Hét közben általában igen sűrűre sikerülnek a napok, ezért a főzésre sajnos kevés idő jut. Ha szeretnénk összedobni valami egyszerűt és finomat, az alábbi recept jó választás lehet:
Rakott izé
- - Két csirkecombfilé, kb fél kiló
- - 2 közepes krumpli
- - 30 dkg kukorica
- - 30 dkg borsó
- - 10 dkg sajt
- - Oregano, kakukkfű, chili
A tepsi aljára alsó rétegként felkarikázott krumplit terítünk. Erre jön a kukorica, amit a csíkokra vágottcombfilé követ, végül erre jön a borsó. A tetejére két kanál vízzel és fűszerekkel kikevert tejfölt teszünk. Ha van kéznél sajt, néhány szelet a tepsi tetején izgalmasabbá teszi az ebédet.
180 fokon sütjük kb. 50 percig fólia alatt, majd pirulásig fólia nélkül.
Egyszerű és nagyszerű.
Triplahagymás gombasaláta
- - 30 dkg gomba
- - 1 fej vöröshagyma
- - 4 gerezd fokhagyma
- - 1 csomó medvehagyma
- - 2 kanál borecet
- - Só
- - Bors
- - Kakukkfű
- - Majoranna
A gombát félbevágjuk, majd felszeleteljük. A vöröshagymát karikákra vágjuk. A gombát és a hagymát ecetes-sós vízben főzzük néhány percig. Az utolsó percre hozzáadjuk a felvágott fokhagymát. Ha kész, leszűrjük, a lét félretesszük. Rászórjuk a fűszereket és a léből néhány kanállal hozzáadunk, majd hozzákeverjük a felvágott medvehagymát. Hűtve tálaljuk.
Ízles szerint egy kis tejföllel krémesitjük.