Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Na nehogy már!

2015.04.08. 13:21 lukacszoli

Nem felejtetted el beállítani az ébresztőt? Nehogy elaludj. Nehogy az legyen, mint a múltkor, amikor elkéstél. Kikészítetted a ruhádat? Nehogy gyűrött legyen az inged!

body_shame.jpg

Nem aludtál el? Ne felejts el fogat mosni! Ne felejtsd el hazafelé, hogy elfogyott a wc papír. Ha már úgyis a boltban jársz, ne hozzál most olyan nagy kenyeret, nehogy ez is megromoljon, mint a múltkori.

Ugye nem felejtetted el betenni az ebédedet? Ha megetted, ne tedd a fiókodba, mert megint ott felejted. Tedd be még egy szatyorba, mert kiszakad és kifolyik!

Ugye nem a lyukas zoknidat vetted fel? Nem fog elfertőződni a vágás az arcodon? Hányszor mondtam már, hogy vegyél új borotvát, mert mindig megvágod magad.

Hova parkoltál? Nehogy megbüntessenek! Ne felejtsd el bekötni az övet! Időben indulj el, tudod, bármi történhet. Kéz- és lábtörést az úton! Nehogy kifogyjon a benzin!

Nem késtél el? Nehogy megint elromoljon az irodai géped, a múltkor is elveszett minden fájlod. Hallottam, hogy leépítés lesz a cégnél. Csak nehogy téged küldjenek el! Ha megint elvesztenéd a munkádat, hónapokig nem találnál új állást. És a mai fizetések... Soha nem fogunk így nyaralni menni. Jobb is, mert emlékszel, amikor tavaly végig hasmenésed volt. Erről jut eszembe, ne felejts el kezet mosni, tudod, hogy az irodai wc milyen fertőző.

2b4200e58802202df61fba3b7f201db8.jpg

Ne felejtsd el töltőre tenni a telefonodat! Tudod, jobb, ha mindig fel van töltve, sosem tudhatod, hogy mikor kerülsz vészhelyzetbe. Szörnyű lenne, ha ezen múlna az életed. Nehogy ne tudd felhívni a segélyhívót. Eltetted a BKV jegyet? Csak hogy tudjál mivel továbbmenni, ha elromlik az autó. Ó, tényleg, nézz majd rá a forgalmira, nehogy megint lejárjon a műszaki.

A Sanyi bent van ma? Inkább kerüld el. Tudod, ő jobban képzett és tapasztaltabb. Ne kezdj ki vele, mert ha előléptetik, kitúrhat a cégből. Ne tedd ki a pénztárcádat az asztalodra. Tudod, az Edömér. Nehogy eltűnjön megint valamid.

Ugye hogy elfelejtetted betenni a hűtőbe a dobozt! Nem romlott meg az ebéded? Nehogy elrontsd a gyomrodat! Óvatosan nyisd ki a dobozt, nehogy elvágd az ujjadat.

let_me_think_about.jpg

Nehogy ellustulj az ebédszünet után. Emlékszel, múlt szerdán is elrontottad, mert csak ásítoztál. Nehogy megint fegyelmit kapj, mert már nincs több lehetőséged!

Megint túlórázol? Nem baj, legalább ennyivel is előrébb leszel a projektedben. Ne lustálkodj, dolgozz, mert különben soha nem léptetnek elő.

Hazafelé hozzál kérlek egy grillcsirkét. De nehogy büdös legyen! Krumplit ne hozzál, mert attól csak még jobban elhízol. Ne az ülésre tedd a csirkét, nehogy összezsírozzon mindent! Jó lesz az a csomagtartóban, mert amikor hatalmasat kell fékezned, legalább nem repül előre és nem keni össze az ablakot.

Miért vettél nagy kenyeret? Nem emlékszel, hogy kértem, hogy ne vegyél ekkorát, mert csak megromlik? Semmit sem lehet rád bízni, mindent elfelejtesz. És még wc papírt sem hoztál. Mi lesz így, ha éjszaka ki kell menned és elfelejted, hogy elfogyott? Megint kelhetek majd fel, hogy vigyek neked törlőkendőt a konyhából. Jó is, hogy eszembe jut, lefekvés előtt még felmosok. Előbb nem, mert úgyis csak elesnénk a vizes kövön. Ha eltetted a csirke maradékát, ne felejtsd el becsukni a hűtőt! Kivinnéd a szemetet? Bent a melegben megromlik a maradék és büdös lesz. Aztán megint jönnek majd a hangyák.

Nem felejtettél el fogat mosni? Ne felejts el fát tenni a tűzre! Az érzékelőt bekapcsoltad? Tudod, a szén-monoxid. Nehogy megfulladjunk éjszaka, mert azt nem élném túl.

Na, mit akarsz? Most nincs ehhez kedvem. Nem akarok kockáztatni, nehogy teherbe essek. Látod, a szomszéd is hogy járt. Mire megszülte a gyerekét, a férje lelépett. Nehogy én is így járjak. Jaj, tényleg, nem felejtetted el becsukni a hűtőt? Nehogy megromoljon benne minden.

Nem felejtetted el beállítani az ébresztőt? Nehogy elaludj. Nehogy az legyen, mint a múltkor, amikor elkéstél. Kikészítetted a ruhádat? Nehogy gyűrött legyen az inged!

 image-0o16lk6r.jpg

 

Na ide figyelj. Most szépen befogod a szádat. Leszállsz rólam és békén hagysz. Ebben a pillanatban letetted az összes energiavámpír és szabotáló gondolatot.

 courage_edited-2.png

Tudok és merek haladni. Tudom kezelni a kockázatokat. Bátor vagyok és magabiztos. Mert az út előre vezet. És ha valamit teszel, a veszélyektől való rettegés helyett azt nézd, hogy mennyi jó vár rád. Teljesen természetes, hogy vannak kockázatok. Legyél tudatában ennek is, de az motiváljon, hogy mit nyersz a sikerrel.

Jó utat!

Zoli

Megtanultam, hogy a bátorság nem a félelem hiánya, hanem a felette aratott győzelem. Nem az a bátor ember, aki nem fél, hanem az, aki legyőzi a félelmét.

Nelson Mandela

 courage-nelsonmandela1.jpg

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr457350300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aram92 2015.04.08. 21:44:48

Te tényleg elmúltál 35?! Nem baj, nálunk megleled a helyed! ; )
ajoedesanyadbelulrol.blog.hu/

Praktikum 2015.04.09. 06:18:03

Életszerű
Nem feltétlenül az anyja, nekem volt ilyen csajom.
A vége nem így van. Elmondod az utolsó mondatot és elmész összepakolni. Eddig se fogta be a száját ezután sem fog megváltozni. És nem mész vissza 3? Nap múlva mikor már elfogyott a tiszta cucc hanem egy olyan csajhoz költözöl akinek van mosógépe.
süti beállítások módosítása