Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Még nem szültél? Szégyelld magad!

2014.04.12. 08:35 szancsurrr

"Tikk-takk-tikk-takk. Ketyeg a biológiai óra."

"Nem gondolod, hogy szülnöd kéne már?"

"Te akkor nem is akarsz gyereket?"

"Ennyi idősen már két gyerekem volt!"

"Egy ironman után majd jön a következő, meg a következő. Amikor észbe kapsz,már késő lesz."

"Gyereket kéne csinálni, nem ironmant."

looser.jpg

Érdekes, de a sokat utazgatós időszakban is jöttek a jóindulatú emberek, csak akkor az ironman szócska helyett az utazás volt a mumus. ("Nem gondolod, hogy meg kéne már állapodni?" "Ameddig így utazgatsz esélyed sincs egy normális párkapcsolatra." "Egész életedben ezt akarod csinálni?")

De van -e a hülye kérdésekre nem hülye válasz? Ha legközelebb valaki betámad egy hülye kérdéssel, felkészülten szúrhatsz vissza, vagy esetleg lehetsz jófej, amivel talán még inkább térdre kényszeríted a megmondóembert.

Hülye kérdés Köcsög válasz Jófej válasz
"Tikk-takk-tikk-takk. Ketyeg a biológiai óra." "Ha rád nézek, nekem is mindig ez jut eszembe. Apropó! Itt egy remek plasztikai sebész telefonszáma. Most akciós a mellfelvarrás." "Biológia óra? Erről a gimis emlékeke jutnak az eszembe."
"Nem gondolod, hogy szülnöd kéne már?" "Nem gondolod, hogy nem kellett volna 23 évesen férjhez menni és két gyereket szülni egy olyan f@szfejnek, akitől 26 évesen már el is váltál?" "Köszönöm kérdésed, de nem."
"Nem gondolod, hogy majd a gyerek(ek) után kéne sportolni?" "Ha szülés előtt sportoltál volna nem néznél ki úgy, mint egy tehén." "Mindenképp egy sportolót szeretnék felszedni. A sportolás tehát tulajdonképpen a családalapítás szerves része."
"Te akkor nem is akarsz gyereket?" "Egy ilyen üvöltő hisztis kis izét mint a tiéd? Ilyet biztos nem." "De. Akkor, ha száz százalékig úgy érzem, hogy készen állok. És ha száz százalékig biztos vagyok abban, hogy megtaláltam leendő gyermekeim apját."
"Ennyi idősen már két gyerekem volt!" "És milyen kár, hogy soha többé nem leszel ennyi idős." "Szívesen elhozom a gyerekeidet az oviból, ha te nem érsz rá." 
"Majd ha teherbe akarsz esni és nem sikerül, akkor majd megbánod, hogy önző voltál." "Amikor hónapok telnek el anélkül, hogy a kedves férjeddel összebújnál, vagy egyszerűen csak kettesben lennétek és elmennétek valahova csak ti, gyerekek nélkül, akkor majd megbánod, hogy nem voltál önző." "Szeretkezz, ne háborúzz!"

 

A fiatal-anya társadalom büszke tagjai gond nélkül beszólnak azoknak, akiknek más céljaink vannak és még nincs, vagy ne adj' isten nem is akarnak gyereket. Szerintem ebből a szempontból nem lehet megmondani, hogy mi a rossz és mi a helyes. Egy biztos: az anyai ösztönöket nem lehet gombnyomásra bekapcsolni és csak azért bevállalni egy gyereket, hogy ne nézzenek rád ferde szemmel és mert a társadalom ezt várja el, felelőtlenség.stop-it.jpg

Ancsur

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr615996887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása