Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Karácsony kellemesen :)

2013.12.24. 08:50 vanda0731

„Karácsonyi ajándék ötleteim: 
az ellenségednek megbocsátás, 
az ellenfelednek türelem, 
a barátodnak szeretet, 
a partnerednek szívesség, 
mindenkinek jóindulat, 
minden gyermeknek egy jó példa, 
magadnak tisztelet.”
(Arnold Oren)

Karácsony. Családi összejövetelek. Rokonlátogatás. Szeretet. Nyugalom. Béke. Csillogás. Mérhetetlen sok étel, sütemény. 

A karácsony a szeretet ünnepe. Végre le tudunk ülni az ételektől roskadozó asztalhoz a rég nem látott családdal beszélgetni, együtt lenni. Sokan rettegnek attól, hogy túlegyék magukat, lufira puffadva üljenek szeretteik körében. Hogyan kerülhetjük el a túlevést, a plusz kilókat? Hogyan érezhetjük magunkat kellemesen a családunk társaságában, nem feszengve azon, hogy a nadrág túl szoros, vagy a blúz/ing feszes? ( Az alábbi ötleteket magamon teszteltem a tavalyi év során. Nem tudom garantálni azt, hogy mindenkinél működni fog!)

  • Karácsonykor sem kell lemondani a mozgás öröméről. Hogy iktathatjuk be két rokonlátogatás közé? Ha lehetséges akkor gyalog menjetek a rokonokhoz, feltéve ugyanabban a városban és elérhető távolságban laktok egymástól. Egy-egy étkezés között jól fog esni a sétálás. Ha a futás (vagy más mozgásforma) szerelmese vagy, nem kell róla lemondanod. Reggel, este, vagy szintén két vendégsereg közben biztosan tudsz magadnak lopni egy-egy fél órácskát. (Személy szerint én jobban szeretem a két vendégsereg közti futást. Részben azért, mert a futás előtt figyelek arra, hogy ne egyem túl magam, és ne legyen olyan közel a futás időpontjához az utolsó étkezés. Így tulajdonképpen a futás motivál is arra, hogy ne tömjem meg a bendőmet a sok nehéz étellel, süteménnyel.) A gyomrodnak és a beleidnek szüksége van a mozgásra, főleg akkor, ha sokat eszünk! Ha esetleg a családdal fürdőbe mentek kikapcsolódni, érdes néhány hosszt leúszni. A tested hálás lesz a rengeteg étel után, valamint egy kicsit át tudod mozgatni a végtagjaidat az egész napos pezsgőfürdőzés előtt-közben-után. A túrázás is jó alternatíva.
  • Általában az ünnepi asztalon nem csak egyféle étel kerül tálalásra. Nehéz kibírni azt, hogy ne együk végig a teljes étlapot. Kis adagokkal én bizony végig szoktam kóstolni az étlapot. Nem kell minden fogásból egy teljes, nagy adagot (meg még egy kicsit) szedni a tányérunkra. Elég ha csak egy-egy falatot veszel az ételekből. Szerencsés az is, ha egyszerre kiveszed azt a  néhány falatot az ételekből, így látod azt a mennyiséget, amit meg fogsz enni.  Ha többször kevesebbet szedsz, akkor óhatatlanul is sokkal többet fogsz enni, mint amire számítasz. 
  • Egyél lassan, hogy elkerüld a túlevést. Az agyunk lassabban reagál a bevitt táplálék mennyiségére, mint amilyen gyorsan tudunk enni!
  • Ha te főzöd az ünnepi ételt érdemes néhány alapanyagot megreformálni, átgondolni az étlapot. Tészta, krumpli, rizs helyett/mellett érdemes párolt zöldséget, salátát is tálalni. 
  • Az italoknál is rengeteg kalóriát tudsz megspórolni. Cukros üdítő/lónyál helyett inkább vizet igyunk. Érdemes figyelni az alkoholos italok kalóriatartalmára is!
  • A vendégségek közötti szünetben nem szoktam enni, nem is bírnék. Ha esetleg megéhezel érdemes gyümölcs, zöldség vagy joghurt után nyúlni, "szünetekben" érdemes elfelejteni a sütiket! 

Az egyensúlyt.blog.hu szerkesztősége nevében szeretnék minden kedves Olvasónknak szeretetben, békességeben, örömben teljes karácsonyi ünnepeket kívánni!

Vanda

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr805704933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása