Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Bringázás esőben

2014.04.26. 07:46 vanda0731

 Egy bringásnak két "ellensége" van... a közlekedésben részt vevők és az időjárás. Most, az utóbbiról szeretnék bővebben írni.

A téli bringázást már kiveséztük. Most következzen az esőben való tekerés. 

Esőben bringázni kellemetlen. Nehéz megtalálni az éppen ideális ruházatot. Nyáron egy kellemes eső még üdítően tud hatni, de tavasszal vagy ősszel, hűvösebb időben már annyira nem.

 

Hogyan védekezhetünk az eső ellen? 

Alap, hogy a bringán legyen sárhányó. Szerintem nem kell ecsetelni azt, hogy miért.

1. Bringát lecseréljük BKV-ra... brrr. 

 

2. Száraz váltásruha. Aki szeret vizes ruhában, bugyiig ázva és legalább egy nagy hátizsáknyi ruhával tekerni, annak egy jó alternatíva lehet. 

 

3. Esőpelerin. Ideális megoldás lehet. Nem lesz vizes az ember nadrágja. Könnyű kis helyen elfér. Szélben könnyen a nyakunkban landolhat az egész, ami akár veszélyforrás is lehet a közlekedésben. Troll autósoktól nem véd meg, az oldalról jövő vizet nem fogja fel.

4. Esőkabát+esőnadrág. Személy szerint én ezt a megoldást választottam. Hűvös időben mindig vízlepergető kabátot veszek, így külön plusz kabátot nem kell cipelni. A kabát kisebb esőben pont elég. A nadrágot olyan kicsire lehet hajtani, hogy könnyen belefér a kisebb táskákba is.  Előnyei: megvéd a troll autósoktól. Nem lesz vizes a nadrág. Nem kell törölgetnem az ülést felszállás előtt. Könnyen felvehető. Hideg időben szigetel.  A nadrág hátránya, hogy melegebb időbe remekül bele lehet izzadni.

5. Rainlegs. Átmenet az esőnadrág és a pelerin között. A comb részre csatolható védőruházat. Előnyei: helytakarékos. Védi a combot az esőtől. Nem fülled be a fenék, úgy mint az esőnadrágba. Kisebb, vagy függőleges esőben remek választás. Hátránya: nem véd meg a vízszintes esőtől, és a felcsapó víztől.

 

Nektek melyik alternatíva vált be?

 

Vanda

 

 

 

 

 

 

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr166070181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorantka 2014.04.27. 07:00:18

Pelerin + esőnadrág.

Szellőzik, a kormányra is rá tudom tenni, szél sem gond mert lefogathatók a szélei.

A pelerin megvéd mindentől ami felülről jön, a nadrág mindentől ami alulról :)

vizu · http://www.freeweb.hu/szavaiistvan/ 2014.04.27. 08:22:03

Egyszer a Dechatlonban 12 000-ért lehetett kapni egy lélegző széldzsekit. Kis helyen elfér (edzésen a póló hátsó zsebében), borongós időben mindig magammal viszem. Már csak egy hasonló anyagú nadrág kellene, addig marad a vízálló nadrág. Esőre álló időben kamáslit is viszek, mert egy átázó cipő is gondot okozhat. Hűvös, esős időben sajnos nem marad más, mint a beöltözés, kivetkőzés munkahelyen, áruházban, stb. Ruha le, hátizsákba be.

Alick 2014.04.27. 10:35:42

@lorantka: szeles időben előfordul, hogy a pelerint vitorlaként értelmezve a szél másfelé szeretné vinni a bringát, mint a tulajdonosa. :)

lorantka 2014.04.27. 16:02:43

@Alick: Nekem olyanom van, ami téglalap alakú, a közepén csuklyával, oldalt pedig két gombbal fogható össze. Lazább esőben alkalmas tehát a hátsó csomag víz elleni védelmére, esőben pedig az alsó gombot kicsatolva amint említettem, elöl ráborítom a kormányra, hátul pedig behajtom az ülésre és ráülök. Így oldalirányban minimális a felülete és csak a szembeszéllel kell(het) megküzdeni.

lorantka 2014.04.27. 16:08:14

@lorantka: Arpenaz 10L poncsó - így lehet megtalálni a decathlonnál.
Egyvalamire kell vigyázni: a napsütés felforrósítja és meglágyítja az anyagot, akkor pedig nagyon könnyen szakad.
süti beállítások módosítása