Ha a salátát, vagy bármilyen ételt fel szeretnénk dobni nyugodtan nyúljunk a magokhoz. Összegyűjtöttem néhány magot, amelyeket előszeretettel fogyasztok. Próbáljátok ki ti is őket, nagyon finomak.
Szezámmag
Magas fehérjetartalmú mag. Magas kálcium tartalma miatt elengedhetetlen a tejtermék-mentes diétában. Ez mellet magnézium, Itthon leginkább az ételek tetejére szórva használjuk, de ideális akár ízesítőként is használni.
Napraforgó mag
A napraforgómag gazdag folsavban. Tele van jó zsírokkal, antioxidánsokkal, E-vitaminnal, szelénnel és rézzel. Csökkenti a szívbetegség, rák és egyéb sejtkárosodással járó betegségek kialakulását.
Tökmag
A tökmag magas omega-3 zsírsav és cink tartalmú, melyek segítenek a gyulladások elhárításában.
A tökmag hatékony a koleszterinszint stabilizálásában is, erősíti az immunrendszert, valamint rákellenes tulajdonságai is ismertek.
Fenyőmag
Tele vannak antioxidánsokkal, és elképesztő mennyiségű E-vitamint tartalmaznak, ami segít megszabadulni a szervezetben lerakódott salakanyagoktól. Magas a kalcium- és a magnéziumtartalmú. Segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket. Gazdag fehérjékben, cinkben.
Lenmag
Gazdag omega-3 zsírsavban. A magas rosttartalma elősegíti az egészséges bélműködést