Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Idő

2013.12.07. 15:53 szancsurrr

How-to-Find-Time.png

Az előző bejegyzésemben arról írtam, hogy úgy érzem, nehezen sikerül megtalálnom az egyensúlyt az edzés-munka-magánélet háromszögben. Mondjuk a munka kicsit kilóg a sorból, mert ledogozom a napi 8 órát, igaz, néha kicsit fáradtan, de ez a rész rendben van. A magánélet terén nem ilyen jó a helyzet.

1. Keddenként suliba járok, du. 4-től 8-ig ott vagyok (Néha tovább.) Kilenc, fél 9 körül érek haza és néha még enni sincs energiám. Így a kedd a "pihenőnap", ami annyit jelent, hogy nincs edzés, de ha azt nézem, hogy reggel 8-kor elmegyek otthonról és este 9-kor érek haza, akkor ezt csak nagyon nagy jóindulattal nevezhetem pihenőnapnak.

2. Van egy háztartás, amit rendben kell(ene) tartani. Mosás-főzés-takarítás-főzés. Zoli rengeteget segít, de jogosan jegyezte meg valamelyik nap, hogy úgy érzi, hogy ő a háziasszony, mert legtöbbször ő főz, ő vásárol be. Ez pedig tarthatatlan. A házimunkát egyenlő mértékben kell elosztani, még akkor is ha párod van olyan jó fej, hogy ha te nem csinálod (mert éppen futsz vagy bringázol vagy suliban vagy), akkor megcsinálja helyetted. 

3. Szeretnék néha kikapcsolódni. Meginni egy forralt bort, elmenni moziba, vagy színházba, olvasni, hazamenni Egerbe, találkozni a barátaimmal, szóval olyasmit csinálni, aminek semmi, de semmi köze nincs az edzéshez, tehát valódi pihenés.

Már csak az a kérdés, hogy hogyan lesz mindenre időm? Napi 8 óra munka, hét közben minimum egy-másfél óra edzés, hétvégén kicsit több, suli, de legyen meg a 8 óra alvás, különben használhatatlan vagyok, némi kikapcsolódás, sötöbösötöbö.

Rájöttem, hogy van egy olyan dolog, ami rengeteg időt elvesz. A hülye faszbuk. Ezt kell leredukálni. Azt fogom csinálni, hogy otthon maximum 30 percet engedélyezek magamnak. Melóból hazaérve simán eltökölök egy, másfél órát a gép előtt. 

Mostantól az lesz, hogy amint hazaérek átöltözök és EGYBŐL elhúzok futni. Nem tökölök. Nem sajnálom magam. Így előbb érek haza és több minőségi időt tudok együtt tölteni Zolival és saját magammal. És még a főzőcske is beleférhet. De azért nem minden este :P

Ancsur

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr755678442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.12.08. 14:41:26

S erre a párod a fészbúkon válaszolt? :D

Zoltán blogját is olvasom néha, legutóbb pont ezen témában írt egy önmarcangoló posztot, hogy majdnem, de majdnem törölte magát a fészbúkról.

Egyetlen kérdés. Mit tesz hozzá az életetekhez a fészbúk, ami nélküle szegényesebbé lenne?
Nem cinizmus, Ti tettétek transzparenssé, komolyan érdekel.

lukacszoli · http://egyensulyom.hu/ 2013.12.08. 15:14:34

@saaby.: Úgy érzem, hogy nekem semmit sem nyújt. Elsősorban chatprogram és online telefonkönyv, esetleg még naptár. Ezért is hanyagolom mostanában, nem szeretném erre használni az időmet.
A facebook szerepe ebben az esetben pedig mindössze a blog népszerűsítése.

szancsurrr · http://egyensulyt.blog.hu/ 2013.12.08. 15:58:17

@saaby.: Mi Zolival kizárólag facebook chaten kommunikálunk, ez a jól működő párkapcsolat titka, igaz drágám? :D A facebookot leginkább a blog népszerűsítésére használjuk, illetve én még nem, de erről le fogok szokni. Az életemhez nem tesz hozzá, sőt, pont azt írom, hogy elpazarolt idő. Viszont ki kell használni a lehetőséget, amint nyújt, a blogunk sok emberhez fb-n keresztül jut el.

2013.12.10. 22:49:09

Elbasz Életetekből rengeteg időt a fészbúk, le is írjátok, mennyire szar ez, de praktikus okokból mégis nyomjátok.
Hmmm...
süti beállítások módosítása