Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

A siker receptje - Édibédi és tündibündi

2016.01.12. 15:12 lukacszoli

 

Ez a poszt most neked szól. Igen, neked. Olvasd el. Hogy megfogadod-e a tanácsokat, az már rajtad múlik. Nekem bejött, nálam működik. Szurkolok, hogy neked is jó legyen.

happy-725815_960_720.jpg

Összetevők

  • Végy egy jól megfogalmazott célt
  • Terveket
  • Álmokat
  • Álmodozást
  • Önbizalmas
  • Magabiztosságot
  • Kitartást
  • Szorgalmat
  • Céltudatosságot
  • Hálát
  • Mosolyt
  • Boldogságot
  • Szeretet
  • Adj hozzá ízlés szerint férfiasságot, vagy nőiességet
  • Mindehhez kérj védelmet és támogatást az univerzumtól
  • Végül pedig egy gatyamadzagot, amivel felkötöd a gatyádat

Előkészület: 5 perc
Főzési idő: Rajtad múlik

Az elkészítése igen egyszerű, nézzük a lépéseket:

1, Először is határozd el, hogy boldog, békés, sikeres, kiegyensúlyozott, egészséges és szeretettel teli az életed. Ja, hogy vannak körülmények, amik ennek az ellentétét mutatják? Na és? Ne adj energiát a negatív gondolatoknak. Csak hagyd, hogy elmenjenek, pont úgy, ahogy jöttek. Úgy érzed, hogy valami nem stimmel, ellened dolgozik a világ? Az a jó hírem, hogy ez az érzés ettől a pillanattól kezdve pont nem számít. A béke és a siker mindig belülről fakad. Van, amikor felmerülnek hátráltató tényezők, de a tapasztalataim szerint ez az érzés 90 %-ban nem ebből ered. Ahogy az éhségérzet mögött sokszor igazából szomjúság van, az elkeseredés is jellemzően mindössze egy tünet, nem pedig probléma. Lehetsz kívülről tündibündi és édibédi, ha belül boldogtalan vagy. Legyél jól, azt szeretném. Mindenki legyen jól, azt szeretném.

2, Fogalmazd meg a célodat. Igen, enélkül bizony nem megy. Ne azt mondd, hogy rábízod az égre, barátodra, párodra, angyalokra, energiákra, égi mesterekre. Neked kell megfogalmazni, hogy mit szeretnél, mire vágysz. Ha nem tudod, hogy mit akarsz, garantálom, hogy nem fogod megkapni. Mintha szótlanul ülnél az étteremben és csodálkoznál, hogy mégis miért maradsz éhes. Hát ezért, ez a nagy helyzet. Ahogy azt már milliószor hallottuk, amelyik hajóskapitány nem tudja, hogy melyik kikötőbe tart, annak egyik szélirány sem kedvező. Értem én, hogy szeretnél pénzt, munkát, egészséget, párkapcsolatot. Az vajon tudod-e, hogy miből mennyit és milyet? Jaaaa, hát akkor írd le, úgy könnyebben megkapod.

3, Azt se mondd, hogy te nem értesz ehhez, vagy ahhoz. A tehetség nyilván számít, de ez is csak egy körülmény a sok közül. Egy bizonyos, általában igen magas szintig eljuthatsz bármilyen tehetség nélkül is. Ha eljutottál addig, kérd és az élet megsegít. Tudod, magad uram, ha szolgád nincs. Fejlődj, haladd meg önmagad. Eszembe jut egy régi ismerősöm, aki öt éven át panaszkodott, hogy nem tud feljebb lépni a munkájában, mert nem tud angolul. Arra nem gondolt, hogy ez a fél évtized bőven elég lett volna arra, hogy profin megtanulja az angolt. Kezdj el tanulni, dolgozni, írni, zenélni, edzeni. Ma még nem megy tökéletesen? Nem baj, holnap már rutinosabb leszel benne.

4, A célodat jól fogalmazd meg. Az nem cél, hogy lefogysz, vagy leszoksz a cigiről. Az sem cél, hogy sok pénzt keresel. A cél például az, hogy egészséges és boldog vagy, bőségben és boldog párkapcsolatban élsz. Pozitív céljaid legyenek, azok visznek előre. Ha a célodat félelemből fogalmazod meg, figyeld meg, folyamatosan hátrafelé fogsz tekinteni. Szinte várni fogod, hogy megtörténjen, amitől félsz, mert akkor érzed majd, beigazolódott a gondolatod és indokolt volt félni. Legyél óvatos, figyelmes és körültekintő, de ne félj. Sose félj. Nincs mitől.

5, Sose mondd, hogy neked már nincs lehetőséged ebben az életben. Hogyne lenne. Ha nem lenne miért élni, már nem élnél, ebben biztos lehetsz. Dum spiro, spero. Míg élek, remélek. Ha feladod a versenyt, soha nem léped át a célvonalat. Ezt az utat bizony neked kell megtenned. Az utadon te fogsz végigmenni. Lesznek társaid, akik segítenek az úton. Nem leszel egyedül. Az élet mindig melléd irányítja azokat, akikkel dolgod van. Néha, időnként, egy-egy rövidebb pillanatra talán az egyedüllétet is meg fogod tapasztalni. Ezt is azért, hogy jobban értékeld majd, amikor ismét társak lesznek körülötted. Van, akit el fogsz engedni az úton. Figyeld meg, akivel már nincs dolgod, mert más irányba mutatnak a céljaid, automatikusan el fog távolodni tőled.

weekend-is-here-yes1.jpg

6, Egy fő célod legyen. Nehéz egy puskával egyszerre többfelé célozni. Persze, biztonságosabb érzés, ha négy-öt különböző lábon állsz. Így viszont valószínűleg egyikben sem leszel igazán jó. Amikor egy célt követsz, az energiád 100 %-át abba tudod tenni. Ha kettőt, akkor 50-et. Ha négyet, akkor a figyelmed, szereteted, tudásod mindössze 25 %-a jut egy-egy projektbe. Lehet több állásod, vagy hobbid, de legyen köztük egy fő, ami a legnagyobb prioritást kapja. Sokáig próbáltam 6-8 végén égetni a gyertyát, nyilván sok kudarcom lett belőle. Amióta a fő fókuszom egy területen van, napról-napra sikeresebbé válok. Bármerre nézek, a szerencsét, a boldogságot és a sikereket találom. Pontosan meg tudom mutatni a naptáramban, hogy mikor kezdtem el így gondolkodni, mert attól a naptól kezdve tele van a naptáram munkával. Mellette részt veszek ebben-abban, de az energiám legnagyobb részét a saját dolgomba teszem.

7, A céljaidat bontsd le feladatokká. A maratont nem holnap fogod lefutni. Ha ma még egyedülálló vagy, holnaptól nem leszel hirtelen évek óta kapcsolatban. Ha most üres a zsebed, nem biztos, hogy már holnap teljesen tele lesz. Add meg mindennek az ütemét és a dinamikáját. Az életed folyamatai meg fogják mutatni, mikor mi következik. Azt javaslom, hogy indulj el a kész célodtól visszafelé és lépésről-lépésre állítsd össze a tervedet, ami mentén haladni fogsz.

8, Higgy magadban. Az a jó hírem, hogy képes vagy rá, megérdemled, hogy elérd. Csak higgy magadban és szeresd magadat. Enélkül bitang nehéz lesz. Ha te sem szereted magadat, hogyan várod el, hogy más szeressen? Barátkozz meg magaddal, te vagy az egyetlen, aki garantáltan egész életedben veled lesz. Szép, okos, tökéletes, szuper vagy. Akár tetszik, akár nem, te bizony egy kiváló ember vagy. Kezdd el megélni belülről ezt az érzést. Néhány napon, héten, vagy hónapon belül észre fogod venni, hogy a benned lévő érzések elkezdik átformálni a környezetedet. Amikor egyensúlyban vagy magaddal és szereted a világodat, hirtelen mindig lesz parkoló, friss kifli a péknél, nem kell sokat várnod a pénztárnál, az élet minden területén elkezdesz sikeressé válni.

9, Haladj az áramlattal. Fogadd el és hidd el, hogy ez menni fog neked. Feküdj rá a hullámokra, engedd, hogy vigyenek a jó energiák. Hátszélben futni sokkal könnyebb, mint szemben az erőkkel. És amikor eljön a sikerek és az aratás ideje, ne ijedj meg, merj részt venni a jóban is. Sokan nem tudnak mit kezdeni az érzéssel, amikor több év küzdés után sikeressé válnak. Mert igen, biztosan sikeres leszel. Csak kezdd el megvalósítani a fő célodat. A többit egy kicsit tedd hátrébb. Tervezd meg, indulj el az úton és csináld. Lesznek nehezebb pillanatok, de akkor se hátrálj meg. Próbáld újra és újra. Módosíts, amikor változtatni kell. Ne add fel. Menj és haladj az áramlattal. Ha pedig esetleg úgy alakul, hogy mégis inkább másfelé visz az utad, az sem baj. Rengeteget tanultál és jóval bátrabban, felkészültebben vágsz majd bele a következőbe.

10, Amikor pedig megsült végre az ebéd, edd is meg. Az elért eredményeket mindig éld át, ünnepeld meg. Dicsérd meg magadat. Legyél büszke arra, amit megvalósítottál. Arra, amit létrehoztál. Mert te hoztad be a létbe. Ez pedig nagyon nagy dolog.

Tehát a lényeg röviden:

  1. Határozd el, hogy boldog, békés, sikeres, kiegyensúlyozott és szeretettel teli az életed.
  2. Fogalmazd meg a célodat.
  3. Fejlődj, haladd meg önmagad.
  4. Pozitív céljaid legyenek.
  5. Az utadon te fogsz végigmenni.
  6. Egy fő célod legyen.
  7. Az életed folyamatai megmutatják, mikor mi következik.
  8. Higgy magadban és szeresd magadat.
  9. Hidd el, hogy képes vagy rá.
  10. Legyél büszke arra, amit megvalósítottál.

Minden nap adj hálát azért, amid van. Felkelés után a hála és a szeretet legyen az első gondolatod. Figyeld meg, hogy egész napra feltölt energiával és mosolyogni fogsz. Elalvás előtt gondold át, hogy mennyi jó dolgot kaptál ma és ismét adj hálát ezekért. Mert a hála, a boldogság, a béke és a szeretet belülről fakad. Ott van benned, éld meg hát. Legyen hited szerint.

happy.jpg

A csillagok gyermeke vagy.

Zoli

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr708264246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása