Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Szegény embert az ág is húzza. Mássz ki a gödörből, segítünk!

2014.07.25. 16:15 lukacszoli

Érdekesek a magyar közmondások. Soknak igen mély üzenete van, komoly igazságokat hordoz.

Szegény embert az ág is húzza. Aki nehéz helyzetben van, tele terhekkel és nehézségekkel, a kilábalás helyett sokszor még rosszabb dolgokat kap a nyakába. Nem elég, hogy az életének egy szelete tönkrement, a jelentkezők hosszú sorokban várják, hogy az élet tortájának többi szeletét is összerondítsák. Vajon mi lehet ennek az oka?

A folyamat igen egyszerű. Amire koncentrálunk, azzá válunk. Ahogy oly sokszor hallottuk már: ne a mostani munkád szerint öltözködj, hanem úgy, ahova szeretnél eljutni. Melegítőben nem lehet igazgatói fotelt kapni.jump.jpg

Amin a fókusz van, az fog megtörténni. Figyeljük meg, hogy nehéz helyzetben sokan negatív jelzőket használnak és úgy fogalmaznak, mintha a rossz történés igazából jó lenne. "Már csak ez hiányzott." "Remek, mi jöhet még." "Lesz ez még rosszabb is." Ahelyett, hogy tudatosan kommunikálna és igyekezne az életét a megfelelő irányba terelni, hajlamos belesüllyedni a negatív spribálba és folyamatosan vonzani a rosszabbnál rosszabb dolgokat.

Tudom, hogy van az az elkeserítő szint, amikor nagyon nehéz megtartani a pozitív hozzállásunkat. Viszont ez az egyetlen kiút. A keserű, szomorú, apatikus, depresszív energiájú napokon sokkal nehezebben jut el hozzánk a siker és a szeretet. Amennyiben mégis érkezne lehetőség, jó eséllyel észre sem vesszük, vagy elszalasztjuk.

Gondoljunk egy pillanatra azokra, akiket a harag és a keserűség éltet. Akiket az motivál, hogy valami, vagy valaki ellen küzjenek. Előítéletek, szélsőséges pártok, gyűlöletemberek, vallási hadakozások. Közös pont bennük, hogy pozitív, vágyott cél helyett negatív dolgokra koncentrálnak. Démonizálják a gyűlőletük tárgyát. Pontosan ugyanaz az energia, mint a keserűségbe csúszó élethelyzetek. Amire koncentrálunk, azt erősítjük. Az a nép, vallás, eszme, ország, cég, amit egy ilyen közösség a zászlajára tűz, új energiákat fog kapni. Azzal, hogy kitölti a napjaikat és a gondolataikat a forrongás és fortyogás, olyan erővel repítik felfelé az ellenfeleik energiáit, amire nem is számítanának.

Joggal tesszük fel a kérdést, hogy akkor mégis mi csináljunk, ha már teljesen körbevett az alagút és csak sötétséget látunk magunk körül. Sajnos néha mindenkinek az életében vannak negatív időszakok. Ilyenkor arra gondoljunk, hogy ez véget fog érni. Azért kaptuk, azért vonzottuk magunkhoz, hogy megtapasztaljunk általa valamit. Ha már úgy érezzük, hogy elég volt belőle, üljünk le és tervezzük meg a kiutat. Bármilyen mélyen is vagyunk a masszában, érdemes elindulni előre. Akkor is, ha nem látjuk a kiutat. Tegyük meg az utat lépésről-lépésre, az eredmények apránként meg fognak érkezni.

Azt javaslom, hogy tűzzünk ki pozitív célokat. Ahelyett, hogy arra koncentrálnánk, hogy megéljük a negatív dolgokat, fogalmazzuk meg a vágyott állapotot. Lefogyás helyett legyen cél az egészséges élet. Leszokás helyett legyen cél a kiegyensúlyozott lelkivilág. A tartozások visszafizetése helyett legyen cél a jólét és a bőség. A lustasággal való küzdelem helyett legyenek céljaink a sportban.

slider_2.jpg

Szeretnél elindulni a pozitív életcéljaid felé? Megnyugvásra, stabilitásra és sikerekre vágysz?

Gyere, csatlakozz hozzánk és fusd le velünk életed első 5 km-ét! Egy olyan programba hívlak, ahol a sport mellett az életmódra, erőnlétre és a lelki egyensúlyra is figyelünk. A közös edzések mellett meditációk, lelki segítők és remek közösségi élmények várnak!

A honlapunkon további információkat is találsz rólunk.

A programunk csoportjába itt tudsz belépni.

Gyere, tedd le a terheidet, változtass, indulj el pozitív irányba!

Zoli

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr996544557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása