Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

A megfelelő masszőr

2015.11.20. 10:19 SalamonÁgi

Teljesen mindegy milyen masszázst próbálsz ki, minden esetben akkor leszel a végén elégedett, ha az igényeidnek megfelelő masszázst kapod. A te feladatod, hogy kommunikáld az igényeidet és figyelj magadra. Az az x idő, amit ugyanis a padon töltesz érted van és a te fejlődésedet szolgálja. Próbáld kihozni belőle a legtöbbet! A masszőr feladata pedig az, hogy figyeljen és minden szakmai tudását felhasználva segítsen téged elérni a céljaidat, legyen az fizikai közérzet javulás, stresszoldás, vagy valamilyen érzelmi blokk oldása.

 love.jpgA szakértelmen kívül azonban van még egy nélkülözhetetlen eleme a jó masszázsnak, az pedig nem más mint a MEGFELELŐ HOZZÁÁLLÁS. Ez ugyanis épp oly alapvetés kell legyen mint az, hogy a masszőr tudja, melyik izmot hol találja és hogyan tudja lazítani stb. Engem a következőkben ismertetett elvek mentén tanítottak a mestereim, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy látom, hogy néha többet jelent ez a fajta látásmód, mint maga a szakértelem - ami persze szükségszerű, ezért a posztban nem is térek ki rá.

Remélem te is olyan masszőrhöz jársz, vagy fogsz majd a jövőben, aki

1. alázattal fordul a munkájához, tisztelettel és szeretettel a vendégéhez

Az érintése meleg és szeretettel teli, ha megfigyeled érezni fogod az energiáin, hogy tisztelettel fordul feléd. Abban az időben amit ott töltesz minden figyelmét rád irányítja és jelen van.

2. a lehetőségeihez mérten megteremti a körülményeket az önmunkához (nyugodt atmoszféra, megfelelő hőmérséklet stb.)

Ha úgy érzed, számodra mégis hideg van a helységben bátran kérj pokrócot és szólj, ha a kezelés alatt fázol. Általában fel vannak készülve ilyen esetekre a masszőrök és tartanak maguknál ágymelegítőt, hősugárzót, pokrócot.

3. segíti a folyamatokat, navigál téged az úton, de nem végzi el helyetted a munkát, a masszázs eredményét neked tulajdonítja és hálás, hogy a részese lehetett a folyamatnak

Kaphatsz instrukciókat, hogyan vegyél levegőt, mire irányítsd a fókuszod stb. de ezeket ugye már te valósítod meg. Éppen ezért, nyugodtan veregesd magad vállon, ha sikerült megszabadulni az izomcsomóktól, hisz neked sikerült úgy elengedned magad, hogy az izomcsomók kioldódtak. Megjegyezném, hogy semmi baj sincs azzal, ha ez nem első alkalomra történik, mindenkinek más a tempója.

4. elvárások nélkül van feléd, figyel rád, meghallgat téged és ehhez mérten rugalmasan dolgozik

Ha úgy érzed beszélnél beszélj, ha csöndben maradnál, akkor maradj csöndben. Mindenki másképp oldódik, de az is meglehet, hogy ugyanannak az embernek egyszer erre másszor arra van szüksége. Ez ugyanúgy igaz a masszázs dinamikájára (lassú-gyors), arra hogy mely területre fókuszáljon stb. Bátran jelezd az igényedet felé, alkalmazkodni fog.

5. figyel arra, hogy az intim területeket fedje a törülköző, és komfortosan érezd magad

Amennyiben nem szeretnéd, hogy egy terület kitakarásra kerüljön, vagy valahol még nem szeretnéd a masszázst szólj. Ha te nem érzed jól magad el sem indulnak azok a folyamatok, amiknek el kellene. Természetesen, ha épp ezen a témán dolgoztok (szégyenérzet, önbizalom) és ebben szeretnél változást akkor az megint más, de erről mindenképpen beszéljetek.

 6. ha úgy érzi nem ő a megfelelő masszőr számodra, ajánl olyat, akivel szerinte jól tudnátok együtt dolgozni,vagy ha már lejárt a kettőtök ideje szeretettel enged utadra

Nincs semmi baj azzal, ha egyszer csak nem jársz tovább masszázsra. Ha úgy érzed, hogy már nem ad többet az illető vagy másra vágysz akkor úgy van rendjén. Hidd el ha becsukódik egy ajtó, egy másik kinyílik. Szeretettel gondol majd rád és megköszöni a sok tapasztalatot amit adtál neki, tégy te is így és ne érezz bűntudatot.

Ha még nem találtad meg a fentebb említett masszőrt, ezen az eseményen találkozhatsz velünk  és kiderül hogy számodra mi vagyunk-e a megfelelőek :) Amennyiben viszont már igen, úgy örülök, hogy jó kezekben vagy!

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr848093932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása