Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

A cool újjászületése

2016.01.26. 10:59 lukacszoli

Na figyelj csak ide. Hozzád szólok most. Igen, jól érted, hozzád. Vacakolsz? Tökölsz? Mindent halogatsz? Hagyd már a fenébe az egészet. Vedd észre, hogy most van itt a lehetőség. Tedd meg. Szeretnél sikeresebb lenni a munkádban, sportban, párkapcsolatodban, az egész életedben? Hát hajrá, vágj bele, indulj el az utadon, tedd meg magadért!

Azt hiszem, eleget szarakodtál már.

Bezzeg a régi szép időkben, mondod mindig. Amikor még a haverokkal, tudom. Ez most engem egyáltalán nem érdekel. Legyél már itt és most! Kapd össze magad, hagyd magad mögött azt, ami már véget ért.

Felejtsd el a múltat. Észrevehetnéd, hogy az már elmúlt. Az eszedre vedd, ne a lelkedre. Igen, így. Tudod, a vacakolással egy centivel sem lesz jobb. Sőt, egy ezredmilliméterrel sem. Az a nagy helyzet, hogy a tökölés csak hátráltat. Tudom, én is szoktam. Majd holnap. Majd tegnap. Bármikor, csak ne most. Hagyjál már békén, nem érted, hogy nem érek rá? Nem értem, hogy nem érsz rá. Most érsz rá, most van itt a te időd. Felejtsd el a tegnapot. Ma ma van. Egész nap. Tudom, hogy régen sok minden történt. De ez most pont nem érdekel. A múlt már nincs itt. Ha állandóan azon keseregsz, hogy milyen rossz volt régen, most is rossz lesz. Hidd el. Súlytalan, mint fing a gatyában. Azt mondod, sok? Akinek nem inge, ne vegye gatyára.

Felejtsd el most a jövőt is. Az még nincs itt. Tudod, ezért jövő, mert még csak jön. Ráérsz majd  akkor foglalkozni vele, amikor már itt lesz. Persze, tervezz. Tervezni jó. De itt és most élj, ne a jövőben. Kérjük vigyázzanak, az ajtók záródnak. A vagányság következik. Addig szállj be, amíg nyitva van az ajtó. Tudd az irányt, tudd, hogy merre mész. De most még legyél itt. Először csak szállj be. Ráérsz majd utána megküzdeni a többivel. Csak legyél rajta azon a vonaton. Itt és most. Nem tegnap. Nem holnap. Itt és most.

dude-hands.jpg

Azt hiszem, eleget tököltél már. Igen, arra gondolok, amikor nem tetted meg. És csak másnap jöttél rá, amikor már mindegy volt. Akkor is és most is mindegy, hogy mi volt. Csak az van, amiben itt és most vagy.

Na figyelj csak ide. Hozzád szólok most. Igen, jól érted, hozzád. Gyere, kapd össze magad! Figyeld meg, vedd észre, hogy százszor, ezerszer jobb vár rád! Tudom, hogy képes vagy rá! Ott van benned a vagányság!

Tegyél félre mindent, tojd le a rendszert. A más rendszerét. Legyen sajátod. A tiéd. Nem az enyém, nem az övé. A tiéd. Találd meg az irányodat. Tudd, hogy merre mész. Ha nem tudod, a fene megette az egészet. Itt és most. Arra, amerre menned kell. Amikor megvan az irány, nézz körül. Keresd meg, hogy ki néz egy irányba veled. Nézd meg, hogy közülük ki van ugyanazon az úton, mint te. Na őket jól nézd meg. Mert ők lesznek az útitársaid. Ők azok, akikkel együtt fogod folytatni.

A következő lépés?

Indulj el.

Indulj el!

Indulj már el!

Figyeld meg, hogy mi történik, amikor elindulsz a saját irányodba. Akikkel dolgod van, automatikusan ott lesznek veled az úton. Igen, lesz, aki már nem jön veled többé. Engedd el, köszönd meg neki, hogy eddig itt volt. Azzal menj, akivel dolgod van. Akivel nincs, engedd el. Lehet, hogy visszajön majd, lehet, hogy nem. Te itt és most vagy.

Csak menj. Legyél tökös.

Vagány.

Magabiztos.

Határozott.

Húzd ki magad! Legyél büszke magadra! Szeresd magad! Haladj előre az úton, a te utadon!

Menj, menj, hajrá, támogatlak!

Ha egyszer összetalálkozunk, szeretettel foglak üdvözölni. Legyen így. A lényeg, hogy menj.

Mert vagány, magabiztos és határozott vagy. Egyenes háttal, büszke tekintettel, stabil léptekkel haladsz.

Menj, képes vagy rá!

Na ki a faszagyerek?

Zoli

jason-statham-the-mechanic-movie-image.jpg

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr98150630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása