Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Mit ne vegyél fel?

2014.03.26. 09:38 szancsurrr

Itt a tavasz. Végre! A fiúk persze alig várják, hogy a csajokról lekerüljön a télikabát, a pulóver és a hosszú nadrág. Én női szemmel már évek óta azt látom, hogy a nők itthon előnytelenül, sőt igénytelenül öltözködnek. Hogy merészelek ilyet leírni? Tíz évig éltem külföldön, többek között két évet Brazíliában is. Itt láttam, hogy milyen az, amikor egy nem gebe, nagyobb darab, nőies idomokkal rendelkező nő csinosan és főleg előnyösen öltözködik.

Mert mi van itthon? Tavasszal előkerül a 3 számmal kisebb skinny farmer, amire sikkesen rálóg a kis cuki oldalháj, mert ugye egy nőn legyen mit fogni. Előkerül a haspóló is, hihetetlen, hogy sose megy ki ez a szörnyűség a divatból? Vagy ha kiment, akkor miért lehet még mindig kapni? Forrónaci a narancsbőrös sonkákra. Igazán vonzó, ahogy bevág a gyatya a husiba. Szűk miniruha, amiben úgy néznek ki, mint a kötözött sonka. Leggings rövid pólóval? Ne már.

Angliában az volt a trend, hogy mindenki veszettül követte a divatot, akár jól állt neki, akár nem. Emlékszem, amikor ott éltem akkoriban dobta piacra Kate Moss a Topshop-nak (egy angol ruhabolt) tervezett kollekcióját, amit boldog boldogtalan megvett és hordott, pedig igazándiból azok a cuccok, bár tök jól néztek ki, csak a Kate Moss alkatúaknak álltak jól. Mondjuk az angol csajok öltözködési szokásai is megérnének egy misét, szürke lógó ülepű melegítő, széttaposott UGG-boots-al nyárra, télen meg pántos szandál, miniruha, harisnya és kabát nélkül.

Az, hogy valakinek van egészséges önbizalma és büszkén felvállalja a nem tökéletes alkatát, az szerintem nem azt jelenti, hogy közszemlére teszi a háját. És a "ha jól érzed magad benne, akkor vedd fel nyugodtan"-al sem értek feltétlenül egyet. A keresztbe csík és nagy minta kövérít. Még akkor is, ha jól érzed magad benne.

Mivel én is voltam nagyobb darab, tudom miről beszélek és tudom, hogy néha kihívás olyan ruhákat találni, ami tényleg előnyös. Hiába fogytam le, a testem még most sem tökéletes, sőt, valószínűleg soha nem lesz az, ezért elfogadom azt a tényt, hogy van olyan ruhadarab, ami nem áll jól. 

Tehát itt az én szubjektív listám arról, hogy mit ne vegyünk fel bizonyos súly felett. (Vagyis mik azok a ruhadarabok, amiket én messziről kerülök még most is, 15 kilóval ez előtt, meg pláne.)

-  Leggings/jóga nadrág aka cicanaci rövid felsővel. A leggings NEM nadrág! Csak hiszed, hogy olyan segged van benne, mint Jennifer Lopeznek, de valójában egy karfiolra hasonlítasz hátulról. Leggingshez hosszú felső only.

-  Forrónadrág. Ehhez a tenyérnyi ruhadarabhoz tényleg tökéletes fenék kell. Nem, ha aláveszel egy necc-harisnyát, vagy esetleg egy cicanacit azzal nem lesz jobb a hátsód.

- Tapadós miniruha. Vigyázz, hamarosan itt a Húsvét és a még a végén összetévesztenek a kötözött sonkával.

- Fenék-kitevős miniszoknya. Lásd forrónaci.

Mit ne vegyél fel? Klikk:

Azt is megpróbáltam összeszedni, hogy akkor mit vegyünk fel? Egyébként régebben lelkesen néztem a TLC "What not to wear" c. műsorát, zseniális, egy csomót tanultam belőle. 

- Válassz megfelelő méterű ruhákat. Attól, hogy belepréseled magad egy két számmal kisebb nadrágba, nem leszel két ruhamérettel vékonyabb.

- A lábad és a feneked helyett a derekadat/melledet/szemedet hangsúlyozd ki.

- A kicsivel térd fölé érő szoknyák optikailag nyújtják a lábat. A térd alá logók viszont elvágják a lábadat és összenyomnak.

- A V kivágás nyújtja a felsőtestet.

- A mell alatt húzott ruhák optikailag vékonyítják a derekat.

- A magassarkú nyújtja a lábat és az alakot. (Mondjuk nekem egy darab sincs, másokon nagyon tetszik, de magamon nem tudom elképzelni :)

- Bővebb szabású, de nem lebernyeg fazonú ruhák. Fontos, hogy legyenek jól szabottak, legyen behúzva deréknál, a zsákruha nem túl előnyös (még a vékonyakból is nagy darabot csinál).

Mit vegyél fel? Klikk:

(Ez egy szubjektív poszt. Mindenkinek más a szép és más az igénytelen. Akinek nem leggingse, ne vegye magára:)

Ancsur

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr735878054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2014.03.26. 10:00:32

Én se nagyon értem, miért jó az ilyen alig-ruhadarab, főleg testesebb embereken. Ugyanakkor szerintem próbáljunk ne külső alapján ítélni. Vagyis: ha valaki dagadt és béna ruhákban jár, még lehet szerethető ember. (Igaz, te se állítottad ennek az ellenkezőjét, csak tanácsot adtál az olvasóknak, hogy lehetőleg ezt kerüljék.)

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.03.26. 10:10:53

@azilinha: Szerintem igen is számít a külső, pl az ember nem megy el szakadtan állásinterjúra. És mellét sem teszi ki, hacsak nem rúdtáncosnak jelentkezik :) Érdemes erre is odafigyelni. Senki sem állítja, hogy aki béna ruhákban jár, az nem szerethető. Rólam is van olyan fotó, hogy jajjjjj, hogy gondolhattam komolyan??

lukacszoli · http://egyensulyom.hu/ 2014.03.26. 19:47:11

@szancsurrr: Azért a mellkitevést és a cicanacit nem minden esetben tartanám ördögtől valónak :D

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2014.03.27. 12:32:14

A cicanaci rövid felsővel is elmegy szerintem, a kérdés, hogy milyen alkalomra hordja az ember. (persze nem a harisnyavékony verzióra gondolok, amin átlátszik a bugyi...)

Egyébként tök egyetértek, rettenet amit látok az utcán...Szerintem mindenkin akad valami tetszetős amit érdemes kihangsúlyozni, a kevésbé előnyös részeket pedig picit takarni és máris jó az összhatás.

Egyébként jelenleg én is küzdök a "mit vegyek fel" kérdéssel, mert ugyan fogytam, de a derekam most se karcsú, a csípőm most is keskeny...csak már mellem sincs :P :P
süti beállítások módosítása