Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Testkép

2014.01.04. 17:57 szancsurrr

Az egyik legnagyobb női magazin nemrégiben közzé tett egy fotósorozatot egy szerintük "plus size" (vagyis molett) csajról, aki a saját fürdőruha kollekcióját mutatja be.

cos-08-bathing-suit-plus-size-model-de.jpgcos-07-bathing-suit-plus-size-model-de.jpg                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Ízlés dolga, hogy kinek mi jön be, de szerintem ez a csaj csak az amorf, androgün, anorexiás modellekhez képest plus size. Ez a lány nagyon csinos, és hiába fotósoppolták ki a narancsbőrt a fenekéről gondos kezek, simán oda lehet azt is képzelni. A nők 85%-ának narancsbőrös a segge. És akkor mi van?

A képsorozat elgondolkoztatott. Mennyire befolyásolja a média és a divat által rám erőszakolt "jó nő" kép a saját testképemet?

Nagyon.

Pedig nem olvasok női magazinokat, nem igazán érdekel a divat és nem nézek tv-t sem. Mégis, valahogy beférkőzik ez a média és divatvilág által nyomatott "ideál" a tudatalattimba és csendben támad.

Vajon mi az oka annak, hogy már 10 éves kislányok és kisfiúk (!) is éheztetik magukat? Egyáltalán, hol voltak 100 évvel ez előtt az anorexiások? Ezt mind annak köszönhetjük, hogy nem az egészséges testképet közvetítik felénk, hanem csontvázakat nyomnak le a torkunkon. Minél fiatalabb a kislány/kisfiú, annál veszélyesebb.

"Hála" ezeknek a mérvadó és értékes női magazinoknak, a normális alkatú nők nagy százaléka kövérebbnek látja magát, mint amilyen. És erre még rátesznek egy lapáttal a szétfotósoppolt cicababákon szocializálódott férfiak is. Egyszer nagyon csúnyán beszóltak nekem. Azt kérdezte tőlem egy botsáskákra izguló senkiházi, hogy "hogy lehet ekkora seggel maratont futni?" Tudom, hogy egy tahó, és el kellett volna engedni a fülem mellett, de ez azóta is annyira bennem maradt. Még most is, amikor már nincs rajtam annyi háj, mit régen. Tehát kedves fiúk, csak óvatosan a szavakkal.

Bármennyire is próbálod magadat függetleníteni a fentihez hasonló eltorzított valóságtól, mi szerint a fenti lány molett, mégis azt gondolom, hogy nagyon tudatosnak kell lenned ahhoz, hogy olyannak lásd magad, amilyen valójában vagy.

Én most azon dolgozok, hogy szeressem magam. 

Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel?

Ezt pedig érdemes megnézni:

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr525733098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2014.01.04. 22:30:59

Alapból egyetértek, a média szétfotoshoppolt képeket közvetít, bodysok kiszárított izomzatot mutogatnak, el vannak csúszva a dolgok. De azt is gondolom, hogy az sem helyes ha megsimogatjuk csak mindenki buksiját, hogy egyél csak még egy sütit, így is szép vagy, szeresd magad kövéren. Valahol az egyensúly hiányzik.

Én pillanatnyilag azon dolgozom, hogy olyan legyek amilyennek szeretni tudom magam :)

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.01.05. 09:07:10

@Bozót: Nyilván én sem azt mondom, hogy aki tényleg kövér, az zabáljon nyugodtan. Inkább azt, hogy a normál alkatú nők ne sanyargassák magukat feleslegesen.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2014.01.07. 11:40:36

Mi a "felesleges"? Ha a médiának, valamiféle idealizált eszményképnek akar megfelelni akkor tényleg nagyon nem jó és emiatt én is nagyon haragszom ezekre a képekre, cikkekre, műsorokra.

De azt célszerű hangsúlyozni, hogy minden helyzetben, minden állapotban lehet valamit tenni, érdemes tenni azért, hogy jobban érezzük magunkat a testünkben és jobban tudjuk szeretni magunkat.

Természetesen aki szerint az a nő a fenti képeken duci, az el van állítva eléggé...
süti beállítások módosítása