Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Motiváció

2013.12.10. 16:53 vanda0731


Cselekvésre késztető tényező, amely növeli a személy hajlandóságát és ésszerű ok lesz neki arra, hogy megtegyen egy elvárt cselekvést vagy engedelmeskedjen egy utasításnak. Ez a hajlandóságot kiváltó tényező egymást követő lépcsőfokokként helyezkedik el egy skálán. (wiki)

Hogyan lehet elindulni a mozgás, fogyás, életmódváltás, stb. útján? Honnan jön a motiváció? Mit kell tennünk, hogy motiváltak legyünk minden nap? Hogyan tarthatjuk fent a motivációnkat hosszú időn keresztül?
Sajnos nem tudok ezekre a kérdésekre egyöntetűen és általánosan válaszolni. Mindenkinek magában kell megtalálnia azt, hogy honnan tudja megszerezni azt a pluszt, azt az energiát, ami továbblendíti a mindennapokon, eljuttatja a céljához!

Honnan szerezhetjük meg a pluszt, az energiát?
Ki/mi motiválhat minket? Ki indíthat el minket az úton?
Kiket motiválhatunk és hogyan?
 

Ezekre a kérdésekre későbbi blogposztokban megpróbálok válaszolni, valamint szívesen veszem a TI válaszaitokat is!

Vanda

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr125631309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lukacszoli · http://egyensulyom.hu/ 2013.12.10. 18:03:05

Nálam hirtelen bekattant valami. Fogtam két nagy kukazsákot és beletömtem az összes csokit, chipset, konzervet, zacskós levest és egyéb szemetet, amit találtam a lakásban. Megdöbbentő mennyiség jött össze, egy kisebb bevásárlókocsi megtelt volna vele. Ez 2009 elején volt.
A motivációt pedig igyekszem folyamatosan tölteni. Néha sikerül, néha nem, de szerencsére a végeredmény jobbára pozitív előjelű.
süti beállítások módosítása