Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Rakott izé és triplahagymás gombasaláta

2014.04.07. 11:38 lukacszoli

Hét közben általában igen sűrűre sikerülnek a napok, ezért a főzésre sajnos kevés idő jut. Ha szeretnénk összedobni valami egyszerűt és finomat, az alábbi recept jó választás lehet:

Rakott izé

  • - Két csirkecombfilé, kb fél kiló
  • - 2 közepes krumpli
  • - 30 dkg kukorica
  • - 30 dkg borsó
  • - 10 dkg sajt
  • - Oregano, kakukkfű, chili
A tepsi aljára alsó rétegként felkarikázott krumplit terítünk. Erre jön a kukorica, amit a csíkokra vágottcombfilé követ, végül erre jön a borsó. A tetejére két kanál vízzel és fűszerekkel kikevert tejfölt teszünk. Ha van kéznél sajt, néhány szelet a tepsi tetején izgalmasabbá teszi az ebédet.
180 fokon sütjük kb. 50 percig fólia alatt, majd pirulásig fólia nélkül.
Egyszerű és nagyszerű.
Triplahagymás gombasaláta
  • - 30 dkg gomba
  • - 1 fej vöröshagyma
  • - 4 gerezd fokhagyma
  • - 1 csomó medvehagyma
  • - 2 kanál borecet
  • - Só
  • - Bors
  • - Kakukkfű
  • - Majoranna
A gombát félbevágjuk, majd felszeleteljük. A vöröshagymát karikákra vágjuk. A gombát és a hagymát ecetes-sós vízben főzzük néhány percig. Az utolsó percre hozzáadjuk a felvágott fokhagymát. Ha kész, leszűrjük, a lét félretesszük. Rászórjuk a fűszereket és a léből néhány kanállal hozzáadunk, majd hozzákeverjük a felvágott medvehagymát. Hűtve tálaljuk.
Ízles szerint egy kis tejföllel krémesitjük.

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr705974490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása