Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Fahéjas nasi

2014.11.15. 15:48 vanda0731

Most, hogy a tél lassan az ajtónkon kopogtat, egyre többször lengi be az otthonokat a fahéj illata. Egyre több olyan étel, édesség kerül elő, melynek alapvető fűszere a fahéj. 

A fahéjról tudni kell, hogy emésztést segítő hatása van. Hányinger és haspuffadás csökkentő szerepe ismert. Vírus és baktériumölő. Így nem csoda, hogy télen kerülnek elő jobbára a fahéjas teák, meleg italok. Valljuk be töredelmesen, hogy egy tökéletesen elkészített fahéjas italnak még hangulatjavító hatása is van. Nemcsak az esetleges alkoholtartalom miatt, hanem magának az illat is jobb kedvre deríthet minket. 

Természetesen mint, mindent a fahéj fogyasztására is figyelni kell. Túlzott fogyasztása esetén gyomor és májproblémákat is okozhat. Mindemellett a Fahéj-kihívás nem buli. 

A legegyszerűbb és (szerintem) a legfinomabb fahéjas nasi a fahéjas alma. Amellett, hogy végtelenül egyszerű az elkészítése, még a kalóriák miatt sem kell aggódnunk. Csak fel kell kockázzuk az almát, meghintjük a fűszerrel, összekeverjük, és máris fogyasztható. Isteni!

Az előzőhöz képest egy kicsit "bonyolultabb", de újkonyhával rendelkezőknek is bátran ajánlom a Fahéjas-almás cookiest

Kísérletezgessetek nyugodtan a fahéjjal, ha szeretitek nagyon nem tudtok mellélőni. Itt is, mint mindennél tartsatok mértéket!

Nektek melyik a kedvenc fahéjas ételetek?

Vanda

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr816899825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása