Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Céljaim a sportban

2014.01.01. 11:00 lukacszoli

Az újévi fogadalmat kevésbé szerencsés dolognak tartom. A hideg, sötét, szeles napokon általában alacsonyabb az energiaszintünk. Nem biztos, hogy ez a megfelelő időpont nagy változások elhatározására. És úgy általában, a drasztikus változtatásokról sincs túl pozitív véleményem. Természetesen a célt érdemes kijelölni. Ha látjuk, hogy merre haladunk, könnyebb a megfelelő úton maradni. Abban az esetben viszont, ha ezt nem szedjük szét kisebb, elérhető részekre, könnyen teherré válhat. Illetve az is kiderülhet, hogy a távlati cél mégsem teljesíthető, vagy idővel megváltozik a szemléletünk. Ezzel pedig a motiváció is odaveszhet.

Amikor két éve elkezdtem a sportosabb életmódot, (természetesen) nálam is felmerült, hogy ide azonnal a maratont, Ironmant. Bármilyen csábító is egy ilyen eredmény, idővel rájöttem, hogy nekem erre egyelőre nincs szükségem. Jelenleg más célok fontosabbak számomra. Nem szánnék szívesen annyi időt és energiát a felkészülésre, amennyit igényelne. Anélkül pedig nincs értelme. Még ha lesznek is egyszer ilyen ambícióim, egyelőre nem ezeket teszem arra a táblára, amit a távcső másik végén látok.

A jelenlegi célomat talán így tudnám megfogalmazni:

Kiegyensúlyozott, egészséges, sportos életmód elérése. A prioritások megfelelő meghatározásával, mindenben az egyensúlyra törekedve.

Nézzük a számokat:

100 futás, átlagosan 7 km, azaz összesen kb. 700 km. Türelmesen, a pulzuskontroll szerint felépítve. 15-20 verseny.

5000 km kerékpár, 1-2 verseny, 5-6 teljesítménytúra.

15 km úszás.

200 km túra, 15 teljesítménytúra.

Hogy ez általánosságban sok, vagy kevés, nem igazán érdekel. Magamhoz képest viszont összességében előrelépés lesz. A futás, kerékpár az idei adaghoz képest 10-15 %-kal fog emelkedni. Az úszással még barátkozom, szívesen mennék rendszeresen. Ehhez már csak egy megfizethető uszodára van szükségem. A túrázás szintén új jövevény, eddig nagyon szimpatikus.

Ha teljesítem a fentieket, akkor nagyságrendileg 400 órát fogok sporttal tölteni 2014-ben. Ez átlagosan több, mint napi egy óra. Ha több lesz, nem baj, de legalább ennyit szeretnék elérni.

Bár nem a sport része, de az életmódváltáshoz hozzátartozik a táplálkozás és a lelki munka is. Jövőre tudatosabban fogok enni-inni. Már most is sokkal jobban állok, mint a korábbi években, de még bőven van hova fejlődni. Igyekszem jobban odafigyelni a lelki dolgokra is. Idén kevesebb energiám jutott rá, mint szerettem volna. Több elmélkedés, meditáció. És továbbra is törekszem a szelíd, szélsőségek nélküli, békés életre.

Neked mik a céljaid?

Ha még nincs kész a listád, várunk szeretettel a csütörtöki edzésünkön, ahol ebben is szívesen segítünk.

Zoli

new-years-resolutions-fail.jpg

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr625717302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása