Minap egy ismerősömnél voltunk a blogos csapattal vacsorázni. A menü tészta volt spenótszósszal, illetve paradicsomszósszal. Az utóbbi rendkívül finom volt, annak ellenére, hogy egy kicsit féltem tőle, mivel rengeteg hagyma volt benne. Kellemesen édes volt a szósz, és nem lehetett rajta érezni a hagyma ízt. A recept nagyon egyszerű, vegetáriánus, szinte elronthatatlan!
Nos a recept, idézem a kolleginát: (Köszi Móni a receptet!)
"Megpárolod a hagymát- én kis vizet is szoktam alá önteni, közben megpucolod a cukkinit, majd rá a fűszereket: só, bors, bazsalikom (ami mindenképpen legyen friss!!), oregano.... Párolod, rotyogtatod, ha van igazi paradicsom azt is tehetsz bele, én ilyenkor a műanyag parikat nem szeretem. Így marad a paradicsom lé (házi), ráöntöd, összefőzöd és amíg mindezt elkészíted megfő a tészta is:) Reszelt sajtot tehetsz még rá:) Én volt, hogy csak hagymával és paradicsommal készítettem, ha nem volt itthon cukkini... Jó főzögetést:)"
Láthatjátok, hogy nagyon egyszerű a dolog. Hajrá próbáljátok ki, nem tart több időbe, mint a Knorr bolognai szószt elkészíteni... És még jobb is! :)
Vanda