Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

Fokhagymakrémleves

2013.09.27. 10:43 lukacszoli

Kevés olajon megpároljuk a felkockázott vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát. Beleteszünk pici sót, a lisztet, a borsot és egy kevés alaplét. Felforraljuk, 8-10 perc után hozzátesszük a többi alaplét. Miután majdnem teljesen megfőtt a hagyma, hozzákeverjük a tejfölt. Némi összerottyantás után botmixerrel összekeverjük. Utolsó lépésként pedig megesszük az egészet, az utolsó cseppig.

Hozzávalók:

  • - 2-3 fej fokhagyma
  • - 1 vöröshagyma
  • - tejföl
  • - 2-3 kanál olaj
  • - 1l alaplé, esetleg leveskocka
  • - 1-2 evőkanál kölesliszt (vagy bármilyen teljes kiőrlésű)
  • - só, bors

 

Garlic-soup-w-olive-oil.jpg

 

Nagyon finom, lehetetlen abbahagyni. Remek megoldás nyár végén, borús időben. Ráadásul leves formájában sokkal kevésbé lesz tőle hagymaszagunk...

Számos kultúrában a fokhagyma nem egyszerű zöldségféleként funkcionál, hanem egyenesen gyógynövénynek tartják. Az ókori Egyiptomtól kezdve Hippokratész munkásságán keresztül számos írásos emlék van a felhasználásáról. Javítja az emésztést, kigyógyít a megfázásból, erősíti az immunrendszert, méregtelenít. 

Természetesen a fokhagyma esetében is igaz, hogy nyersen a leghatékonyabb, azonban civilizációs okokból sajnos ritkábban van lehetőségünk.

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr835535113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.