Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Mozgás másképp

2014.06.22. 07:58 vanda0731

Mikor iskolás voltam naphosszat ültünk a testvéreimmel a Mario előtt. Nagyban edzettük a kattintgató izmainkat, de azt jószerivel sem lehetett mozgásnak nevezni. Ma is megtehetjük ugyanezt, hogy a TV előtt töltjük a napunkat rossz időben. Az egész napos döglés vagy joystick mozgatás helyett tornázhatunk, mozoghatunk is. Itt nem feltétlenül gondolok a RRéka vagy Szandra dvd-kre. Számomra ezek az ugra-burga "műsorok" nem tudnak feltétlenül motiválóak lenni. Sokkal jobban motivál az, ha látom, hogy milyen teljesítményt nyújtok, hány százalékosan tudom teljesíteni a mutatott feladatokat. A Wii vagy a Kinect világában ezt könnyen kivitelezhető. 

A hétvégén volt alkalmam kipróbálni a Wii-t. A programok között volt választék bőven. Nagyjából másfél órát mozogtunk.Ez idő alatt kick-boxoltunk, jógáztunk erősítettünk és táncoltunk. Minden programban az edzettségi szintnek megfelelően lehetett nehézségi fokot választani. Az egészben ami nagyon tetszett, hogy egy-egy etap nem volt hosszabb 15 percnél, így elég változatos edzésprogramot lehetett összeállítani. Az a problémám az edzős kazikkal, hogy a legrövidebb 50-60 perc. Mire elindul a tényleges edzés addigra jobbára megunom. Viszont a Wii-nél ez nincs így. Szabadon lehet váltogatni a mozgásformákat. A másfél óra alatt kellemesen elfáradtunk a barátnőmmel, és a másnapi izomláz is garantált volt. A torna nem volt unalmas, felüdítő érzés volt. Ajánlom mindenkinek a kipróbálását! Tényleg szuper!

Az edzős porgram mellett remek közösségépítő játékok közül is lehet válogatni. Versenyeztünk a gép és egymás ellen. Az úszós játékot addig játszottuk, míg mindenkinek izomláza nem lett és a rekordot meg nem döntöttük. Kemény volt. :)

Ha van alkalmatok, akkor játszatok, tornázzatok  egy kicsit ilyen programmal. Próbáltátok már valamelyiket?

 

 

Vanda

u.i.: Mindig is szerettem volna egyszer Mario bőrébe bújni. Találtunk egy olyan programot, ahol ez megvalósulhatott. Marioként ugrálhattam végig a pályán! :)

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr646395219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lukacszoli · http://egyensulyom.hu/ 2014.06.22. 09:32:49

Régóta gondolkodom egy Wii beszerezésén, így még talán én is nekiállnék

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.06.22. 11:56:11

Én a boxot és bowlingot próbáltam wii-n, nagyon tetszett :) Kár, hogy a Petőben már nem használják, mert rehab célra is szuper jó.

vanda0731 2014.06.22. 16:00:47

@lukacszoli: Szerintem ne gondolkozz a beszerzésén! @szancsurrr: Van a Petőben wii. Elvileg 5 használható gép van. Az egyik a csoportunkban van :)

Amarillalalal 2014.06.22. 19:17:17

Nekünk van itthon XBox360 Kinecttel, de szerintem csak az ilyen játékok miatt nem éri meg megvenni, mivel a kezdeti lelkesedés gyorsan lanyhul.

Én egy hétig csináltam a Nike-t, pedig egy izmos feka volt az edzőm:)

Ja és az alsó szomszédok is akadályozó tényezők társasházban... :(

De ez csak egy vélemény (plusz ha valaki szereti a számítógépes játékokat akkor viszont tök jó, hogy akár erre is lehet használni)
süti beállítások módosítása