Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Tényleg elégedetlenek a magyarok?!

2014.05.11. 13:59 vanda0731

A keresőbe beírva 285 ezer találatot dob ki arról, hogy a magyarok mennyire elégedetlenek. Persze van néhány olyan helyzet, ahol jogos a felháborodás, az elégedetlenség, de a legtöbb esetben nem. Sokszor magunk kreáljuk az okokat, hogy miért nem jó nekünk, ezzel persze a többi embert húzva a negatívumba. Hogy mi az oka ennek, hogy ezeket leírtam, hogy ez a mai téma?

Ma volt a 10 év 10 km futóverseny. Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából egy különleges, 10 kilométeres futóversenyt szerveztek Európa egyik legszebb részén: Budapest belvárosában és a Duna-parton. Az útvonal 10, jelentős európai uniós támogatásból létrejött, emblematikus fejlesztést érint:
1. Liszt Ferenc Zeneakadémia
2. Károly körút
3. Március 15. tér
4. Rudas Gyógyfürdő
5. Várkert Bazár
6. „Bubi” bicikliállomás - Batthyány téri dokkoló
7. Lukács Gyógyfürdő
8. Margit híd
9. Országos Mentőszolgálat, Markó utca
10. Október 6. utca
 

A verseny ingyenes volt, de előzetes regisztrációhoz kötötték. Nagyon örültem neki, hogy Budapest belvárosában futhatok, olyan helyeket láthatok, amelyeket még a 6 éves budapesti életem alatt még nem volt alkalmam megnézni. A táv is barátságos volt a maga 10 (vagyis felvezetőkörrel együtt 12) km-vel. A versenyről csak annyit, hogy nagyon jó volt, jó kis útvonallal.

Mint már fentebb említettem ingyenes volt a verseny. Kaptunk egy szép rajtszámot, egy egyedi érmet, valamint befutócsomagot. Előzetesben a szervezők 2000 nevezőre számítottak. Szerintem arra ők sem gondoltak, hogy a nagyjából 4000 regisztráló lesz.

A versenykiírásban szerepelt az, hogy érmet mindenki, befutócsomagot pedig az első 2004 célba érkező fog kapni. Mivel a nagy számú nevezés miatt valószínűnek tartották, hogy nem lesz elég érem, ezért mindenkit megnyugtattak, hogy ha nem is a helyszínen, de utólag, postán mindenki meg fogja kapni az ereklyét. 

Ezeken felül bónuszként az első 2000 ember, aki átvette a rajtszámát ajándékba pólót is kapott. 

Mi lehet az összefüggés egy futóverseny és az elégedetlenség között?

Remélem, azzal mindenki egyetért, hogy mindenhol lehet hibát találni, csak ott nem, ahol nem keresünk. 

Én úgy mentem el a futásra, hogy mindegy, hogy milyen lesz, de egy biztos én csak nyerhetek vele. Beírhatok az edzésnaplómba 12 km-t és kapok egy szép rajtszámot. Egy versenyhez nekem már ez is elég. (Volt olyan futás amiért fizettem is, de még rajtszám és más emléktárgy sem volt. Nem bántam, szívesen vettem részt az eseményen, mert zseniális volt maga a futás. Eszmei értéke volt.) 

Sajnos egyesek nagy hangot adtak a véleményüknek. Sokan követelték az ajándék pólót, a befutócsomagot. Kérdésem a következő. Ha kapunk egy ajándékot -mert ugye ez a futás is az volt- akkor azt miért kell kritizálni, miért kell becsmérelni? A pólós cirkuszt szerencsétlenségemre láthattam a fb-on. A befutócsomagosat pedig végig is nézhettem, míg vártam a csapattársamra. Egyesek nyomdafestéket nem tűrő hangon beszéltek a szervezőkkel, hogy ők miért nem kaptak ezt vagy azt.  Előre lehetett tudni, hogy a pólók és a csomagok száma véges. Így mindenki számíthatott arra, hogy lehet, hogy neki nem fog jutni. Hát, igen... elő is fordult.

Próbáljuk meg minden  dologban megkeresni a lehetőséget, a pozitívumot. Próbáljunk meg örülni!

 Örüljünk, hogy kaptunk egy nagyon jó kis versenyt! Köszönjük a a szervezőknek!

 

Vanda

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr516149932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MCow · http://lefutom.blogspot.hu/ 2014.05.12. 08:26:43

Sziasztok. Én is ott voltam ezen a versenyen és lefutottam. Szerencsére nem voltam szemtanúja semmi ilyen atrocitásnak. Egyébként csak részben értek veled egyet. Ez nem az elégedetlenségről szól, hanem arról, hogy az emberek szeretnek KAPNI. Ha kilátásban van egy lehetőség, hogy kvázi ingyen kaphatnak és ettől valamiért elesnek, az ingerültséget okoz. Van aki felnőttként viselkedve túllép ezen valaki meg kiakad, hogy ő nem kaphat.

Ha a szervezők az utolsó pillanatig nem szólnak arról, hogy lesz póló és befutócsomag, csak mondjuk a célban, egyáltalán nem lett volna probléma abból ha valakinek nem kap mert nem jut. Szerintem......:-)

juctice (törölt) 2014.05.12. 22:51:11

Tök jó, hogy Te Budapesten nem vagy elégedetlen, és EU támogatásokból finanszírozott szépen kirittyentett helyeken elfuthatsz.
Sajnos ez kevés munkanélküli ózdi Ember elégedettségét emeli magasba.

Ez közhelyes, vágom. Amit Te írsz, az viszont Nekik vérlázító...

vanda0731 2014.05.15. 19:48:07

@MCow: Igazad van. Sajnos az emeberek egy része vérszemet kap akkor, ha valami ingyen van...

juctice (törölt) 2014.05.15. 23:25:33

@vanda0731: Ha kitörölsz egy hozzászólást, szerinted az a vélemény nem is létezik? :)

Hónapok óta többször fejeztem ki-szerintem-érdemi kritikám olyan témákban, amiben szerintem nincs igazatok. Érdemi választ nem írtok: szó nélkül hagyjátok, vagy szó nélkül törlitek a kommentem.

Ha komolyan az egészséges életvitelt kereső, ezáltal szükségképpen nyitott olvasókat akarjátok megszólítani, miként gondolhatjátok, hogy egy sarkosan, de őszintén fogalmazó kritikus hangot úgy érdemes kezelni, hogy elhallgattatjátok?!

Sajnálom, ha bárki bántva érzi magát, de hozzászólásaim tartalmi részét vállalom, szívesen megvitatom, viszont nem hiszem, hogy pusztán sértődött felindultságból elhallgattatást érdemelne véleményem.

Ha egyensúlyt akartok, ott billeg más is rajtatok kívül...

saaby.

juctice (törölt) 2014.05.18. 01:08:26

Kedves Vanda!

Nem ismerjük személyesen egymást, mégis sikerült a legbántóbb emberi magatartást tanúsítanod velem szemben. Úgy teszel, mintha nem léteznék.

Ha csak egy percre is, szégyelld magad.
süti beállítások módosítása