A múltkori (első) podcastban beszéltünk a zellerről. Ezen felbuzdulva vettem a bátorságot, és szembenéztem a mumussal, ugyanis nem a kedvenc zöldségem.
Husi mellé kiváló köret krumplipüré helyett. Megközelítőleg a zeller 3x kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a burgonya.
A pürét úgy készítettem, hogy a megtisztított, felkockázott zellert feltettem sós vízben főni. Miután megpuhult leöntöttem róla a főzővizet, egy kevés margarint, oregánót, sót adtam hozzá és így pürésítettem. Az íze meglepően jó! Próbáljátok ki ti is!
Aki elhiszi: népi tudósok szerint, a zeller emésztési panaszok esetén kiváló, valamint a vesekövet és a vesehomokot is nagyszerűen kihajtja!
Ti milyen izgalmas fűszerrel szoktátok feldobni a zellert?
Vanda