Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Rehab mode ON!

2014.06.06. 19:33 szancsurrr

20120223112748_viz_termeszetes_kozerzetjavito.jpgKonduktorként tisztában voltam vele, hogy a vizet terápiás céllal is használják és ezt most a saját vállamon bőrömön is tapasztalom.

A munkanélküliség nagyjából egyetlen előnyének azt tekintem, hogy el tudok járni a Honvédba gyógytornára, heti háromszor. A vízibalett szakosztályba osztottak, és bevallom, nem fűztem nagy reményeket a dologhoz.

Elképzeltem sok-sok 3D rózsás és libafos zöld úszósapis mamit és papit, amint áztatják magukat a leázott bőrdarabkákkal teli vízben. Aztán oda gondoltam magamat is, és teljes lett a képzavar. Furcsa volt az a gondolat is, hogy bizony, most én leszek a másik oldalon, vagyis ez úttal engem fognak különböző válogatott feladatokkal szívatni, és nem fordítva.

A gyógytornával egy időben, vagyis amint megszabadultam a kényszerzubbonyomtól, elkezdtem újra "úszni" járni.

Úszás alatt értsd a lábazást. Gyors láb, mell láb, hát láb, egykaros, egykaros oldalérintéses, superman egy és kettő, bójával, deszkával, hogy ne unjam meg. Ha-ha. Nyilván négy hossz után megunom, de legalább valamennyire fárasztó, végre valami sportmozgásra emlékeztető tevékenységet űzhetek és nem utolsó sorban bandázhatok az úszós cimbikkel.

De térjünk vissza a vízibalettre. Minden alaklom után azt tapasztalom, hogy a víz csodákra képes. Egyre könnyeben és fájdalommentesebben tudok mozogni a vízben és már szárazon is, pl, a mai szeánszon a kulcsolt kezeimet simán a fejem fölé emeltem úgy, hogy egyáltalán nem fájt és szerdán még kb. fele ennyire sem ment. Egyébként az is érdekes, hogy a konduktív pedagógia alapelve, a ritmikus intendálás, (13. oldal) mennyire hatékony. És mennyire automatikus. Legalább is nálam.

Egy szó mint száz, csak egy darab 3D rózsás úszósapi van és a vízben nincsenek leázott bőrdarabkák sem. Nagyon hasznos ez a gyógytorna, ráadásul minden alkalommal van egy kis sikerélményem, ami nagyon rám fér.

Ancsur

 

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr316283000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása