Nem, még nem jártam Dél-Kelet Ázsiában... de ami késik nem múlik! :)
A minap pagoda volt ebédre. Nem, nem az épületet bontottuk darabjaira, és nem is az lett feltálalva. :) A pagoda a karfiol és a brokkoli házasságából született gyermek. Az íze a két említett zöldség között van. Nagyon egyszerű elkészíteni. Finom, laktató! És akkor lássuk a receptet.
Pagoda-torta
A pagodáról levágjuk a takaró leveleket, és egészben enyhén sós vízben egy kicsit megfőzzük. A darált husit (esetemben pulykát) kevés olajon és hagymán megpirítjuk, ízlés szerint fűszerezzük (bazsalikom, oregano, kakukkfű, stb.). Kivajazott jénai középére beletesszük a pagodát, majd köré szórjuk egyenletesen a húst. A tetejét főtt tarjával takarjuk le. (Lehet a jénait kibélelni baconnel, és a zöldség tetejére is lehet tenni.) Előmelegített sütőben nagyjából 30-40 percig sütjük. (Aki szereti az tehet még bele más zöldséget, sajtot, tejfölt, vagy bármit, ami szem-szájnak ingere). Tálaláskor mint egy tortát úgy vágjuk fel.
Próbáljátok ki, nagyon finom! :)
Vanda