Amióta megvan a turmixom, azóta vadul kísérletezgetek. Jelenleg a növényi tejek vannak napirenden. A következő amit kipróbáltam az a rizstej volt.
Recept:
150 g barna rizst többször átmosom és beáztatom. Az áztatás nagyjából 1 napig tart. Majd leöntöm róla az áztatóvizet. A rizst és kb 1 l vizet a turmixba öntök és mehet a móka. :) Ez után leszűröm, ízestem egy csipet sóval és mézzel, ezek után máris fogyasztható. Az íze számomra érdekes, még szokni kell. (Mondjuk tény, hogy a kókusztej viszi nálam a prímet!) Attól ne ijedj meg, ha leülepszik egy kicsit a tej, fogyasztás előtt érdemes kicsit felrázni, vagy összekeverni!
Miért jó barna rizst fogyasztani?
Lássuk csak!
- magas a protein tartalma,
- az emésztőrendszer könnyen feldolgozza,
- magas az E-, és B-vitamin és kálcium tartalma,
- keringési és emésztési problémák (tisztítja a bélcsatornát) esetén segítség,
- méregtelenít, gátolja a vesekő képződését.
Vanda
Forrás: http://www.egeszsegzona.abbcenter.com/, http://napidoktor.hu/