Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Jazzel a világ körül - Eichinger – Csurkulya Projekt

2015.11.06. 19:58 Runyai Gábor

Ismerős az a zenekar, hogy Besh o droM? Vagy az, hogy Korai Öröm? Netán hallottad már azt, hogy Amorf Ördogök? 

2015. november 12. 19:00-tól találkozhattok az Ádám villában az Eichinger – Csurkulya Projekttel, akik ezekben a zenekarokban voltak oszlopos tagok.

Az EgyensúlyOM egyesület elkötelezett támogatója a minőségi zenének, ezzel együtt a Jazzel a világ körül koncertsorozatának. Fontosnak tartjuk, hogy ismerté váljanak azok a tehetségek, akik a széles körben is ismert zenekarok gerincét alkották, és most új formációban lépnek fel. 

Az Eichinger – Csurkulya Projektet Eichinger Tibor gitáros és Csurkulya József cimbalmos alakította, zenéjük egy XXI. századi kísérlet arra, hogy hogyan értelmezhető a modern jazz és kortárs zene keretein belül a hagyományos népzenei hangzás és a balkáni ritmika.

Repertoárjukban megtalálható Miles Davis, Pat Metheny, Steve Kuhn szerzeményeitől kezdve, Astor Piazzola tangóján át, saját szerzeményekig, sokféle hangzásvilág, mely mégis egységessé válik a két művész egymás zenei világát nagyon értő előadásában. Pikánssá teszi a produkciót, hogy ezúttal a cimbalom olyan közegbe kerül, ahol nem ő számít autentikus hangszernek, ahol a hagyományos elektromos gitárhangzás mellett a cimbalom hozza az új zenei ízt. 

Csurkulya József

Csurkulya József Erdélyben, Marosvásárhelyen született egy híres cimbalmos családba. Édesapja ösztönzésére hat évesen kezdett el cimbalmozni és nyolc éves korától már közreműködött a marosvásárhelyi Állami Népi Együttes előadásain. Ekkor ismerkedik meg a magyar és román népzenével. Klasszikus cimbalomoktatás hiányában, ütős szakon érettségizett a marosvásárhelyi Művészeti Líceumban. Líceumi évei alatt, ütősként, nagyzenekari tapasztalatot is szerzett a Marosvásárhelyi Állami Filharmóniánál.

Budapestre áttelepülve elvégzi a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Hangszerész Iskoláját cimbalomkészítő szakon. Ugyanitt később kamaraművészi és cimbalomtanári szakon szerez diplomát. 1999-től állandó tagja a magyar, balkáni és közel-keleti népzenéből táplálkozó Besh o droM zenekarnak.

Közreműködött Ferency György Emerton díjas koncertfelvételén, a Cotton Club Singerssel, a Korai Öröm egyik albumán, illetve a Dj Cadik nevével fémjelzett Membrán zenekar egyik lemezén. Repertoárjában megtalálható úgy a jazz, mint a klasszikus vagy a népzene. Szívesen kalandozik különböző elektronikus zenei stílusok között.

 
Eichinger Tibor

13 évesen kapta első gitárját, majd az 1980-as évek elején klasszikus gitárt tanult Debrecenben. Az 1980-as években alapította a Monox együttest nyíregyháziakból, akikkel fúziós zenét játszottak. 1987 körül játszott a Hógolyó jazzrock együttesben Makkai László (dob), Nagy Sándor Gábor "Hógolyó" (hegedű) és Hollóssy Béla (basszusgitár) társaságában gitárosként. Később Budapesten megismerkedett a tiszta jazzel. 1989-ben egy évig tanult a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatóriumban. 1994-ben diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán.

Ekkor alapította első együttesét, melyen kívül még számos más formációban vállalt feladatot, többek között 1999-2005 között az Amorf Ördögök gitárosa volt. Egyebek közt részt vett a Krétakör társulat Nexxt előadásában, de tagja volt a Wertetics Orkestárnak és a Bop-Art Orchestrának. Filmzenét írt Szomjas György Váratlan Halál című nagyjátékfilmjéhez, de dolgozott Szőke András filmrendezővel is. Duókoncertet adott Gadó Gáborral. 2004-ben West and East címmel duólemeze jelent meg Stefan Varga jazzgitárossal. Ugyanebben az évben az ArtAmigTart nevezetű freejazz project állandó vendége lett.

Aktív zenei munkássága mellett gitároktatással foglalkozik. Gitárjátékát jellemzi a cool, a modern jazz, néha free-s elemekkel kombinálva, de előszeretettel színesíti produkcióját egyéb stílusok ötvözésével, nem idegenkedik az eklektikus hangzástól.

További infó:

Bleier Gábor info@blega.hu +36-70-7789-401 www.blega.hu

Facebook esemény

Youtube videók

Jazzkoncert.hu - Jegyvásárlás

Ádám villa

egy_csurkulyajo_jozsef_eichingertibor_masolat.jpg

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr248056012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása