Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Top 5 zsírégető fűszer

2014.07.18. 15:38 szancsurrr

dobozos_zsir_2.jpgSokan a mindenféle E-vel és egyebekkel dúsított zsírégető csoda-kapszulákra esküsznek. Én ilyesmit sosem próbáltam és amúgy is a természetesség híve vagyok. Az étkezésben legalábbis mindenképp. Egy kis kutatómunkát végezve találtam öt olyan fűszert, ami állítólag segíti a zsírégetést. Ha mégsem, akkor megártani biztos nem fog senkinek, ha megeszi. (Itt jelzem, hogy ez nem tudományos disszertáció, hanem egy mezei blogposzt.)

Gyömbér

Serkenti az emésztést és elősegíti a zsírégetést, valamint jótékony hatással van hányinger és émelygés ellen is. Sőt, megfázás esetén is segít, főleg ha egy kis fokhagymát is rágicsálsz hozzá. Brutál erős, főleg frissen, szóval garantáltan sírni fogsz, gecó! 

 

Fahéj

Serkenti az anyagcserét és gyorsítja a zsírbontást, valamint antibakteriális hatására is fény derült. Fertőtleníti az emésztőrendszert, tisztítja a bélrendszert. Nekem személyes kedvencem, a legtöbb édességet tuti, hogy ezzel is ízesítem.

Fokhagyma

Az ultimate csodaszer. Erős vértisztító, gyulladáscsökkentő, bacigyilkos, de ha ez nem elég indok arra, hogy egész nap büdös legyél, akkor a zsírégető hatás tuti, hogy meggyőz. Csodálatosan vékony leszel, de a szagod miatt nem mehetsz emberek közé, a hülyének is megéri, nem? Viccet félre téve, a fokhagyma tényleg csodaszer.

Rozmaring

Serkenti a vérkeringést és vérbőséget okoz és ez által felpörgeti a zsírégetést is. Emésztési zavarok esetén (pl. puffadás) érdemes elrágni egy pár friss rozmaring levelet, saját tapasztalatból mondhatom, hogy tényleg segít.

Chili

Nahát, milyen meglepő, hogy az ötödik fűszerünk is erős. A chili kapszaicin tartalmának köszönhetően fokozza a vérkeringést és a zsírégetést is.

Vaslogikával kikövetkeztethető, hogy a karakteres ízű, csípős, erős fűszerek egyéb hatásaik mellett még a zsírégetést is segítik. Viszont csínján kell bánni velük, mert nagyobb mennyiségben fogyasztva a gyomorégés garantált.

Na, akkor most megyek, és betolok egy üveg Haragos Pistát, evőkanállal!

Haragos-Pista-640x480px-talán-jó-640x480.jpg

Ancsur

 

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr926520709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MZ/X hip hip hurrá 2014.07.19. 10:43:39

A fahéj felviszi a vérnyomást, ezért nem ajánlatos magas vérnyomásban szenvedőknek, akik nagyrészt a túlsúlyosokból kerülnek ki.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.07.19. 12:20:47

Ennyi baromságot egy posztban ritkán lehet olvasni. Nem csoda, hogy az Index lecsapott rá, mint tyúk a takonyra, és címlapra tette :D

Fazakas László 2014.07.19. 13:13:39

Való igaz, a fehéj egyik hatóanyaga valami cinnamil-vegyület, amely érszűkítő vagy értágító hatással (most nem is tudom pontosan) bír.
Az ér szűkítése általában egyértelműen vérnyomás-növekedéssel jár együtt.
(Lehet hogy akkor érszükítő?)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.19. 18:28:29

@polyvinyl:

Már maga a zsírégető fűszer fogalma erősen díjgyanús.

s 2014.07.19. 20:35:33

Feketebors egészben és majoranna. Ugyanis beleteszed a sült oldalasba, aztán ha odaég, akkor az aztán az igazi zsírégetés. Mert ez eddig csak agyvelő égetés volt a szerencsétlen posztoló részéről.
süti beállítások módosítása