szedtek szét... Az index címlap mellékhatása...

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.05.13. 10:02:19

@mata68: köszi.. meglátjuk milyen tempóban gyógyulok....

gombakomba 2014.05.13. 10:09:51

Szia, a balesetet te okoztad, ezért az autótulaj kötelező biztosítója nem fog fizetni, mivel azokra az esetekre van, amikor Ő okoz balestet.
Az autós kárának megtérítése a te kötelességed (illetve ha autóval lettél volna, akkor a kötelező bistosításod terhére a biztosítód fizette volna, de bringásként gondolom nincs ilyen - ha van, szerencsés vagy).

Ha van az autósnak cascója, az önrész mellett fizet neki, de - mivel ismert a felelős, amit el is ismertél - a biztosító könnyen lehet, hogy behajtja rajtad. (Betöréses lopásnál legalábbis ha megkerül az elkövető, továbbhárítják)

A TB finanszírozott ellátásoknál tudomásom szerint egyelőre lényegtelen, hogy mennyire voltál felelős a sérülésedben, betegségedben, ha fizeted a biztosítást, az ellátásod finanszírozzák.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 10:14:34

@panaszmuki:
Ha autóval okozol balesetet és ott is van rendőrségi eljárás, akkor is a TB állja a kezelésedet, egy családtagomnak volt ilyen esete, és akkor még nem volt baleseti adó, ami amúgy sem járulék, tehát eleve nem jár érte semmi.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 10:16:59

@gombakomba:
A Casco azon kívül, hogy ilyen esetben, ha más a felelős, nem fizet, az autósnak sem érdeke, hogy az fizessen, nem csak az önrész miatt, hanem azért, mert rosszabb besorolásba kerülne.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.05.13. 10:19:32

@Narancskommunista: De fizet.
Sőt, a Casco terhére meg lehet javíttatni az autót addig is, amíg egy elhűzódó ügy után fizet a biztosító.

kewcheg 2014.05.13. 10:24:12

Gyógyulást, de szerencséd is van"cuki" budapesti kerékpáros a fiatalos csilivili dokijaiddal meg a highsociety bp.-i kórházzal.
Ez borsod megye csenyétén valahogy így nézne ki,megy a csúnya, öreg, beteg és szegény néni a kb. két kalap bódiszilvát érő kerékpárján, lakatos bartolomeo diaz í ayvédó a fék nélküli zsigulátorral elüti, krumpli szétgurul, néni két órát fexik a porban mentőre várva, ct-re előjegyzésbe veszik 2014 július 7.-re, hab a tortán hogy bartolomeo diaz rokonai megverik és kifosztják mert összetört a zsigulátor...:=(

herpesz 2014.05.13. 10:58:41

Bezzeg ha az autós nem adott volna elsőbbséget akkor már rég keresztre lett volna feszítve... Ahhoz képest hogy saját magadra és egy másik emberre sem vigyáztál, eléggé lazán adod elő. (tévedtem, előfordul) Hát köszi, ha megyek reggel dolgozni és nekem jössz, akkor lehet hogy úgy kell valakit felhívnom hogy vigyen haza a kocsival, és lehet hetekbe telik mire újra volán mögé mernék ülni, hiába tudnám hogy nem az én hibám volt.
Sisakot, felelősségteljes jó bringázást mindenkinek.
Neked meg jobbulást, de vigyázz magadra és másokra is.

belekotty 2014.05.13. 11:03:02

@kewcheg: Húú... bazzz... sajna ez reális is.

belekotty 2014.05.13. 11:05:30

@szancsurrr: Miért szednek szét, miért szednek szét? Mert leüvöltötte őket az asszony hogy húzzon le a szeméttel, a végét is belevágta a szemét hentes a parizernek és nem mertek szólni. Most viszont jól kibasznak a szemét főnökükkel, mert munkaidőben beszólnak neked.
Azért.

Aztek68 2014.05.13. 11:05:58

Én közlekedek gyalog, autóval és kerékpárral is. Az a tapasztalatom, hogy a gyalogosok, az autósok, és a kerékpárosok közt egyaránt vannak normálisak, figyelmetlenek, felelőtlenek, és őrültek is. Az arányok is nagyjából hasonlóak. Talán kerékpáros szempontból a legrosszabb viszont, mert sem a gyalogosok, sem az autósok nagy része nem vesz tudomást róluk. Ezt a helyzetet pedig kifejezetten rontja az a félmegoldás, hogy a kerékpárutak nagy részét a járdát megfelezve jelölik ki. A gyalogosok észre se veszik ezt. Az autósok pedig egy kereszteződésben figyelik a gyalogost, és a többi autót, de ők sem veszik számításba azt, hogy kerékpár is jöhet. A kerékpárosok közül pedig igen sokan tényleg saját magukat és másokat is veszélyeztetve közlekednek. Szóval mindenkinek sokkal jobban kellene figyelnie.

A posztolónak pedig jobbulást!

videki gyerek 2014.05.13. 11:09:10

Akarhogy is, de a ha buzi autosok nem szaguldoznanak lustasagbol, kenyelembol a nagytomegu kornyezetszennyezo szarjaikkal, akkor nem tortenenek ilyenek. Egyertelmuen az autos a hibas.

herpesz 2014.05.13. 11:16:05

@videki gyerek:
egyébként ja.
Mindenki alá bringát, rollert, maximum lovat.

myronman 2014.05.13. 11:24:55

@PomberMaci: Miért az autóst hurcolná meg a hatóság? Egyértelmű, hogy ki a vétkes a balesetben, az pedig Ancsur.

Ne aggódj, a vezetőnek semmi baja nem lesz.

Másrészt kérlek ha ennyire nehéz kezelned a bicikliseket és rettegsz más közlekedőktől, akkor add vissza a jogsidat. Nem rettegni kell a másik közlekedőtől hanem megfelelő óvatossággal kerülni, figyelni rá, stb.

myronman 2014.05.13. 11:32:28

@szancsurrr: Nézz utána, mert ha van lakásbiztosításotok, annak szokott felelősségbiztosítás része is lenni.

Vagy ha esetleg kerekparosklub.hu/ tag vagy, annak is van felelősségbiztosítás része és egyébként is kapsz néhány kedvezményt pár helyen, szóval érdemes a jövőben elgondolkodnotok ezen is.

myronman 2014.05.13. 11:39:12

@videki gyerek: Hülye vagy :) Az elképzelhetetlen ám, hogy valamire tényleg az autó a megfelelő eszköz? :D

Mondom ezt úgy, hogy a CM aktivistája voltam és egyetértek vele hogy iszonyat sok autós közlekedést lehetne kiváltani bringával, de azért ne ítéljük már el alapból a vezetőket.

bukszindeksz 2014.05.13. 13:05:08

A legőszintébben sajnálnám ami veled történt, de:
Eszedbe jutott-e a másik fél, akinek a napját, járművét tönkretetted?
Gondolkodtál-e azóta azon, hogy akivel ütköztél, hogyan és miből fogja az autóját rendbe hozatni?
Az írásod alapján nem, a legjobban az fáj, hogy nem indulhatsz a következő versenyen...
Papírok sem voltak nálad, telefonáltál, hogy hozzák utánad. Ha elveszted az eszméleted, még talán most is nyomozzák, ki is vagy.
Felelőtlen és önző csaj vagy. Legalábbis az írásod alapján...

nimfus 2014.05.13. 13:07:45

@röhögő: nekem is volt egy ilyen esésem amikor egy kézzel fogtam a kormányt, nyár volt a másikban törülközőt tartottam, és igy mentem neki egy beton térelválasztónak. Csukafejes előre, bukfenc ahogy tanultuk az edzésen, aztán a lendület talpra állított. Én voltam meglepődve, hogy nem fáj semmim....

myronman 2014.05.13. 13:16:46

@bukszindeksz: Te meg netes troll aki csak így tudja levezetni a frusztrációját :)

Fekvőgipszet kaptam a hétvégén, mert futás közben beléptek elém és részleges szalagszakadást szenvedtem. Nekem is az volt az első reakcióm, hogy ugyanazt a versenyt ki kell hagynom. Felelőtlen és önző pasi vagyok?

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.05.13. 13:30:34

@bukszindeksz: képzeld eszembe jutott. azóta többször beszéltünk telefonon. A kárt pedig nyilván nekem kell majd kifizetnem. mivel rendőrségi ügy lesz a dologból, ahol elismertem a felelősségem. nem süllyedek le a szintedre, ezért nem minősítelek a kommented alapján.

Petrodon 2014.05.13. 14:04:30

Azért kíváncsi lennék, ha holnap megjelenne egy cikk, hogy egy autós papírok nélkül "elnézett" egy jobbkezest és halálra gázolt egy biciklist, akkor is mindenki ennyire elnéző lenne-e vele...

Azt hiszem tudom is a választ.

fogyasztói magastartás 2014.05.13. 14:07:51

tegnap este Bp.-n voltam, a belvárosban kolbászoltam.

a csúcs két, egymás után kerekező bringás volt, egyirányú utcában szemben, nem engedélyezett a kerékpáros két irány, kivilágítatlanul és bónuszként a hátsó csávó elengedett kormánnyal nyomta.

jobbulást neked, de ha lehet kérni, álljatok már le basszus, semmi kedve senkinek titeket elütni, rendőrrel foglalkozni, szarózni. és a költségek: csak az egyik ajtóm fényezése többe kerül mint egy klasz kerékpár, nem hinném, hogy te, csóringer bringás ki tudnád fizetni...

figyeljetek már oda ti is!

fogyasztói magastartás 2014.05.13. 14:10:04

@Petrodon: mondjuk itt nem történt haláleset, de az autóst hatszorosan meghurcoilják és szarrá bűntetik hasonló szituban... nincs ez így jól...

myronman 2014.05.13. 14:42:20

Egyébként tök érdekes kedves kommentelők, hogy ti pont azt csináljátok, mint az általatok kritizált autósok meghurcolása, csak itt Ancsurral.

Ugyanúgy büntetést kaphat és ugyanúgy kell majd fizetnie neki is a károkat és elég büntetés lesz neki az, hogy egy olyan versenyre amire 1 éve készül nem tud elmenni egy figyelmetlenség következtében. Nem hinném hogy ennél jobban be kellene szólni neki.

bukszindeksz 2014.05.13. 15:03:40

@szancsurrr: minősíts nyugodtan, elfogadom, ha más a véleményed és nem foglak troll-nak tartani.
Tudod, nekem volt már a motorháztetőmön bringás. A javítás költségeit polgári peres úton hajthattam volna be. Te is tudod, hogy ez manapság mit jelent: semmit. Inkább hónapokig törött autóval jártam, mert nem volt pénzem arra, hogy kikalapáltassam.
De a költségeknél sokkal nagyobb gond a trauma, ami akkor éri az (autós) embert, amikor azt látja, hogy be fog következni a baj, de már nem tehet semmit ellene. Kiszállsz az autóból és egy vérző, jajgató ember fekszik az úton előtted és bár tudod, hogy nem te tehetsz erről, mégis lelkiismeretfurdalásod van és napokig, hetekig minden gondolatod e körül forog.
Hát ez nagyobb probléma, mint az elmaradt ironman.
Erről kellett volna legalább egy mondat erejéig megemlékezned és akkor biztosan másképpen jön le nekem is az egész sztorid.

opati666 2014.05.13. 15:17:24

"Tudom, hogy az én hibám. Ez egy jobbkezes utca és nem adtam elsőbbséget."

Akkor meg mire a rinya? Örülj, hogy nem haltál meg, vagy nem lettél nyomorék!

bukszindeksz 2014.05.13. 15:22:43

@Icarus_: Ha a netes troll azt takarja, aki elolvas egy blogbejegyzést (aminek a célja az, hogy elolvassák) és utána úgy szól hozzá a témához, hogy a kommentelők egy részének a véleményével nincs azonos oldalon a sajátja, akkor az vagyok.
De ha megnézed más hozzászólásaimat, akkor látni fogod, hogy libsibolsi, nemzetáruló, fideszbérenc és még néhány más szakma képviselője is vagyok egyben.
Tehát hívj nyugodtan polihisztornak akár. Vgay frusztrált polihisztornak... :-)

fogyasztói magastartás 2014.05.13. 15:27:30

@bukszindeksz: ha bizonyítható a lelki törés, akkor azért is beperelheted. lehet, el kéne indítani egy fasza kis perhullámot a bringásokkal szemben. ha már a rendőrök szarnak a közlekedést komolyan veszélyeztető bringásokra és motorosokra...

MCow · http://lefutom.blogspot.hu/ 2014.05.13. 15:29:36

Költői jelleggel jegyezném meg, hogy ez a blog az egészséges, sportos és egyensúlyra törekvő embereknek szól, idevágó témákkal.
Szancsurrr balesetét pedig már sokadik kommentben abból a szemszögből boncolgatni, hogy szegény autósok....tökre nem a témába vág. Eszem ágában sincs senkit védeni és folytatni sem akarom a flame-et, de az autósok sem különbek...

bukszindeksz 2014.05.13. 15:29:57

@fogyasztói magastartás: Ez legalább akkora marhaság, mint engem troll-nak beállítani...
Ki a franc akar pereskedni????

bukszindeksz 2014.05.13. 15:33:03

@MCow: Most szólsz??? Én meg egészségtelen (dohányzom is), pocakos kiegyensúlyozatlan manus vagyok, senki nem figyelmeztetett, hogy ne olvasgassak itt...

MCow · http://lefutom.blogspot.hu/ 2014.05.13. 15:41:26

Kedves bukszindeksz.

Simán olvasgass, javadra válik....

2014.05.13. 16:43:58

Elsőként jobbulást! A sisakot én azóta hordom szigorúan, mióta egy barátom előttem húsz méterrel zakózott egy olyat (keresztbe kiszaladt elé egy kisgyerek a bringaúton), hogy 7-8 centi hosszan szétnyílt a fejbőre, egy százas zsepi ment el vértörlésre, mire kiért a mentő. Sisakkal csak egy bő anyázás lett volna a dologból. A másik, hogy a városi közlekedés veszélyes üzem, én mindig úgy tekerek, hogy azt feltételezem, hogy nem kapom meg, még a jogos elsőbbségemet sem, a jobbkezeseknél pedig extra óvatossággal megyek. Előfordul az ilyen, de az is hozzátartozik az urbánus kerózáshoz, hogy mindig, mindenre figyelni kell, puhatestűek vagyunk:) Épülj fel gyorsan!

hal1fan 2014.05.13. 17:48:39

Minden bringásnak ajánlom a sisak viselését. Teszem ezt azért, mert élek. Ha életemben először -éppen-pont akkor, amikor negyven fölötti sebességgel elszálltam-, nem lett volna rajtam a fejvédő, most nem írhattam volna viselete hasznáról. Még most is hallani vélem a koppanást, ahogy megkereszteltem a villamossíneket.... A térdvédőm is megvettem már előtte, de azt a meleg miatt röstelltem felvenni. No el is tört a térdem, aztán jött az a szenvedés, amit akkor ismertem meg, amikor elütött egy teherautó...

Okultam, és igen: tekerek tovább. De ha azt mondom, hogy igyekszem óvatosabb lenni a korábbiaktól, közelítek az igazság felé.

videki gyerek 2014.05.13. 17:59:43

@Icarus_: "Az elképzelhetetlen ám, hogy valamire tényleg az autó a megfelelő eszköz? :D "

Ha csak azok hasznalnanak autot, akiknek erre valoban szukseguk van, es csak akkor, amikor az valoban indokolt, akkor kb a tizedere csokkene a forgalom. Es ugy sokkal kevesebb baleset lenne.
Ha 100 embert talalomra megkerdeznenek az uton, abbol 90, nem tudna ra ertelmes magyarazatot adni, hogy miert is kell neki, egy-masfel tonna femmet magaval hordania.

myronman 2014.05.13. 18:02:41

@videki gyerek:
Ezzel a formával amit most írtál egyetértek, de eredetileg ez volt benne:

"Akarhogy is, de a ha buzi autosok nem szaguldoznanak lustasagbol, kenyelembol a nagytomegu kornyezetszennyezo szarjaikkal, akkor nem tortenenek ilyenek. Egyertelmuen az autos a hibas."

Ennek más a jelentése :) Nem hinném, hogy egyértelműen az autós lett volna a hibás, csak azért mert ott volt az autó ki tudja milyen okból :)

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.05.14. 07:45:02

@videki gyerek:
"es csak akkor, amikor az valoban indokolt"

Szerinted mikor indokolt?

Csak mert ha úgy vesszük, amíg szellemileg és fizikailag képes bringázni, gyalogolni, tömegközlekedni, soha nem indokolt.
Ha meg úgy vesszük, mindig lehet indokot találni rá.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.05.14. 09:16:35

@MCow: figyi, ne is foglalkozz velük, kár a szóért... :)

juctice (törölt) 2014.05.14. 16:30:12

És még engem tiltottak ki innen... :D

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2014.05.17. 18:29:42

@szancsurrr: Minden rossz szándék nélkül megjegyzem: Valóban mindenki hibázhat, hibázik. Éppen ebből tanulunk. És éppen ezért fontos ilyenkor mérlegre tenni dolgokat és levonni a tanulságot. Részben szólhat ez a tanulság a biztonságos felszerelés egészéről is. Nem jó ott megállni, hogy a sisak.

Megnéztem a képeket, és bizony hamar felteszem a kérdést: Szép és jó a sportos kerékpár, valóban hatékony eszköz. Előre hajolva kisebb a légellenállás, az izomerő nagyobb irányban hasznosul. Csak éppen nem látsz folyamatosan előre. Akkor se, ha valaki kilép eléd, akkor se, ha a táblákat kell nézned. Sokkal könnyebb egy ilyen bringán benézni valamit, mint egy olyanon ami a felegyeesedett tartást követeli meg.

Ezt sporteszköznek tervezték, azt közlekedési eszköznek. Tudom: Te sportolni akarsz. Ironman. És egy kerékpár is drága, nem lesz neked külön egy második csak közlekedni. De megjegyzem a sportra kiélezett váltó kopó alkatrészeit a városban koptatni akár drágább is lehet, mint fenntartani egy városi kerékpárt is.

Ami nem olyan hatékony és sportos elsőre. Viszont biztonságos, pakolható... És a több szükséges erő beleférhet az "edzésprogramba".

Mert sisakban esni valóban jobb, mint sisak nélkül. De a legjobb megadni magunknak a legtöbb esélyt, hogy ne essünk. Ha ez megvan akkor lehetne az Iron Man... Ezek után fontos lenne megtanulni esni. De nem csak ezt, hanem ahogy az autósnak lehet vezetéstechnikai tréning, bringás is tanulhatja a veszélyhelyzetek kezelését. Elég gyakorolni, próbálgatni a lehetőségeket, sokmindent.

A sisak ezt kiegészíti, de önmagában az sem elégséges ahhoz, hogy boldog legyél.

Lehet arról beszélni, hogy úgy kell beosztani az erőt, úgy kell megválasztani a sebességet, hogy veszély esetén akár intenzív gyorsítással is tudj reagálni, legyen meg az a menekülési lehetőség is.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.05.17. 19:45:42

@Válasszunk: Nem igazán értem, amit írsz. Hogy érted, hogy nem látok előre?! Városon belül nyilván nem bekönyökölve közlekedek. Nem tudom, láttál e már koskormányt közelről. Ha a fékkar felett fogod egészen egyenes vagy. Van egy városi bringám is, amit városon belüli közlekedésre használok, nem edzésre. Ez pedig edzés volt. Nem elestem, hanem elütöttek!!! Az egy kicsit más. És ahhoz képest megúsztam egy kulcscsont töréssel, tehát valószínűleg nem estem rosszul. Bocsi, de össze-vissza beszélsz. Elolvastad egyáltalán a posztot?

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.05.18. 17:39:21

@szancsurrr:
"Nem elestem, hanem elütöttek!!!"

Technikailag téged senki nem ütött el, hanem te ütöttél el egy autót.

Amúgy még mindig várom a kérdéseim egy részére a választ.
süti beállítások módosítása