Egyensúlyt!

"Erőd forrása az egyensúly, avagy a lelki béke. De a békesség nem álmosságot jelent! Békében élni annyit jelent: szövetséget kötsz az erőkkel, ahelyett, hogy harcolnál ellenük." Andrew Matthews

Friss topikok

  • takacsveca93: Én nem nagyon szerettem eddig a smoothiekat, turmixokat, de már egy ideje tesztelgetem, hogy mitől... (2019.04.22. 15:02) Az új életmód eszközei: Turmix
  • Zsuzsa Fekete 112: :) (2016.01.01. 15:47) Üzenet 2017-ből
  • bircaman szerkesztő maxval: S te római vallású vagy? (2015.12.23. 05:36) Boldog Szaturnáliát!
  • városjáró: most komolyan, ha valaki nélkülözni kénytelen, annak minden adományt amely nem megalázó és/vagy ál... (2015.11.20. 00:50) A néni ereje
  • csincsilla72: @Tinman: Ez nem igaz egyszerűen! Enni lehet, csak nem mindegy, hogy mit. Bár valamelyik tanult "ko... (2015.09.17. 15:22) 5 ok, ami miatt nem fogysz az edzéstől

Kedves Isten!

2014.09.05. 12:27 lukacszoli

 

Engedd meg, hogy itt írjak neked. Hiszen te mindenható vagy, mindent látsz és hallasz, így bízom benne, hogy az itt, a blogon megfogalmazott kéréseim is eljutnak hozzád.

Több dologban is a segítségedet kérem:

A kihívásokról.
Az élet néha kihívásokat ad. Ez teljesen rendben van, hiszen azért élünk, hogy haladjunk az életfeladataink által kijelölt úton. Néha viszont úgy tűnik, a kapott feladat útja annyira tele van nehézségekkel, hogy fel-felvetődik a gondolat, vajon tényleg a jó úton járunk-e. Az a gyümölcs, amit magunknak termeltünk, sokkal finomabb, ezzel tisztában vagyok. És azt is megtanultam már, hogy minél jobban összenyomok egy rugót, utána annál magasabbra pattan. Abban kérem a segítségedet, hogy segíts mindig az optimális úton haladni. Azon az úton, amin meg vannak támogatva a céljaim. És abban is a segítségedet kérem, hogy mindig a megfelelő, optimális és előrevivő célokat tudjam meghatározni.


Add meg nekünk azt a bölcsességet, ami az életünk útkereszteződéseiben segít a megfelelő irányba haladni.
Add meg nekünk azt az erőt és kitartást, amivel az életünk útján elénk kerülő nehézségeket egészségben, szeretetben, békességben tudjuk leküzdeni.

A fokozatosságról.
Sok embert láttam már, akiben, amikor rálelt arra a küldetésre, ami újabb feladatokat ad az életében, túl nagy lendülettel vágott bele. Akkorával, hogy onnantól semmi és senki sem számított. Főleg nem a saját egészség. És itt messze nem csak a sportra gondolok, ugyanez megtörténhet az élet bármely területén. Munka, hobbi, vallás, akármi. Ilyenkor pedig sorban érkeznek a bajok. Sérülések hada, térdsebészet, belgyógyászat és hasonlók. Szorongás, magány. Olyan könnyen kibillen az egyensúly, néha sajnos nekem is sikerül belekerülni ilyesmibe. Hiába vezérel a lelkesedés és a szeretet, az egyensúly bizony érzékeny dolog. Jó párszor előfordult már, hogy az új ötlet élményétől feldobva, szinte extázisban, a torkomban dobogó szívvel vágtam bele valamibe. A pihenést, a belülre figyelést ezzel félre is tettem. Az élet pedig ilyenkor megállít. Először halkan a fülünkbe súgja, hogy ez így nem feltétlenül a megfelelő irány. Majd egyre hangosabban figyelmeztet. Ha pedig sokadszorra sem halljuk meg, a testünket fékezi meg. Csúnya dolgokba lehet így beleszaladni, inkább hallgassuk meg az első figyelmeztetéseket és gondolkodjunk el rajta.


Add meg nekünk azt a meglátást és nyitottságot, amivel a vállalt feladatainkkal nem elbújunk az élet nehézségei elől, hanem mindenre a megfelelő időt és energiát szánjuk.

rivers_fog_mist_clouds_sky_sunset_sunrise_dawn_morning_evening_night_800x600.jpg

Az egészségről.
Rengeteg minden van az életünkben, ami pótolható, javítható, lecserélhető. Van, amit eldobhatunk, vagy elajándékozhatunk, ha már nincs rá szükségünk. Van, amit meg tudunk javítani, ha esetleg elromlott. Van, amire pedig nagyon kell vigyáznunk, mert ha valamelyik része megsérül, vagy tönkremegy, igen komoly nehézségeket tud okozni. Ilyen a testünk, az egészségünk. Az a támogató, körülölelő csodálatos szerkezet, ami egész életünk során velünk van. Olyan ez, mint egy hosszú távú lízing, vagy inkább bérlet. Amikor elkezdjük az életünket, beleköltözünk. A végén pedig köszönettel és tisztelettel visszaadjuk. A részleteket szorgalmasan fizetnünk kell, hiszen ha nem tápláljuk, idő előtt elveszíthetjük. A karbantartás is a mi feladatunk. A cél az, hogy amíg használjuk, a lehető legjobbat hozzuk ki belőle. Amikor pedig a végén visszaakasztjuk a szekrénybe, úgy tudjunk elköszönni tőle, hogy elmondhatjuk: vigyáztunk rá és szerettük.


Add meg nekünk azt a tudást, hogy a szeretetet mindig a megfelelő módon tudjuk kimutatni és befogadni.
Add meg nekünk a bölcsességet, a tudást és a szeretet energiáját, amivel a testünket, lelkünket, szellemünket a megfelelő módon, szeretettől vezérelve tudjuk gondozni és táplálni.

Kérlek adj erőt és tudást ahhoz, hogy az életmódváltásom során mindig a megfelelő döntést tudjam meghozni. Úgy állítsam össze az étrendemet, ahogy az az energiáim megőrzése mellett az egészségemet és az ideális testsúlyom elérését is támogatja.
Kérlek add meg a bölcsességet ahhoz, hogy az életemben elkezdett változtatásokat és az edzéseimet mindig az optimális mértékben és intenzitással végezzem.
Kérlek add meg a bölcsességet ahhoz, hogy mindig azokkal az emberekkel tudjam körülvenni magam, akiket hasonló célok vezérelnek és együtt, azonos irányba tudunk haladni, ahol mindenki boldog és elégedett.
Kérlek add meg a kitartást ahhoz, hogy az előttem álló úton szeretettel, alázattal, megfelelő hozzáállással és hatékonysággal tudjak végigmenni. Legyen szó egy-egy egész életen átívelő feladatról, vagy akár az aktuális edzésről.


Előre is köszönöm a segítségedet.
Maradok a legnagyobb tisztelettel,
Zoli

Egy kattintás és értesülhetsz a friss írásokról::


Tovább az EgyensúlyOM portálra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulyt.blog.hu/api/trackback/id/tr76672297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása