Most, hogy lassan itt a friss, ropogós, napérlelte zöldségek ideje, időszerű, hogy az eddigi étrendünkbe még több zöldséget, gyümölcsöt iktassunk be.
Hoztam mára egy nagyon finom zöldséges ételt. Az elkészítése roppant egyszerű, kezdő háziasszonyok és urak is nyugodtan próbálkozhatnak vele!
Hozzávalók: hagyma, paradicsom, paprika, cukkini, padlizsán, fűszerek (oregano, kakukkfű, bazsalikom, stb.).
Elkészítése: A hagymát kevés olajon megdinsztelem, majd hozzáöntöm a felkockázott zöldségeket. Addig párolom az így kapott színes zöldségkavalkádot, amíg meg nem puhul (Mondjuk én szeretem, ha néhány zöldség még egy kicsit ropog. Ízlés kérdése!). Fűszerek tekintetében én oreganót, bazsalikomot és sót használtam. Miközben készül, csinálhattok hozzá párolt csirkemellet is.
A recept elronthatatlan! Az eredmény mennyei! Nyugodtan tegyetek bele még más zöldségeket is! Ti még mivel szoktátok variálni a lecsót, a szokásos tojáson és virslin kívül?
Vanda