Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Nem a mozgástól fogsz lefogyni.

2013.10.29. 09:10 lukacszoli

Nem a mozgástól fogysz!

Azaz mégis.

Vagy nem.

Hogy is van ez?

Nézzük csak meg közelebbről, a válasz közel sem ilyen egyszerű.

A napi rendszerességű edzések ellenére közel öt hónap telt el, mire elkezdtek lemenni a kilók. Rengeteg túlsúlyom volt és heti hat napon edzettem, ráadásul az étkezésre is igyekeztem odafigyelni. Valami miatt mégsem sikerült fogyni. Az eset nem egyedi, azóta két hasonló mélyponton vagyok túl. Máskor pedig ennél jóval kevesebb munkával és a kajára kevésbé ügyelve is simán lement akár heti egy kiló.

Átgondolva, hogy az egyes periódusok között mi volt a különbség, mindig arra jutok, hogy amikor fejben nem álltam készen a fogyásra, bármit csinálhattam, egy grammtól sem tudtam megszabadulni. Vannak napok, hetek, vagy akár hónapok, amikor a fejemben lévő kismanó állandóan azt mondogatja, hogy menj el a boltba és vegyél valami finomat. Süteményt, csokit, pizzát. Bármit, ami finom és nagyon kívánnám. Olyankor szinte egész nap ez jár a fejemben. Úgy érzem, hogy ebben az állapotban annyira erősen a kaja, vagy más lelki probléma van bekódolva, hogy elnyom minden egyéb erőfeszítést.

Ebből a helyzetből mindig csak akkor sikerült kimászni, ha ráébredtem, hogy már megint ez történik. Szóval, ha a következőket tapasztalod:

  • - rendszeresen edzel
  • - az edzéseid megfelelő intenzitásúak
  • - odafigyelsz az étkezésre
  • - nem tudsz fogyni, sőt, akár hízol is közben

Gondolj arra, hogy a probléma a gondolati világodban van. Küldd el a manót és hívj helyette egy olyat, aki a fejlődésedet és az egészséges boldogságodat segíti.

Képzeld el, hogy milyen lenne, ha újra közelebb kerülnél az ideális súlyodhoz.

Ha megállt a fogyásod, gondolj arra is, hogy a fogyás nem egy lineáris, egyenletes folyamat. Néha meg kell pihennie a szervezetnek, hogy utána újult erővel folytathassa. A fenti tanácsom arra vonatozik, ha úgy érzed, hogy fejben önmagad ellen dolgozol és ezen szeretnél változtatni.

jerry_sajt.jpg

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr685597456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása