Itt a nyár, a kerti partik ideje. Ilyenkor az ember a jó társaságban óhatatlanul is többet eszik a megszokott mennyiségnél. Ennek ellenére ezek az eseményeknek igencsak társaságot összekovácsoló jellege van.
Mire figyeljünk annak érdekében, hogy a sütögetés végén ne essünk kaja-kómába?
Lehetőleg sovány húsokat tegyünk a grillre, zsíros kolbászok, vagy nehéz vörös húsok helyett.
Köret legyen zöld saláta, magokkal, finom olajjal vagy ecettel. Mellőzzük a majonézes salátákat.
Grillezzünk zöldségeket! Cukkini, répa, padlizsán, paprika, paradicsom, mind-mind remek választás.
Figyeljünk az italok kalória tartalmára is. Ilyenkor a legjobb hűsítő a limonádé, vagy a víz sok jéggel! :)
Desszertnek válasszunk jól behűtött dinnyét, gyümölcsöt, vagy gyümölcs-sorbet-et. Lehetőleg hanyagoljuk a krémes tortákat, süteményeket. Nemcsak a kalóriatartalmuk miatt, hanem azért, mert melegben könnyen megromlik. Meg különben is, ilyenkor a dinnye jobban esik, mint a nehéz vajas krém.
Sütés közben figyeljünk arra, hogy zsiradék ne kerüljön a faszénre, vagy elektromos grill esetén a fűtőszálra. Az elégett zsírból származó füst egészségkárosító hatású.
Ha hagyományos grillezőnk van, akkor figyeljünk arra, hogy csak a parázson süssük az ételt. A tűzben elég az étkünk, nem pedig megsül.
Csak jól átsült ételt fogyasszunk. A megmaradt húsokat, zöldségeket mielőbb tegyük hűtőbe.
Ti mire szoktatok figyelni még a sütés közben? Melyik az általatok leginkább kedvelt grillétel?
Vanda