Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Séta van!

2015.04.24. 14:28 Runyai Gábor

Remélem nem kell hangsúlyoznom, hogy évszaktól, és időjárástól függetlenül mindig van egy alaptevékenység, ami minden ember számára Egyensúlyt hoz. Dobpergés, cin... A sétálás. 

Ez a világ legegyszerűbb tevékenysége, és ami a mai világban igazi ritkaság, hogy teljesen ingyenes. Én is időről időre felfedezem ezt. Már nem az ingyenességet, hanem az egyszerűséget. Mert az igazán nagyszerű tevékenységek már csak ilyenek. 

Gondold kicsit végig: 

A világ legnagyobb elméi is sétálás közben jöttek rá az emberiséget megváltó gondolataikra. Vagy ha éppen nem is, de mindenképpen kitűnő táptalaja volt ezeknek a csodáknak. Ha tisztán tudományos alapokra akarnám helyezni, azt mondanám, hogy normalizálja a vérnyomást, és a repetitív mozgás pozitívan stimulálja az idegrendszert, hogy a hormon és immunrendszerről már említést se tegyek. 

Tudati szinten úgy élem meg a sétáimat, hogy miközben eljutok A-ból B-be, teszem ezt a számomra legkényelmesebb tempóban. Ez idő alatt van időm rendezni a gondolataimat, sorra venni a terveimben szereplő soron következő lépéseket, vagy érzelmeim aktuális kuszaságait kibogozni. Van olyan lehetőség is, hogy éppen semmit sem oldok meg, csak együtt vagyok az érzéssel, gondolattal. Elfogadhatom, elengedhetem, szemlélhetem, szerethetem közben. 

És hogy a hármasság meglegyen, említem itt a tájat, mint környezeti hatást. Lehet az egy gyönyörű erdei séta, a parkban, a város kedvenc részén, bárhol. Társasan, vagy egyedül, andalogva, vagy épp kullogva. De a legjobb, ha a sétálás miatt sétálunk. 

Tehát a pozitív hatás mindig jön. Miért éppen Te működnél máshogy? Minden tekintetben különleges vagy ugyan, de ebben hasonlítunk. És mivel egyre szebb napok jönnek, irány sétálni. 

Igen MOST! Csukd össze a laptopot, és irány sétálni, de legalább 1 órát. Nosza rajta! Mire vársz még? 

Runyai Gábor

 dsc_8238.jpg

 

Még mindig itt vagy?

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr287367018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása