Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Cékla

2013.11.17. 09:20 vanda0731

A mai nap nem égettem le semmit, nem vágtam el az ujjamat, nem dugítottam el a lefolyót. De már majdnem kész az isteni cékla, ami saját termesztés. Egyre többször merül fel bennem az, hogy amit eszek az miért jó (vagy nem) az egészségemnek. Ezért is születik több ételről szóló bejegyzés. 

Nos, lássuk csak a céklát:

- sok A-, B- és C- vitamint, folátot, kalciumot, mangánt, káliumot, vasat, betanint, melonsavat, fitoszterolt, szaponint, fehérjét és rostokat tartalmaz.
- kálium nagyon jót tesz a testnek, az izomzatnak, ennek köszönhetően állóképességünk is nő. (Persze ne felejtsük el, hogy ahhoz mozogni is kell.) 
- a demenciát - köznapi nevén az elbutulást - is gyógyíthatja. A benne található nitrogén-monoxid ugyanis javítja a vér áramlását, segíti az agy működését. (Folsavtartalma az Alzheimer-kór ellen is hatásos.)
- száz gramm cékla fedezi a napi ajánlott rostfogyasztás 10%-át, a benne található betain pedig normalizálja a gyomorsav-szekréciót és támogatja a máj működését.
- méregteleníti a bélcsatornát.
- lúgosít, segíti a vörösvérsejtek képzését.
- gátolja és megelőzi a ráksejtek szaporodását.
- (a ruhából szinte lehetetlen kimosni. Csak óvatosan!)

 

Ezek után nem kérdés, hogy miért érdemes a céklát fogyasztani. Nyersen, főzve egyaránt fogyasztható. Mint a legtöbb zöldséget, ezt is nyersen érdemes fogyasztani. Az egyik legfinomabb turmix a cékla-répa-alma kombó! Próbáld ki Te is! :)

Vanda

 

u.i.: Most találtam egy svéd kutatást, ami szerint "700 ml céklalé 11 százalékkal növeli a levegő visszatartási képességet." Azaz hosszabb ideig, távolabb tudsz úszni egy levegővétellel...Aki szeretné próbálja ki! De lehetőleg ne élesben egy triatlonverseny előtt. :)

 

Forrás: http://www.turmixvilag.hu/ http://www.flavonmax.hu/
 

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr1005638742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása