Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

9 tipp a változáshoz és változtatáshoz

2015.01.31. 19:57 lukacszoli

Millió közhely létezik a változással kapcsolatban. "A változás benned van." "A változás légy te magad." Állandóan arról papolunk, hogy minek és kinek kellene megváltoznia ahhoz, hogy az életünk szebb és jobb legyen. Optimális esetben eljutunk addig, hogy észrevesszük: a problémák belőlünk erednek. Felfoghatjuk úgy is, hogy az egész világ ellenünk van és mindenki más hülye. Ez azonban szinte biztosan a belül burjánzó feszültségek kivetülései. Figyeljük meg, hogy akit az éltet, hogy állandóan valami ellen kiabál, általában a saját világában hordozza ezeket a problémákat. Csak valahogy mindig könnyebb egy eszmére, pártra, vallásra, vagy egy másik emberre kenni.

img_1040.JPG

Ki akar változást? Mindenki
Ki akar változtatni? Senki

Ahogy az már több meditációnkon előkerült, ne úgy viselkedjünk, ahogy érzünk, hanem úgy, ahogy szeretnénk érezni. Azaz: ha több pénzre, jobb emberi kapcsolatokra, egészségesebb életre, párkapcsolatra, egyensúlyra vágyunk, elsőként próbáljuk meg minél pontosabban megfogalmazni ezt. Szóban is jó, de írásban még jobb. Írjunk egy megrendelőlapot az életnek. Ha pedig elönt a harag, az elkeseredettség, az apátia, próbáljuk meg a megfelelő irányba tekerni a kormányt. Gondoljunk inkább arra, hogy milyen jó is az az állapot, amikor már megvalósult a vágyunk. Mindez úgy, hogy legyünk a tudatában annak: ezt magunkért tesszük.

Merjük meghozni a szükséges áldozatokat. Legyünk elég erősek és bátrak ahhoz, hogy jól, kiegyensúlyozottan és boldogan éljünk. Ezt senki más nem fogja megvalósítani helyettünk.

  1. Tehát először is vedd észre, ha valami nem stimmel.
  2. Utána vedd észre, hogy az életedben ez hogyan jelenik meg. A testünk és a lelkünk mindig üzen, vegyük észre a jeleket.
  3. Fogalmazd meg a vágyaidat. Ha nem tudod pontosan, hogy mit szeretnél, nehezebben fogod megkapni.
  4. Figyeld meg, hogy milyenek a reakcióid az adott területtel kapcsolatban. Milyen érzelmeket vált ki belőled? Miben lenne jobb, ha ez megoldódna?
  5. Gondold át, hogy hajlandó vagy-e változtatni a cél elérése érdekében.
  6. Ha igen, rajzold fel a fő célig vezető utat és állíts fel alfeladatokat, kisebb célokat. Ezeket úgy határozd meg, hogy belátható távolságban legyenek, de legalább annyi erőfeszítést igényeljenek, hogy érezd a fejlődést.
  7. Indulj el az úton.
  8. Ünnepeld meg a kisebb célok elérését.
  9. Haladj az úton lépésről-lépésre. Ahogy Szögyal Rinpocse fogalmaz a meditációról írt könyvében: légy "egyhegyű". Azaz bármilyen hosszú is az utad, egyszerre csak egy hegyet mássz meg.

Közben pedig figyeld meg, hogy a hozzáállásod, a viselkedésed megváltozására a környezeted is reagálni fog. Olyan emberek fognak körülvenni, akiknek veled egy irányba mutatnak a céljai. És ez így is van rendjén.

Ami pedig talán a legfontosabb:

Legyen bátorságod megtenni a következő lépést. Legyen hited magadban!

Jó utat!

Zoli

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr987113165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása