Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Ki a faszagyerek?

2014.06.09. 15:28 szancsurrr

letöltés_3.jpgAki keményebb mint a rólingsztónz, ugyanakkor laza mint a rigalánc? A sportoló, sőt, SPORTOLÓ, aki nem retten meg se a hidegtől, se a kánikulától és halált megvető bátorsággal egész évben kültéren végez sporttevékenységet.

BRÉKING! Magyarország éghajlata nedves kontinentális. Jellemzője ennek többek között az, hogy négy évszak van: MELEG nyár, HIDEG tél, és két átmeneti évszak a tavasz és az ősz. 

Következésképp nyáron meleg van, télen pedig hideg. Ez tény persze nem riaszt minket vissza attól, hogy az éppen aktuális időjárást fikázzuk. Jaj, megfagyok, utálom a telet, mikor lesz már nyár?! Jaj, de dög meleg van, izzadok mint egy ló is, bárcsak tél lenne! Rosszabbak vagyunk mint az angolok.

Aztán a nyavajgást lassan -ahogy beletörődünk a ténybe, hogy itt a nyár/tél- felváltják a faszagyerekek, akik küldetéstudatuknak érzik, hogy naponta ország-világ elé tárják a tényt, hogy ők bizony -15/30+ fokban is kint sportoltak. És aki nem, az bizony papírkutya.

Ezek azok az emberek, akik nem saját maguk miatt és az egészségükért, hanem a közönségnek sportolnak. Hogy a zöldfülű kezdők csodálatát kiváltsák.

Kedves kezdő/túlsúllyal rendelkező futók! Ne hagyjátok magatokat megvezetni. Első az egészség és a biztonság, ezt kell szem előtt tartani. Mindig. 30+ fokos melegben futni NAGYON veszélyes, főleg úgy, ha nem vagy hozzá szokva. Ne érezzétek magatokat rosszul akkor, ha ti nem délben teljesítitek a napi edzéseteket. Kora reggel, vagy este is nyugodtan el lehet indulni, de ekkor is óvatosan, mert még ilyenkor is meleg van. Fontos, hogy a pulzusmérőt semmiképp se hagyjátok otthon, mert melegben a pulzusunk is magasabb, tehát előfordulhat, hogy a megszokott tempóból vissza kell venni. A folyadékpontlás fontosságát sem lehet eléggé hangsúlyozni. Vigyetek magatokkal vizet, vagy keressetek olyan útvonalat, ahol van kút. A pulzus hirtelen emelkedése a kiszáradás egyik jele, odáig semmiképpen nem szabad eljutni. Az öltözéketek legyen könnyű és szellős, javasolt egy fehér színű sapit is beszerezni.

Vigyázzatok magatokra, az időjárásnácikkal pedig ne foglalkozzatok, főjenek csak a saját levükben :)

Ancsur

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr136289977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.06.09. 17:06:01

Az ivókutas útvonal tervezésében segíthet a www.kozkutak.hu .
Tényleg vannak akik arra vagiznak, hogy futottak a dögmelegben? Én ilyennel még nem találkoztam semerre, akkor ezek szerint jó helyeken járok. :)

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.06.09. 17:19:02

@rrroka: Köszi a kutas linket! Facebookon vannak bőven sajnos :(

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2014.06.10. 21:51:01

@rrroka: Én futok dögmelegben, ahogy döghidegben is, akkor futok amikor kedvem/időm/lehetőségem/netán verseny van...nem vagizok vele, de ha megkérdik, megmondom.
süti beállítások módosítása