Szombaton sikerült teljesiteni a Szálka Triatlonon az S távot, de erről majd a hét második felében irok bővebben. Most evezzünk kicsit más területre.
Elutaztunk Ancsurral néhány napra Krakkóba. Jó néha kimozdulni és megnézni, hogy hogyan csinálják máshol ugyanazt. Mit esznek, mit isznak, náluk mi a fontos, mire büszkék. Összességében nagyon pozitiv élmény Krakkó. Minden utcában épitenek valamit, vagy felújitják a régit. Látványosan fejlődik az egész város. És ami a legjobb: alig látunk kövér embereket az utcán. Otthon sokat szoktunk bosszankodni a látványon. A helyiek döntő többsége csúnyán el van hizva, már-már formátlan zsirtömbbé vált a teste. Előzetesen arra számitottunk, hogy Lengyelországban ennél is rosszabb lesz a helyzet, hiszen hideg van és a szakácskönyveik szerint rengeteg húst esznek vacak köretekkel.
Ehhez képest ezt láttuk:
- az átlagember teljesen normális testsúlyú
- mosolygósak, kiegyensúlyozottnak tűnnek, barátságosak
- a kövérek majdnem mind külföldiek
- bár tényleg sok húst esznek, köretnek inkább salátát és egyéb fogyasztható zöldségféléket választanak az olajos vacakok helyett
- a boltokban nagyon olcsó a zöldség-gyümölcs, a minőség pedig elsőrangú
- fentiek tükrében teljesen érthetetlenül majdnem minden utcában van XXXL ruhabolt
Az angol konyhához hasonlóan a puding itt is húsos ételt jelent. Arra viszont nem számitottam, hogy ez pontosan ugyanaz, mint nálunk a hurka...
Ha erre jártok, ezt az éttermet mindenképpen érdemes meglátogatni, elsőrangú kaja, kitűnő árakkal: