Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

40 napos jóga kihívás - harmadik 10 nap

2016.02.26. 09:00 SalamonÁgi

Elérkeztünk az utolsó előtti 10 naphoz. Sok minden történt az eddigi elmúlt másfél hónapban, a testi-lelki érzeteim elég szép íveket jártak be, azonban, ahogy haladtam előre az időben úgy csendesedtek és lett egyre kisebb az amplitúdója a megélt érzelmeknek. Egyre kevésbé zaklat fel egy-egy póz és egyre kevesebbszer török ki üdvrivalgásban a saját sikereim megélésekor. Éppoly kiegyensúlyozott vagyok, mint Steven :)

steven.jpg

Ettől függetlenül viszont még mindig izgalmas megtapasztalni, hogy melyik póz miben segít engem, ahogyan ezen a héten is.

A szakdolgozatom éppen folyamatban van, ami rengeteg stresszel jár. Egy héten egyszer legalább feladom, mikor éppen nehéz napom van, vagy nem jön az ihlet. Könnyebben meg is ébredek reggel, mert érzem, hogy akad tennivaló, és folyamatosan kattogok. A kihívás második etapjának az első gyakorló napját megelőzően pont egy ilyen estén voltam túl. Nagyon jókor jött tehát a warrior flow, vagyis a harcos pózok 3 egymást követő mozgássora. Kiegyenlítette a kaotikus érzelmeim és erőt adott a munkához. Éreztem, ahogy energiával telítődöm és önbizalommal. Ez pedig kitart azóta is.

A héten érleltem azt a gondolatot, hogy videó nélkül a saját tempómban végzem majd a pózokat. Néha úgy éreztem, hogy gyors a tempó és benne maradtam volna még egy-egy ászanában. Ezzel lehet a most következő 10 napban majd kísérletezek is.

Ha velem együtt haladsz és te is, ismét tudatosítsd magadban az irányelveket az első alapozó videóból! Azonban, ha most csatlakoznál, akkor haladj sorban a további 23. videóval, majd az első 10 nap illetve a második 10 nap kihívásával, mielőtt belefognál az alábbi videó gyakorlatsorába.

Mondanom sem kell már talán, hogy a shakti kriyával kezdünk (dog tail - cat tail - baby pose - cobra - down dog) elemire bontva, majd 3 körben a légzésünkhöz igazítva összekötve az egész egy folyamatként. 
A harmadik kör végén a down dogból a swan pózba helyezkedünk, először a jobb lábat hajtjuk be magunk alá, majd a bal oldalon is megcsináljuk ugyanezt.

MEGHAJLÓ HARCOS - bowing warrior

1. A down dog-nál emelkedik a jobb láb hátra, majd behúzzuk magunk alá és a jobb kéz belső oldalán kitörésben tesszük le, úgy ahogy a napüdvözletben csináltuk. 

2. A felsőtest belégzésre emelkedik, majd kilégzésre nyújt a láb és hajlik a test előre, nyúlik a combhajlító (hamstring) izomcsoport. Ebből csinálunk pár kört, majd oldalra fordulva szépen lassan megérkezünk a bowing triangle pózba, onnan pedig fordulunk tovább az ellentétes oldalra, ahol ugyanezt az előrehajlást fogjuk elvégezni a légzés ütemére. Miután befejeztük ezt az oldalt, ismét középre helyezkedünk bowing triangle-be, de most itt maradunk és egy homorítást követően előrehajlunk és törekszünk a föld felé a fejbúbbal.

SZÖCSKE PÓZ

1. Kobrából fogjuk indítani a mozgást. Kilégzésre leeresztjük a mellkast, lerakjuk az állunkat a földre, a kezek tenyérrel lefelé a csípő mellett nyugszanak.

2. Belégzésre emelkedik a felsőtest kilégzésre pedig visszaenged. A következő belégzésnél már a lábakat is emelem együtt a felsőtesttel. Ekkor a kezek még a talajon, majd a 3. körben azokat is elemelem a talajtól. Ha úgy érzed, akkor össze is kulcsolhatod őket a hátad mögött, de ha még nem állsz erre készen a talajon is támaszkodhatsz és magad mellett is tarthatod a levegőben. Csak türelmesen.

VÁLL FORGATÁSA - shoulder roll

ÍJ 

1. Hason fekvésből indulunk. Behajlítjuk a lábakat, majd mindkét kézzel hátranyúlunk és megkapaszkodunk a bokánkban. Belégzésre emelkedünk, a felsőtestünkkel és a lábainkkal egyaránt. Kilégzésre süllyedünk. Ezt a kört ismételjük párszor majd a shakti kriya elemeit használva megérkezünk törökülésbe.

Hanyatt fekszünk és a lábainkat magunkhoz húzzuk. Kilégzésre emeljük a fejet és megpróbáljuk a térdeinket megérinteni. Minden kilégzéssel egyre jobban törekszünk a térdeink felé, majd a 3. kör után visszaengedjük a fejet és a karokat a talajra.

LÁB EMELÉS - leg lift

A behajlított lábat kinyújtjuk az ég felé, közben a derekat próbáljuk lent tartani, a kinyújtott lábakat pedig körülbelül 45%-ban leengedni a föld fölé. Gerincünkkel nyújtózunk felfelé, a láb pipál. 1 percig tartjuk ki ezt a pózt.

HÍD - bridge

A lábakat behajlítjuk, majd így behajlítva tesszük le a talajra csípőszélességben. A tenyerek két oldalt a test mellett, tenyérrel a talaj felé fordítva.Belégzésre emel a csípő. Szépen lassan visszengedjük majd kilégzésre ismét magunkhoz öleljük a behajlított lábainkat. Megfogjuk a nagylábujjunk és felgurulunk.

Az utolsó 3 gyakorlatot az előző videóban már 10 napon át végeztük, így csak a neveiket írom ide.

VÁLLON ÁLLÁS - shoulder stand
HAL PÓZ - fish pose
GERINC CSAVAR - spinal twist

Végül pedig a double breathing 10x egymás után.

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr98396280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása