1, Együnk bogyósokat, rostban gazdag, és apró szemű gyümölcsöket. Eper, áfonya, málna, kiwi, mandarin, szilva, barack, kistestű alma. Ezeket kérjük elsőként a piacon.
2, Együnk nyugodtan gyümölcsöt, de figyeljünk rá, hogy lehetőleg a zöldség legyen túlsúlyban. A gyümölcsök igen hasznosak, de a zöldségfélék, főleg a zöld levelek, vagy a rostban gazdag fajták a jó barátaink.
3, Ha a szénhidrát/energiabevitel csökkentése a célunk, érdemes a gabonákkal és a keményítőben gazdag alapanyagokkal kezdeni, utána jöjjenek majd a gyümölcsök. Minden életmódváltónál eljön az idő, amikor kevesebbet fog enni. Ahhoz, hogy megkönnyítsük a fölösleges kilók távozását, első lépésként a szénhidrátot csökkentsük, együnk zöldséget és gyümölcsöt. Amikor pedig már belejöttünk az új étrendbe, fokozatosan tolhatjuk az egyensúlyt a zöldségfélék felé.
Egy rövid megjegyzés: ahogy arról az előző, hosszabb posztban szó volt, a gyümölcsöket sem ehetjük korlátlan mennyiségben, ésszerű észszerű keretek között nem is ezektől fogunk elhízni.
Forrás: Shape