Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Azért futni, mert jó, nem pedig azért, mert kell

2013.09.08. 18:39 lukacszoli

Az utóbbi hónapokban jóval kevesebbet futottam, mint korábban. Egyszerűen elegem lett belőle. Nagyon ritkán esett jól, a legtöbb verseny, vagy futás rossz élményként maradt meg. Hőség, izzó aszfalt, tömeg. A K&H Félmaraton rettenetes volt. A Hungaroringen rendezett futóverseny jól indult, hiszen igencsak ikonikus helyszínen volt, a hőség viszont sajnos ismét felülírta a mókát. Talán áprilisban futottam utoljára jó kedvvel rendszeresebben.
Júniusban beneveztem a mai Nike Félmaratonra. Nem igazán készültem rá, nem sokat foglalkoztam vele. Végül múlt héten átadtam a nevezésemet Nórinak, aki szerencsére pont akkor keresett rajtszámot. Helyette a 3,4 km-es Ligetkörre neveztem be. Úgy gondoltam, hogy ez bőven elég lesz most nekem.
 
Ancsur segített megfogalmazni, amit érzek. Ha az van bennem, hogy futni KELL, az rossz. Olyan, mint elolvasni egy kötelező olvasmányt. Az a verseny és edzés esik jól, amit jókedvemből kezdek el, nem muszájból. Az utóbbi hetekben csak olyan versenyeken indultam, amikhez kedvem volt. Úgy érzem, nagyon jól döntöttem. Voltam 13 km-es futóversenyen, rövid távú triatlonversenyen, 100 mérföldes éjszakai tekerésen, 95 és 115 km-es kerékpártúrákon. Ma pedig a Ligetkörön. Jövő héten egy 120 km-es tekerés és egy 7 km-es terepfutás vár rám. Érdekes, hogy míg a futás hosszabb távon egyáltalán nem esik jól, 100 km-t tekerni bármikor szívesen elindulok.
 
A félmaraton rajtja után másfél órával értünk ki a Városligetbe. Akik akkor futottak be, még teljesen jól néztek ki. Valamivel később, két és fél óránál már igen sok szenvedő arc jött szembe. Összenéztünk és egyetértettünk, hogy ez bizony egyáltalán nem hiányzott a mai menüből. Ancsur a mai edzésén közel annyit futott, mint amennyi a félmaraton távja. Sokkal jobb hangulatban, mint a tömegben, hőségben, izzó betonon. Nekem pedig tökéletesen elég volt a boldogsághoz a 3,4 km. A tegnapi 4 órás kerékpártúra után főleg.
 
Tehát az irányelveim a közeljövőre:
  • a sport szóljon a kikapcsolódásról és a jókedvről
  • olyan távokra nevezek be, amin szívesen indulok
  • a fejlődés hajkurászása helyett a rendszeresség a cél
  • megengedem magamnak, hogy jól érezzem magam
 
Amióta ezeket az irányelveket követem, egészen más lett a hozzáállásom. Az elmúlt két hétvégén szombaton is és vasárnap is indultam versenyen, vagy teljesítménytúrán. Jövő héten szintén ez lesz a program.
 
Már várom.
 
enjoy_life-1440x900.jpg

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr35500919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2013.09.08. 19:37:37

Nekem sem hiányzott, hogy induljak a nájkin. A távot lefutottam edzésként, oszt csókolom :) Bringázni viszont bármikor bármennyit, várom én is jövő heti 120-at, az lesz a leghosszabb tekerésem evör :)
süti beállítások módosítása