Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Miért akar mindenki agyvérzést kapni?

2014.08.11. 08:37 lukacszoli

Agyvérzés, gutaütés, szívroham, agyhúgykő.

Hányszor hallottuk már, ha valami történt, hogy az emberünk minden vágya, hogy megőrüljön, megbolonduljon, feldobja a pacskert. Vagy valamilyen más, szörnyű betegséget, borzasztó halált teremt magának.

Elegendő mennyiségű, szorgalmas gyakorlással könnyedén elérhetőek ezek a vágyott állapotok. Beleőrül, belehülyül, hisztéria, frász és társai. Volt egy ismerősöm, akinek a feszültséggel teli helyzetekben az volt a reakciója, hogy "haljon meg rákban". Még a diploma előtt eltemették, természetesen egy daganatos betegség vitte el.

onpofon.jpg

Megfigyelhetjük, hogy mindenki oda üt, ahol az a legjobban fáj. Amikor pedig magunknak kívánunk rosszat, érdekes módon a testünknek azon a területén jelennek meg a panaszok. Olyan ez, mint egy ima, vagy ősi mantra, csak éppen egy méretes negatív előjellel. Azok a mondatok, amit évszázadok, évezredek során milliók milliárd alkalommal mondtak el, hatalmas teremtő erővel bírnak. Ha ez egy gyógyító erejű sor, azzal csodákat tehetünk. Abban az esetben, ha egy pusztító mondatot gyakorolunk gőzerővel, mindent megteszünk azért, hogy be is következzen.

Ne mássz fel oda Pistike, mert le fogsz esni. Ne tedd ezt, mert az fog történni. Egyszer a 2-es villamoson hallottam egy amúgy szeretettel teli nagyitól, valahol a Parlament környékén:

Ne állj fel a székre Petike, mert leesel és eltörik a gerinced.

Ritkán járok arra, nem volt alkalmam újra találkozni velük, de nagyon bízom benne, hogy a mama azóta változtatott a kommunikációs eszköztárán. Idős hölgyként nehezen tudná feltenni Petike tolószékét arra a magas villamosra.

self_destruction_by_Ombre1988.jpg

Amikor történik valami, a fejünkben lévő számítógép villámgyorsan értékeli a helyzetet, majd egy ennek megfelelő reakciót ad. Az egyik oldalon bedobja a környezetet, a körülöttünk lévő embereket, a tőlük érkező impulzusokat, a bennünk lévő érzéseket, a testi, lelki, szellemi állapotunkat. A végén pedig rossz esetben kijön a hőn vágyott agyhúgykő és a szívroham.

  • Állapot
  • Gondolat
  • Érzés
  • Viselkedés

Röviden valahogy így áll össze a folyamat. Történik valami, amit értékelünk. Ez kivált bizonyos gondolatokat, majd előkerülnek az érzelmek. Ez érzésekké alakul, ami arra sarkall, hogy reagáljunk. Innentől már csak egy lépés a viselkedés. Aminek az előjelét a folyamat előző lépései fogják meghatározni. Ha félunk a kudarctól, tele vagyunk belső feszültséggel, ostorozni fogjuk magunkat. Amennyiben pozitív élethelyzetben vagyunk, hiszünk a sikerben, eltölt a belső nyugalom, pozitív, asszertív viselkedés fog következni. Ez a kommunikációnak az az iránya, ami pozitív történések felé terelhet. Hiszen az fog megtörténni, amire koncentrálunk.

Képzeljük el, hogy minden helyzetben igyekszünk megtalálni a pozitívumot. Nyilván vannak olyan hirtelen történések, amikor egészen abszurd helyzetet teremtene, ha a dicséret, vagy önszeretet nyilvánulna meg. Mégis azt javaslom, hogy törekedjünk a pozitív életszemléletre. Akkor is, ha ez furcsa, vagy nehéz. Ha leégett a kaja, vagy elrontottunk valamit, egyáltalán nem jelenti azt, hogy rossz emberek vagyunk és teljesen fölösleges átkok hadait szórni magunkra. Kezeljük a helyén a helyzetet és próbáljuk meg izolálni a dolgot. Miután megtörtént a negatív momentum, zárjuk le a dolgot, vonjuk le belőle a tanulságot, majd lépjünk tovább.

iloveme.jpg

Egészséges és kiegyensúlyozott vagyok. Jól érzem magam. Úgy vagyok jó, ahogy vagyok. Az önbizalmam és az önértékelésen optimális. A feladatokat és kihívásokat megfelelően tudom kezelni. Szeretem magamat.

Mindössze ennyi. Jobb jól élni.

Zoli

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr356589409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.08.11. 13:45:56

Nem mindenki szokta átkozni magát, csak azok, akiket gyerekkorukban a szüleik is átkoztak - ténylegesen, vagy burkolt formákban.

s 2014.08.11. 15:49:12

Hülyeségeket írsz. Azt mondod, mintha nem lenne objektív külső világ, pedig az pont akkora baromság, mintha azt állítanád, hogy csak az van.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.08.11. 16:53:19

@s:

Nem írok hülyeségeket.

Te viszont egy arrogáns pöcsnek tűnsz. Akarsz a gyerekkorodról beszélni?

s 2014.08.11. 17:20:11

@polyvinyl: Nem. A tiedről sem.

Létezik objektív világ. Nem szeretem ezeket a hurrá-optimista, legyünk pozitívak faszkodásokat. Mintha pozitív szemlélettel mindent meg nem történtté lehetne tenni. Nem lehet. Van az úgy, hogy amit elbaszunk, azt egy élere elbasztuk. Nem azt mondom, hogy minden szarság miatt essünk kétségbe, de tudomásul kell azt venni, hogy vannak jóvátehetetlen döntések.

shred 2014.08.11. 17:24:07

@s: szerintem nem hülyeség, ezek az elvek nagyjából megfelelnek az asszertivitás egyik alaptételével, miszerint a hibáról, ne pedig a hibázó emberről nyilatkozzunk negatívan.
A szerző példájánál maradva, ha leégett a kaja, az nyilván rossz dolog, de nem én vagyok hülye, mert leégettem. Ha ezt a fajta kondicionálást sikerül ösztönös szintre fejleszteni, az tényleg javítja a negatív eseményekhez való hozzáállásunkat és végső soron az általános pszichés állapotunkat is.

s 2014.08.11. 17:36:53

@shred: Nem értek egyet. A hiba és a hibázó ember ennyire nem függetleníthető egymástól. Ez a mai kor egyik - egyébként téves - divatja, ami szerint a dolgok inkább történnek velünk, semmint azt mi magunk csinálnánk. A helyzet ezzel szemben az, hogy olyan világban élünk, ahol vannak számunkra objektíven adott, megváltoztathatatlan körülmények, és ezeknek a történésekre való hatását alakítja bizonyos mértékben az aktív ember, mint döntést hozó cselekvő. Én megértem persze azt, hogy ennek a terhét manapság inkább letenni igyekszik a kényelemhez szokott lélek, de erre nincs mód, még akkor sem, ha ez kétségkívül javítaná az általános pszichés állapotunkat, továbbá a negatív eseményekhez való hozzáállásunkat. A dolog mögött sunyi önbecsapás van, erről nem szabad elfeledkezni.

steery 2014.08.11. 20:08:40

Kísérleteztem ezzel a mágia technikával és szép eredményeket sikerült elérnem. Gyakorlatilag bármilyen betegségből ki tudom gyógyítani magam mindenféle orvos, meg gyógyszerek nélkül. Sok éve atópiás bőrgyulladásom volt, nagyon súlyos és a testfelületem 80%-a szinte megégett, úgy be volt gyulladva. Amint megtaláltam a megfelelő javító gondolat programot és beindítottam, 1 héten belül tökéletesen meggyógyultam mindenféle kence nélkül. Az más kérdés, hogy előtte 2 évig kellett szarakodnom vele, mire sikerült megtalálnom a megoldást. De most már sokkal gyorsabb vagyok, gyakorlatilag percek alatt rátalálok bármilyen baj lelki okára és megszüntetem. Most azon dolgozom, hogy megtaláljam a testem DNS-ének visszafiatalításához szükséges gondolati parancsokat és akkor szépen, feltűnés nélkül örökifjúvá és kvázi halhatatlanná válok. Meg jó lenne kitalálni, hogy lehet a hiányzó fogakat újra növeszteni, aztán hajat növeszteni, végül egész szerveket, végtagokat is pótolni, mint a gyík a farkát. De ha meg lesz ez a technológia, mélyen kussolni fogok róla, hogy a sok szkeptikus balfasz ne cikizzen szét azért, mert olyat tudok, ami "tudományosan lehetetlen". :-D

monerd2 2014.09.08. 05:31:04

@s: az szerintem nem önbecsapás ha nem hülyézed le magad, mert vmit elrontottál. és csak mert nem hülyézed le magad, nem jelenti azt, h nem próbálod a hibát kijavítani.
süti beállítások módosítása