Minap ünnepeltünk. Gondoltam kicsit kirúgok a hámból, így az ebéd után a desszertes pulthoz vezetett az utam. A süti kiválasztásakor meg sem kérdeztem, hogy melyik laktózmentes, egyszerűen csak a legszebbre böktem rá. Mint utóbb kiderül, jól választottam. Egy gyönyörű kókuszos-málnás-csokis PALEO csodára esett a voksom. Az íze nagyszerű. Nem édes, kellemes málnás, a kókusz sem hivalkodó. De lássuk csak a receptet:
Hozzávalók:
Tésztához: 6 tojás, 3 ek nyírfacukor, 20 dkg kókuszreszelék, 2 ek kakaópor, 1 kk szódabikarbóna
A krémhez: 3 doboz (6 dl) Cocomas kókuszkrém, 5 dkg porrá őrölt nyírfacukor, 2 csomag Zselatin fix, 30 dkg málna (friss)
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra, és egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a tojásokat egy edénybe ütjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, majd gépi habverővel 4-5 percig verjük, nagyon habosra. Belekeverjük a kókuszt, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd gyorsan átöntjük a masszát a tortaformába, és egyből a sütőbe toljuk (azért sietünk, mert a kókusz hamar beszívja a tojást). Kb. 22 perc alatt megsütjük.
2. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd félbevágjuk, és óvatosan leemeljük a felső felét.
3. A kókuszkrémet a porított nyírfacukorral habbá verjük, amennyire tudjuk, és közben belekeverünk egy egész és egy fél csomag Zselatin fixet. Ennyi kell 6 dl folyadékhoz.
4. A sütitészta alsó felét tálra tesszük, körbevesszük tortagyűrűvel. Ráöntjük a kókuszkrém egyik felét, megszórjuk a málna felével, befedjük a tészta felső felével, ráöntjük a maradék krémet, és megszórjuk a maradék málnával. Hűtőben dermesztjük.
A receptet köszönjük "Praktikák sok gyerekhez" blog szerzőjének!!
Vanda