Nem vagyok híve a bonyolult kajáknak. A normális esetben nagyon kevés szabadidőmet nem is szeretem a konyhában tölteni. Igen, tudom, hogy nem vagyok egy mintaháziasszony. Nem arról van szó, hogy nem szeretek főzni, hanem arról, hogy más normális női lényekkel ellentétben engem egyáltalán nem kapcsol ki. Nálam a főzésnél is a "kevesebb több" és az "egyszerű de nagyszerű" a jelszó.
Most is egy nagyon egyszerű és finom, húsmentes ételt sikerült kreálni.
Hozzávalók:
1 bögre bulgur
zöldbab (én gyorsfagyasztottat használtam)
friss kapor
só
Hogyan készül?
A bulgurt pár perc alatt megfőztem. A főzési idő és a szükséges víz mennyiség attól függ, mekkora darabokra van aprítva, a nagyon picit elég például csak leforrázni. Ha szerencséd van, a csomagoláson van főzési infó, ha nincs, akkor ki kell tapasztalni.
A zöldbabot ez alatt megpároltam, de ésszel, mert nem szeretem, ha nagyon szét van főzve a zöldség. Rászórtam a kaprot és a sót, ráborítottam a bulgurt, összekevertem és kész. Ha ezt túl egyszerűnek találod, akkor tehetsz a zöldbab mellé paradicsomot, cukkinit, kukoricát. Akinek húselvonási tünetei lesznek, az tehet bele csirkét, vagy akár darált húst is, de nekem nem hiányzott belőle.
Ancsur, A Főzzünk Egyszerűen Mozgalom jeles képviselője