Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Ünnep

2014.04.22. 13:56 vanda0731

Volt alkalmam ünnepek alatt egy kis időt eltölteni otthon, illetve itt a fővárosban is. Mindkét helyen voltak nyitva boltok. Tényleg ennyire nagy szükség van arra, hogy ünnepnap és vasárnap (!) is legyen nyitva bolt?  

Nem hiszem el, hogy belepusztulna a társadalom abba, hogy néhány napig ne legyen nyitva élelmiszer bolt. Tényleg, ennyire nagy szükség van arra, hogy minden nap elérhetőek legyenek az élelmiszerek? (Amikor heti két napon voltak nyitva az üzletek, akkor is ki lehetett bírni valahogy...)

Tényleg, ekkora hisztit, világvége hangulatot kell keríteni ünnepek előtt? Nem hiszem el azt, hogy okos bevásárlással ne lehessen kibírni néhány napot az áruházak csábító választékának. 

Az ünnepek előtt kétféle embertípus van. A lakosság egyik fele jóval azok a bizonyos napok előtt elintézi a bevásárlást, illetve vannak azok, akik utolsó pillanatra hagyják a tortúrát. Utóbbiak, pedig jószerivel bevásárlás közben azon bosszankodnak, hogy miért mindenki pont a rolló-lehúzás előttre időzíti éles kamrája feltöltését. 

A boltok bezárása előtti napokról nem gondolnám azt, hogy ennyire meghatározónak kellene lennie az életünkben. Úgy vélem, hogy ki lehetne bírni maximum két napot vásárlás nélkül. (Szerintem azért mindenki rendelkezik otthon legalább 3, de inkább 1 hétnyi élelmiszerraktárral.) Tényleg ennyire nehéz tiszteletben tartani azt, hogy ünnepnap az ünnepnap? Egy olyan nap, amelyet családunkkal, hobbinkkal tölthetnénk, messze a plázák csillogó soraitól. De nem, mi nem bírunk ki egyetlen egy napot sem! Nekünk ilyenkor is vásárolnunk kell! El kell mennünk, fel kell keresnünk a környéken egy kisboltot, csak azért, hogy vásárolhassunk!

Elkeserítő! 

Vanda

 

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr316066875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása