Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

A reggel jó 1.

2015.12.06. 16:22 lukacszoli

Már néhány igen egyszerű szokással is igen sokat tehetünk az egészséges és kiegyensúlyozott napokért.

Tudom, hiszen évek óta kísérletezem és próbálkozom különböző apró rutinokkal. Volt, ami működött, volt, ami nem. A sok mindenből végül összeállt kilenc egyszerű szokás és tanács. Ezeket megfogadva sokkal könnyebbé és lendületesebbé válhatnak a napjaink. A reggel jó. Tudom, hogy sokan nem szeretik. Sokan talán minden nap megküzdenek a felkelés nevű szörnyeteggel. Tapasztalataim szerint sokszor nem is az alvással töltött órák száma a legfontosabb. Egy igen kevés alvással töltött éjszakát is könnyedén kompenzálhatunk a megfelelő reggeli hozzáállással. A következő posztokban alaposabban is körüljárjuk a témát. Következzen most az első két tanács.

1. Adj hálát a reggelért

Lehet, hogy az erdő, vagy egy park mellett laksz és minden reggel madárcsicsergésre ébredsz. Lehet, hogy a villamos és a forgalom zaja az első, amit meghallasz. Lehet, hogy a párod mellett ébredsz és az ő mosolya az első, amit meglátsz. Talán még keresed a párodat és ilyenkor arra gondolsz, bár már mellette kelhetnél. Akárhogy is, adj hálát a jelenlegi helyzetedért. Vagy már boldogságban élsz, vagy ma is egy nappal közelebb kerülsz a boldogságodhoz. Amire gondolsz, azt fogod megkapni. Ha úgy lépsz be a boltba, hogy friss kenyérrel távozol, nagyobb eséllyel kaphatod meg.

Amikor felébredsz, az első dolgod az legyen, hogy hálát adsz. Azért a jóért, amit már megkaptál és azért, ami még vár rád. Köszönd meg, hogy ma is felébredhettél és egy újabb lépéssel közelebb kerülhetsz a céljaidhoz.

Talán éppen egy nehezebb időszakban vagy. Gondold át, hogy mi az, amid megvan, mi az, amiért bármilyen nehéz is a helyzeted, hálát adhatsz. Az életed, az egészséged, az étel, a fedél a fejed fölött, a jó emberek a környezetedben.

Gondolj arra, hogy ma is csodálatos élmények várnak és fantasztikus dolgok történhetnek. Amire gondolsz, azt kapod.

honeyandlemonwater_01.jpg

2. Citromos-mézes langyos víz

Elsőre talán fura lesz. Néhány nap után annyira megszokod, hogy utána már hiányozna. Segít felébredni a májadnak, a bélrendszerednek. Az éjszakai szundítás során a szerveink is megpihennek, támogassuk hát a testünket a nap kezdetén. Nyugodtan tegyél bele egy kis friss gyömbért, még finomabb lesz. Jót tesz az emésztésnek, keringésnek, az egész szervezeted hálás lesz. Ha egyetlen reggeli szokást kellene választanom, ezt javasolnám mindenkinek.

Folytatjuk, jó néhány tanácsunk van még a reggelekre. Te hogyan kelsz? Mit teszel azért, hogy már az ébredés pillanatától boldog és kiegyensúlyozott legyél? Írd le, kommentelj!

Zoli

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr468143782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása