Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Hol az egyensúly?

Navigare necesse est

2015.11.03. 09:00 lukacszoli

Az életünk számtalan felé ágazik. Jövünk-megyünk, teszünk-veszünk, járunk-kelünk, lél-egzünk és lét-ezünk. Az élet történik. Tört-én-ik. Persze csak ha hagyjuk. Némi tudatossággal, odafigyeléssel és persze a jóra-szépre törekvéssel sok szép élményben lehet részünk.

Igyekszem az egyensúlyra törekedni. Hogy hol az egyensúly? A jó ég tudja. De tényleg. Talán egy olyan vágyott állapot, álomkép, amit a maga tökéletességében sosem érhetünk el. Talán nem is kell. Ugye, ahogy azt oly sokszor mondtuk már, az út a fontos. És közben az is, hogy lehetőleg a cél felé vigyen ez az út. Van, aki ezt néha elfelejti. Sebaj, velem is megesett már. A lényeg talán az, hogy haladjunk. Hadd lobogjon a hajunk.

Az áramlás fontos. Áramlás mindig van. Még ha úgy is tűnik, hogy a tó állóvíz, a mélyén minden él és mozog. A víztükör talán éppen csendes. De nézz csak be a felszín alá! Áramlik, történik, él, lélegzik és létezik! Akár egy patak vagy folyó. Ha pedig úgy tartja kedve, ömlik, zúdul, özönlik! Vagy éppen csak csendben csörgedez, tova, s tova.

tree-of-life-river-of-life-05-08.jpg

 

A te életed merre halad? Van áramlás? A saját áramlásodon haladsz? Arra mész, amerre a vágyaid és az álmaid vezetnek? Boldoggá tesz az a helyzet, amiben vagy? Vannak céljaid? Van bátorságod ahhoz, hogy kiállj magadért és megvalósítsd a célodat? El tudod képzelni azt az állapotot, amikor reggel mosolyogva ébredsz és az az első gondolatod, hogy

Ez is egy csodálatos nap! Haladjunk, az életet választom!

A sorsod gyönyörű. Az élet szép. Néha bizony lehet, hogy kicsit megakad a film, homályossá válik a kép, vagy éppen elveszik a fókusz. Kilengünk, ahogy az inga izeg és mozog, ide és oda. Az energia áramlik, tapasztalunk, tanulunk, megélünk ezt-azt. És közben egyre többé, jobbá, szebbé válunk. Igen, úgy vagy szép, ahogy vagy. Itt és most. Most, ebben a pillanatban a legtöbb vagy, amire itt és most képes vagy. Ebben az állapotodban fogadd el és szeresd magad. Így vagy tökéletes. Van, amin változtatnál? Remek, ez a nap is kitűnő lehetőség az önmeghaladásra! Hajrá, előre!

Azt javaslom, hogy a saját utadon válaszd a békét, a szeretetet, a boldogságot. Azt tapasztaltam a saját életemben, hogy bármerre is sodor az élet, végül mindig ezek az értékek győznek. Szeretném, hogy mindannyian pozitív életszemlélettel, egészségesen és boldogan éljük az életünket. 

A félelem helyét átveszi a szeretet. A magánytól szeretettel elköszönünk, hogy megérkezzen az ideális társunk és társaink. A gondok helyére a béke és a nyugalom érkezik. Mert nekem akkor jó, amikor jó.

Figyelj, szeretnék mutatni valamit. Egy utat, amiről úgy érzem, hogy a saját egyensúlyom egy igen fontos része. Azt szeretném, hogy ha ez hasonlít a te egyensúlyodra, gyere velem ezen az úton. Mert erről szól az EgyensúlyOM. Ezért hoztuk létre, ezen dolgozunk, erre törekszünk.

A békét, a szeretetet, a boldogságot keresem. Ezt szeretném megteremteni. És nagyon hálás vagyok az életnek, mert olyan társakat küldött körém, akik ezt támogatják. Együtt tudjuk felépíteni a saját egyensúlyunkat. Amiben nekem is, neked is, neki is jó.

Na ezt nézd:

  • Blogolunk arról, amit megélünk, tapasztalunk, átélünk, megértünk.
  • Rádiózunk, podcastelünk arról, ami a világunkban zajlik. Hogy mi is jobban megértsük a saját utunkat.
  • Megkérdezzük tőled, hogy hogy vagy, hogyan érzed magad. Közben pedig odafigyelünk arra, amit mondasz.
  • Futunk, közösen, örömből, lelkesedésből.
  • És tekerünk, úszunk, kúszunk, áramlunk.
  • Időnként leülünk közösen, hogy megbeszéljük ezeket egy teázóban, vagy éppen egy közös főzés során.
  • Meditálunk, relaxálunk, foglalkozunk egymással.
  • Néha szervezünk gitárkört, olvasóklubot, ételosztást, adománygyűjtést.
  • Elmegyünk forró csokizni, sétálunk, benézünk egy templomba, vagy múzeumba.
  • Elmegyünk kirándulni szép és kedves helyekre. Mászunk, pihegünk, örülünk.
  • Tanulunk és tapasztalunk, megértünk, ámulunk és bámulunk.
  • Játsszuk az élet nevű játékot és közben igyekszünk nagyokat nevetni.

Közben pedig igyekszünk napról-napra jobbá, többé válni. Haladunk előre az úton. Mert látom, hogy ott az egyensúly. Pont itt, ni, az orrod előtt.

Jössz?

Zoli

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr627179547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása