Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Az Út maga a Cél

2014.06.24. 08:04 szancsurrr

alljak-meg-es-utanna-merre-vicces-kepek_1.jpg
"Jó irányba tartok." -mondta magabiztosan. Van munkám, van fedél a fejem felett. Vannak barátaim. Vannak hosszú és rövid távú céljaim. Céltudatos vagyok és kitartó ezért biztos lépésekkel haladok a hosszú távú célok megvalósítása felé. "Persze az én életem sem fenékig tejfel" - sóhajt fel. Vannak hullámvölgyek. Egyszer fent, egyszer lent, de ez így van rendjén. Alapvetően felfelé ível az Utam. "Igen, biztos vagyok benne, hogy jó irányba tartok"- gondolta mosolyogva.

Aztán hirtelen minden megváltozott. Úgy érezte, hogy a világ kifordult a négy sarkából. 

Mozdulatlanul ült és el kellett pár másodpercnek telnie ahhoz, hogy felfogja: ki van rúgva.

Mozdulatlanul feküdt az úttest közepén és el kellett pár másodpercnek telnie ahhoz, hogy felfogja: elütötte egy autó.

Mozdulatlanul feküdt a mentőautóban és hallgatta a szirénát. Ijesztő volt, hogy most bentről hallja és hogy miatta szól. A hülye stiffneck miatt mozdulni se tudott, de nem is akart, mert nagyon fájt. Nézte, ahogy futnak felette a neoncsövek, aztán orvos, asszisztens, beteghordó, rendőr hajol fölé. Félt. És nem értette.

És még három hétig nem értette. Siratta az álmokat, a célokat, a terveket. Azt érezte, hogy elvették tőle azt, amit igazán szeret. Persze tudta, hogy semmi nem történik ok nélkül, de fájdalmas volt higgadtan végiggondolni az ok-okozati összefüggéseket.

Feküdt a fűben és hallgatta a madarakat. Megnyugtató volt, azt érezte, hogy csak neki dalolnak. Nem mozdult és ez jó volt. Már nem fájt semmi. Nézte, ahogy a nap átszűrődik a levelek között, aztán egy lágy szellő fölé hajolt és megsimogatta az arcát. Már nem félt. Megértett mindent.

Van, hogy az Élet megállít minket. Van, aki megérti az apró jeleket is, van, akinek durvább figyelmeztetés kell. Ha egy ilyen STOP tábla után ugyanarra megyünk tovább, amerre előtte akkor a katasztrófa borítékolható. Az az Út nem a te utad. Változtass. Gondolkozz. Indulj el a helyes irányba. Legyél hálás azoknak, akik veled vannak az Úton, még ha csak egy rövid időre is. Tedd el a tapasztalatot és a tanítást és aztán nézz előre. Mindig csak előre.

Ancsur

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr816403739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2014.06.25. 11:27:54

Na, és mi lesz az, amiben most másfelé mész tovább? Gondolom, nem a sporttal kapcsolatos terveidet adod lejjebb. :-)

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2014.06.25. 15:42:12

@azilinha: A sporttal kapcsolatos tervek nem változtak, csak az időpont. A sporton kívül kb minden tekintetben más lesz az irány.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2014.06.25. 21:30:41

Akkor jó, már megijedtem, hogy a sport terén is más irányt akarsz venni. :-) Persze, az se lenne hiba, csak nálad meglepődtem volna. :-)
süti beállítások módosítása