Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Megsérültem. Merre tovább?

2013.11.12. 17:53 lukacszoli

A hétvégi túra remek élmény volt. Eltekintve attól, hogy két km-rel a vége előtt elestem és bukfencezés közben eléggé megrántottam a térdemet. Az esés után akkora lett, mint egy kisebb dinnye. Íme:

pufi_terd.JPGA túra amúgy tényleg jól sikerült, egy későbbi posztban érkezik majd a beszámoló. Az esésben az az érdekes, hogy szinte órára pontosan 10 évvel ezelőtt volt egy térdficamom. Szintén bal láb. Szerencsére ezúttal enyhébbre sikerült a dolog. Bár erősen bedagadt, az esés után alaposan átmozgattam, behajlítottam, hogy megnézzem, megfelelően működik-e a rendszer. Az azóta eltelt három napban próbáltam minél többet pihentetni. Amennyit csak tudtam, feküdtem és minél felpolcolva tartottam a lábamat. A duzzanat kisebb lett és már sokkal jobban be tudom hajlítani.

Szerettem volna megvizsgáltatni, de négy helyről is elküldtek. Az egyik helyen akkor fogadtak volna, ha 12 órán belül történt az eset. Mivel szombat délután és hétfő reggel között ennél több telt el, ebből sajnos kicsúsztam. Hirtelen eszembe jutott, hogy mégis 12 órán belül estem el. Sajnos nem jött be a dolog, a következő helyen csak akkor fogadtak volna, ha legkésőbb 6 óra elteltével jövök. Ez sem nyert. A következő ajtón csak mentővel mehettem volna be. A negyedik helyen pedig azt mondták, hogy mivel nincs nálam a TAJ-kártyám (állni is alig tudtam, nem volt energiám nekiállni feltúrni minden fiókot), csak pénzért tudnak ellátni. A kérdésre, hogy mennyi az annyi, azt mondták, hogy "a röntgen drága dolog". Mivel addigra már közel két km-t sántikáltam, nem volt hangulatom újra visszamenni.

Az első két helyen, az ambulancián és a traumatológián azt is mondták, hogy ha van beutalóm, akkor is tudnak fogadni. Ezt viszont a háziorvostól kell hoznom. Az egyik helyen 3-5 nap múlva, a másikon pedig csak egy héttel később volt hely.

Szívesen megnézetném, csak jobb lenne teljesen megnyugodni, viszont nagyon úgy tűnik, hogy az egészségügy csak pénznyelésre alkalmas, gyógyításra ebben az esetben már nem.

Tudtok olyan magánorvost ajánlani, aki megfizethető és jól dolgozik?

Most, hogy várhatóan idén már nem nagyon fogok tudni futni és kerékpározni, ideje alaposan átgondolni a mindennapi életvitelemet. Úgy tervezem, hogy újra elkezdem számolni az energiabevitelt. A kalóriaszámlálás segíthet abban, hogy a szinte nullára csökkent aktivitás mellett kontrollálni tudjam a súlyomat.

A következő verseny, amire be vagyok nevezve, a jövő áprilisi Vivicittá 10 km-es távja. Ha elkezdhetek újra gyalogolni, indul az alapozás. Ancsur sokat segít, biztosan hamar helyrejövök. A cél a minél gyorsabb gyógyulás.

Zoli

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr655628992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2013.11.12. 22:07:07

Szerintem, ha javul a térded, talán nem lesz nagyobb gond és rendbe jössz doki nélkül. És arra azért ne gondolj, hogy idén már nem fogsz tudni futni vele, hosszú azért még az év. :-)

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.11.13. 08:16:55

jobbulást!
azt viszont nem értem, hogy fiókban van a taj kártya, annak mindig ott kell lennie az embernél a személyi mellett, nem fiókban van a helye...

Andrea Kutvölgyi 2013.11.13. 08:59:49

Amikor ràdobtam edzèsen a kettlebellt,sajàt làbamon mentem be a traumatológiàra,nem volt nàlam TAJ kàrtya,de fel sem merült,hogy nem làtnak el,igaz,vèrben úszott a làbfejem.Tavaly az autóbalesetkor sem volt nàlam ,az ember nem úgy indul a Szigetre futni,hogy azzal kalkulàl,szüksège lesz rà.Akkor mentõ vitt be,de alà kellett írnom egy papírt hogy 10 munkanapon belül bemutatom a kàrtyàm.Szerintem sem kell a legrosszabbra gondolni,pihentesd,kenegesd ès a règi lesz.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.11.13. 10:00:54

@Andrea Kutvölgyi: oké, futni én sem viszem magammal. :) de amúgy ott van a többi személyes irat mellett.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2013.11.13. 12:37:10

Lehet ám, hogy nem olyan vészes (ettől az egészségügy persze kapja be...). A térd (és ált az izületek) elég könnyen ödémásodnak kisebb sérülésre is, lehet hogy pár nap RICE terápia és jobb mint új korában, ne a legrosszabbra gondolj :) Jobbulást!
süti beállítások módosítása